Kurtlar Vadisi'ne albay desteği

MİT Kurtlar Vadisi dizisindeki şifreleri çözmeye çalıştı. Rapora göre, Çakıcı'yı oynayan Çakır'ı Nuriş vurdurttu. MİT'in tespitine göre bir albay diziye senaryo desteği veriyor!

Kurtlar Vadisi'ne albay desteği
Kurtlar Vadisi'ne albay desteği
GİRİŞ 19.05.2005 08:33 GÜNCELLEME 28.05.2019 12:58

Kurtlar da izlendi!

MİT'in, son dönemin en çok konuşulan dizisi 'Kurtlar Vadisi'yle ilgili rapor hazırladığı ortaya çıktı. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın da adının geçtiği raporda, dizinin senaristi, yönetmeni, oyuncuları, finansörleri ve bu isimlerin bağlantılarıyla ilgili tartışma yaratacak detaylar yer aldı. Raporda, dizinin senaristi Raci Şaşmaz ile yönetmeni Osman Sınav'ın kullandıkları argümanları jandarma istihbaratının üst düzey yetkilisinden aldıkları, bu 2 isim ile jandarma istihbaratı arasında telefon irtibatları kurulduğu kaydedildi. Telefon numaralarına da yer verilen rapor, diziyle ilgili teknik bir takibin söz konusu olduğunu ortaya koydu.

Kozinoğlu hazırladı

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'yla bağlantılı olduğu iddiasıyla İstanbul'da yargılanan MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun, Cumhurbaşkanlığı'ndan MİT'e gelen ihbar mektubunun araştırılması kapsamında 2004'te hazırladığı ve Müsteşar Şenkal Atasagun'a sunulan 2 sayfalık rapordaki saptamalar, 12 maddede toplandı. Kozinoğlu'nun, teşkilat bünyesinde, hakkında yürütülen idari soruşturma kapsamında kendi faaliyetlerine delil olması için MİT başmüfettişine verdiği, ilgili dosyaya giren raporu, - içindeki bazı yanlış ifadelerle birlikte- şöyle:

Nuriş, Çakır'ı 'vurdurdu'

Dizi, halen cezaevinde bulunan Karagümrük çetesi lideri Nuri Ergin'in (Nuriş) yönlendirmeleri ile senarist Raci Şaşmaz ve yönetmen Osman Sınav tarafından gerçekleştirilmektedir.

Dizideki tiplemeler, Ergin tarafından dikte ettirilmektedir. Dizideki Çakır, Ergin'in gerçek hayattaki rakibi Çakıcı'dır. Cerrahpaşa çetesi lideri olarak canlandırılan 'Halit', 'Ergin'dir. Dizide 'Çakır', 'Halit' tarafından vurulmuştur.
Dizinin finansörü olarak görünen Tahir Kıran, armatör Turgut Kıran'ın oğlu, Şadan Kalkavan'ın da ortağıdır. Dizinin esas finansörü iki kardeş Sedat ve Vedat Kasım'dır. Yavuz Ataç ve Korkut Eken'le irtibatlıdırlar. Anılanların arasında Show TV Genel Yayın Yönetmeni Soner Yalçın bulunmaktadır. (Ancak Yalçın hiç bir zaman söz edilen görevde bulunmadı.)



'Üst düzey bir makama suikast yapılacağına dair imzasız bir ihbar mektubunun gelmesi üzerine, mektuptaki ihbarların araştırılması görevi bana verilmiştir. Mektupta geçen, Alaattin Çakıcı'nın hayatını anlatan Kurtlar Vadisi dizisinin arkasındaki güç olduğu belirtilen Kadiri tarikatına ilişkin bilgi almak amacıyla Hakkı Süha Şen'den Çakıcı ve çevresinden bilgi derlemesi ricasında bulundum.'


Sınav: Senarist olarak iş bulabilirler

'Kurtlar Vadisi' dizisinin eski yapımcısı ve yönetmeni Osman Sınav, MİT raporunda yazılanlar için 'Hayal mahsulü' dedi.

Devlet - mafya - güvenlik güçleri arasındaki ilişkilerle ilgili argümanları aldığı ve telefonla görüştüğü iddia edilen jandarma istihbarat birimindeki albay için, önce 'Tanımıyorum' diyen Sınav, ardından 'Asker dostum olamaz mı? Birini aramış olamam mı? Böyle bir ismi hatırlamıyorum. Ama aramış da olabilirler. Asker tanımamak gibi bir mecburiyetim yok ki!' diye konuştu.

Eski dizisi ve hakkındaki iddialar için 'Abuk sabuk şeyler' diyen Sınav, şunları kaydetti: 'Bence iyi bir senaryo yazıyorlar. Senarist olarak iş bulabilirler... Sedat Kasım benim eski arkadaşım. Bu diziyle seyirci olmak dışında ilgisi yok. Bu raporda ismi geçen insanların birçoğu birbirini tanımaz. Bu rapor hayal mahsulü.'
'Kurtlar Vadisi'nin konsept danışmanı Soner Yalçın da, 'Bunlar saçma sapan iddialar. Cevap verme, polemiğe girme gereğini bile duymuyorum' diye konuştu. Senaristler Bahadır Özener ile Raci Şaşmaz, tartışmanın içinde yer almak istemediklerini kaydetti.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine başıboş sokak köpeği saldırısı! Dehşete düşüren o anlar kameralara böyle yansıdı
ABD'den İsrail'e Suudi Arabistan uyarısı