O terörist de kanser hastası çıktı!

Gaziosmanpaşa'da bir polis memurunun şehit olduğu saldırıda yakalanan Nurgül Acar'ın da Yenibosna'da karakola saldıran Nabiha Aracı gibi kanser hastası olduğu öğrenildi.

O terörist de kanser hastası çıktı!
O terörist de kanser hastası çıktı!
GİRİŞ 13.12.2012 13:05 GÜNCELLEME 13.12.2012 13:05
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Gaziosmanpaşa'da meydana gelen ve polis memuru Mücahit Daştan'ın hayatını kaybettiği ve 3 vatandaşın yaralandığı eylemi gerçekleşitiren Nurgül Acar'ın geçtiğimiz cumartesi günü Yenibosna 75'inci Yıl Polis Merkezi'ne düzenlenen saldırının da faili olduğu öğrenildi.

Yenibosna 75'inci Yıl Polis Merkezi'ne 2 saldırgan tarafından geçtiğimiz camartesi günü el bombalı ve silahlı saldırı yapılmıştı.Polisin teröristlere kaşılık vermesi ile 1 saldırgan yakalanmış biri ise olay yerinden kaçmıştı.

KANSER HASTASI

O eylemden kaçan kişinin Gaziosmanpaşa'da polis memuru Mücahit Daştan'ı 5 kurşunla vurarak şehit eden ve 3 vatandaşı yaralayan Nurgül Acar olduğu öğrenildi.

Yasadışı terör örgütü DHKP-C'nin kanlı eylemlerinde kanserli hastaları kullandığı ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusuna devam edilen Nurgül Acar'ın göğüs kanseri olduğu ve bir göğsünü aldırdığı öğrenildi. Ayrıca Acar'ın üzerinde yapılan aramalarda 63 adet mermi bulunduğu öğrenildi.

CANLI BOMBA OLMASINDAN KORKUYORDU

Öte yandan 75'inci Yıl Polis Merkezine düzenlenen bombalı ve silahlı saldırda yaralı ele geçirilen Nebiha Aracı için Okmeydanı Hastanesi önünde önceki günki eylemde çıkan olaylar sonrası gözaltına alınan 18 kişi arasında Berk Ercan'ın da olduğu öğrenildi.

Berk Ercan daha önce babası İsmail Ercan'ın medyaya yansıyan isyanı ile gündeme gelmişti. Baba İsmail Ercan oğlunun sol terör örgütü tarafından kandırlıdığını ve canlı bomba olarak kullanılmasından koktuğunu dile getirmişti.

Berk Ercan önceki gün terör polisi tarafından gözaltına alındı. Berk Ercan ve gözaltına alınan diğer 17 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları devam ediyor.

YUNANSİTAN'DA EĞİTİM ALMIŞ

Edinilen bilgilere göre, Nurgül Acar 2005 yılında Ege'den tekneyle Yunanistan'a geçti. Yunan istihbaratı tarafından da bir dönem kapatılması gündeme gelen ünlü PKK kampı Lavrion'na gönderildi. Acar burada eğitim aldı, ardından da eylem yapmak için Türkiye'ye gönderildi.

Örgütün dönercisi

Ege'den üçerli ve dörderli gruplar halinde Yunanistan'a giden terör örgütü sempatizanlarının, Yunan istihbaratı tarafından farklı şehirlere yerleştirilerek gündüz dönercilik gibi insanların yoğun olarak rağbet gösterdiği işletmelerde çalıştırıldığı, geceleri ve yılın belli zamanlarında da kırsal alanda silah ve bomba eğitimi aldıkları öğrenildi. Nurgül Acar'ın da örgüt üyeleri için açılan bir dönercide çalıştığı, Lavrion Kampı'nda da silah eğitimi aldığı bilgisine ulaşıldı.

Açılan dükkanların gelirleriyle de örgüte lojistik ve para kaynağı sağlandığı tespit edildi. Nurgül Acar'ın Grup Yorum solistlerinden birinin akrabası olduğu öğrenildi. Grup Yorum üyelerinden bazıları DHKP-C davasında tutuksuz olarak yargılanıyor.

YORUMLAR 7
  • orhan koksal 11 yıl önce Şikayet Et
    ......... şimdi bu katil ceza alır, iki gün sonra utanmadan cumhurbaşkanına müracat ederler kanser hastası yetkini kullanda son günlerini evinde geçirsin. birde bunu ikidebir haber yapıp gündemde tutarlar. ölen polisin yaşama hakkına ne oldu? onun acılı ailesinin acısını kim nasıl dindirecek? bunu soran bile olmaz. bu ve benzerleri hangi fikri savunursa savunsunlar zerre kadar haklı doğru bir yanları yok. böylesilleri maşa olarak kullanıp atıyorlar bir kenara.
    Cevapla
  • Yusuf Aydın 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın başbakanım acılen kanun polıse vur emrı ver. yüreyımızı yakıyurlar yeter süzun bıtdıyı yerdeyız
    Cevapla
  • fatih Yeşilbaş 11 yıl önce Şikayet Et
    adalet çökmüştür.. böyle hukuk anlayışı olamaz. savcılar ve hakimler akıllarını başlarına almalılar. neye göre bir terör örgütü üyesini hemen serbest bırakıyolar. kime çalışıyorlar ne için hizmet ediyorlar. anayasanın baştan aşagı değişmesi şart..
    Cevapla
  • mustafa demirdelen 11 yıl önce Şikayet Et
    savcılara yönelik bir düzenleme şart.... bu savcılar ne yapmaya çalışıyor...teröristi,hırsızı,bombacıyı yakalıyor polis arkasını dönmeden savcılar serbest bırakmış gidip bunlar birinin canını yaktıktan sonra bir de bakıyorsun ki tutuklama kararı çıkmış bu nasıl iş bir türlü anlamadım artık hükümet bu işe bir el atmalı savcılar kendi kafasına göre adam bırakıyor kendi kafasına göre içeride tutuyor bu ülkede rüşvet yiyip mahkeme sonucuna etki etmek isteyen savcılar gördük bu teröristi yargılayanın da böyle bir gaflet içinde olmadığı ne malum o yüzden savcıların serbest bırakma yetkisi elinden alınmalı sadece hakim takdirine bırakılmalıdır.
    Cevapla
  • lütfi meral 11 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan'ın tereörü destekleyen ülkeler listesine alınması. yunanistan'ın terörü desteklediği apa açık ortadayken, neden terörü destekleyen ülkeler listesine dahil edilmesi için girişimde bulunulmaz? daha önce pkk terör örgütünü desteklediği de basına çıkmıştı. terörle mücadele edilmesinin yanında, teröristlerin barındığı bataklıkların kurutulması için de mücadele etmek şarttır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fişlerde yeni ücret! Vatandaşa isyanda, sakın ödemeyin
Faturasını tüm Türkiye ödüyor! Sadece bir ilde çalınan miktar 6 milyar TL