Polisin çok sert müdahalesinin nedeni

Polisin, protestocu öğrencilere yönelik sert müdahaleleri tartışılıyor. 'Polis neden bu kadar sert?' sorusunun masaya yatırıldığı programda Haber 7 yazarı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, çok çarpıcı bir iddia ortaya attı.

GİRİŞ 07.12.2010 07:42 GÜNCELLEME 07.12.2010 07:42
Bu Habere 182 Yorum Yapılmış

Polisin son günlerde protestocu öğrencilere sert müdahalelerde bulunmasını değerlendiren Haber 7 yazarı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Başbakan haftada bir suikast atlatan birisi şu anda. Çok ciddi, suikast konusunda aşırı bir önlem alınmakta. Bu nedenle poliste aşırı yüksek kaygı var" dedi.

Habertürk'te, polisin protestocu öğrencilere yönelik tavrının tartışıldığı programa Prof. Nevzat Tarhan'ın sözleri damgasını vurdu.

"Bu görüntüler gerçekten Türkiye'ye yakışmıyor. Orantısız bir uygulama olduğu da görülüyor" diyen Tarhan'ın çarpıcı ifadeleri şöyle:

"İşin görünmeyen yönü de var. Poliste kaygı çok yüksek, özellikle Başbakan'ın bulunduğu alanlarda. Kaygı faydalı bir şey ama kaygı yüksek olup korku haline dönüşürse tehlikeli sonuçlar ortaya çıkabilir. Burada kaygı korku haline dönüşmüş. Bunu da ben şöyle açıklıyorum: Başbakan haftada bir suikast atlatan birisi şu anda. Çok ciddi, suikast konusunda aşırı bir önlem alınmakta. Bu nedenle poliste aşırı yüksek kaygı var. Düşünün ormanda yürürken elinde silah olan birisi eğer korku fazlaysa bir yerde kıpırtı olsa silahı boşaltır. Polis de şu anda öyle bir ruh hali içinde."

YORUMLAR 182
  • Ali 38 14 yıl önce Şikayet Et
    Ben çok merak ediyorum.. Hamile birinin neden protestolara katıldığını.
    Cevapla
  • M.ali 14 yıl önce Şikayet Et
    Pardon. Yere düşen bir kız çocuğunu tekmelemeyi mazur gösterdi bu şimdi. E hapisten ya da gözaltından çıkınca gidip iki tokat da biz atalım o zaman???
    Cevapla
  • Emre Emre 14 yıl önce Şikayet Et
    M.ali. o bayanın cocugunun protestodan 3 gun once dustugunden haberın varmı peki??hastane kayıtları varmıs
    Cevapla
  • Emre Emre 14 yıl önce Şikayet Et
    M.ali. Arkadasım o cocugunu dusuren bayanın bu olaydan 3 gun once cocugunun dustugunden haberın varmı peki?o bayan bebeğini olaylardan 3 gün önce düşürmüş hastane kayıtlarından mevcuttur. olay günü hastaneye intikal ettirilmiş darap izi yoktur şeklinde raporu mevcuttur. bunu açıklayan istanbul emniyet Müdür yaardımcısı bugün bir tv kanalında canlı yayında söyledi
    Cevapla
  • M.ali 14 yıl önce Şikayet Et
    Tehlike. Birileri füruattır, açın başınızı girin demesine rağmen bu zulümdür dediğimiz zaman da aynı polisi aynı coplarla karşımızda bulmuştuk biz Trabzonda. Bu dünya kimseye kalmıyor arkadaşlar. Yanlışa yanlış deyin artık. Polisi topyekün tartışır hale geliyoruz. Çok mu zor yahu bu hareketi yapan adamlar ayıklansın demek. Buna diliniz niye varmaz. Yere düşmüş bir kıza tekme atmasınlar demeye diliniz niye varmaz? Bir futbol maçı öncesi birbirini bıçaklayanlardan daha mı tehlikeliydi bu çocuklar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İki ilimizden sevindiren haber! Vatandaşlar seferber oldu
İngiltere ve 21 ülkeden İsrail'e sert tepki: Derhal geri alın!