Dışişleri'nden Suudi Arabistan ve Kızıldeniz açıklaması: Bir an önce sona erdirin!

Dışişleri Bakanlığı, Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik deniz ablukası tehditlerini kınadı. Bakanlık, Kızıldeniz'de deniz güvenliğini tehdit eden eylemlerin sona ermesi ve gerilimin tırmandırılmaması çağrısı yaptı.

GİRİŞ 22.07.2026 15:37 GÜNCELLEME 22.07.2026 15:55

Dışişleri Bakanlığı'ndan Husilerin Suudi Arabistan’a yönelik deniz ablukası uygulamasını kınayan bir açıklama yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Husilerin Suudi Arabistan’a yönelik deniz ablukası uygulama tehditlerini kınıyor; Suudi Arabistan’la dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha teyit ediyoruz.

'BİR AN ÖNCE SONA ERDİRİN'

Kızıldeniz ve Babülmendep Boğazı’nda deniz güvenliğini ve seyrüsefer serbestisini tehlikeye atan; deniz taşımacılığını ve küresel ticareti hedef alan eylem ve tehditlerin bir an önce sona erdirilmesi gerekmektedir.

Bölgedeki mevcut gerginliği daha da tırmandırabilecek her türlü eylemden kaçınılması yönündeki çağrımızı yineliyoruz.

KAYNAK: HABER7
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 10
  • Ferhat 5 dakika önce Şikayet Et
    Dış güçler
    Cevapla
  • Allah’ın kulu 8 dakika önce Şikayet Et
    Hani abd Suudi Arabistan’ı koruyordu hatta 1 trilyon yatırım sözü aldılar neden korumuyorlar hey Müslüman ülkeler ne zaman uyanacaksınız bu gaflet uykusundan
    Cevapla
  • Bahattin 11 dakika önce Şikayet Et
    Türkiye heyacan yapma husiler filistin için iran için yapıyor biz amerkinacı olamyalım
    Cevapla
  • Misafir 21 dakika önce Şikayet Et
    Onun da sırası gelir inşallah!
    Cevapla
  • MUSLUM BABA 21 dakika önce Şikayet Et
    Hemen dur dinlerler yarın ateşkes başlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En fazla kötü sürücünün olduğu iller açıklandı! İkinci sıradaki ili ikiye katladı...
Özgür Özel ile CHP'den ayrılacak milletvekilleri belli oldu! İşte Yeni Parti listesi