Oya Aydoğan KİMDİR? - Aydoğan Kaç Yaşında Öldü!

Oya Aydoğan'dan hayranlarına kötü haber geldi. Oya Aydoğan yaşamını yitirdi! Peki Oya Aydoğan kimdir? Kaç yaşında vefat etti? Neden öldü?

GİRİŞ 17.05.2016 13:55 GÜNCELLEME 17.05.2016 14:00
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Oya Aydoğan'ın ani ölüm haberi bütün sanat dünyası ve sevdiklerini yasa boğdu. Boğazına takılan yemeği çıkarmaya çalışırken aort damarı yırtılan ve yoğun bakıma alınarak tedavisi sürdürülen Oya Aydoğan yaşama tutunamadı. Oya Aydoğan Kimdir? Oya Aydoğan aslen nerelidir ve kaç yaşında yaşama veda etmiştir. Ünlü sanatçının oğluna vasiteyi neydi? Tüm bu soruların cevabı haberimizin detayında.

Oya Aydoğan 1957 Erzincan doğumludur. Bir çok dizi ve filmde yer alan oyuncu Ulus'taki evinde Aort damarı yırtılınca hastaneye yoğun bakıma kaldırıldı. Aort damarı yırtılması sonucu 12 saat süren bir ameliyat geçiren Oya Aydoğan'ın bu kez beyninde ödem oluştu. AORT damarı yırtılması sonucu kaldırıldığı hastanede 12 saat süren ameliyat geçiren oyuncu Oya Aydoğan’ın beyninde ödem tespit edildiği açıklandı. 48 saat daha uyutulacak olan oyuncunun durumunun ciddi olduğunu açıklayan Liv Hospital Başhekimi Op. Dr. Adil Tanık, ”Beyin ödemi konusunda maalesef şu an sadece izleme aşamasındayız. İlerleyip ilerlemeyeceğini zaman gösterecek. Uyandırılıp  uyandırılmaması buna bağlı” dedi. 

İşte hastaneden ilk açıklama;

07 Mayıs 2016 Cumartesi gecesi, hastanemiz acil servisine “Akut Asendan Aorta Diseksiyonu” tanısı ile başvurmuş, ameliyat edilmiş ve sonrasında yoğun bakımımızda tedavi altına alınmış olan Sayın Oya Aydoğan’ın sağlık durumu, 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 23.00 itibarı ile, artan beyin ödeminin sonucu olarak daha da bozulmuş, hastamızın tansiyon düşüklüğü tedaviye yanıt vermeyen şekilde seyir göstermeye başlamıştır. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, maalesef hastamız 15 Mayıs 2016 Pazar günü sabaha karşı saat 07.15’te vefat etmiştir.

OYA AYDOĞAN KİMDİR?

Ünlü sinema ve dizi oyuncusu Oya Aydoğan 1957 yılında Erzincan'da doğmuştur. Ortaokulu zamanının Fransız kız ortaokulu olan St. Pulchérie'de okudu. Liseye de St. Michel'de devam etmiştir. Beyazperdeye 1976 yılında giren Aydoğan, 80'li yıllarda sahnelerde de boy göstermiştir. Türk yapımı fantastik çocuk dizisi Bez Bebek (dizi)'te oynamıştır.1989 doğumlu Gurur Aydoğdu isimli bir erkek çocuk annesidir.

Evlilikleri :

1.evliliği : 1978 yılında Haluk Ulusoy ile evlendi. 1979 yılında boşandı.
2.evliliği : Bursalı gazinocu Tamer Taylan ile birlikte yaşamış ama bir türlü evlilik olmamış sonunda ayrılmış.
3.evliliği : Latif Demirbağ ile 1988 yılında yapmış olduğu evliliğinden Gurur Aydoğdu (d.1989) adında bir oğlu vardır. 1989 yılında boşanmıştır.

Dizi filmleri :

1978 – Denizin Kanı
1999 – Fırat
2000 – Evdeki Yabancı
2002 – Pembe Patikler
2007-2010 – Bez Bebek (dizi)
2011 – Sudan Sebepler
2012 – Düşman Kardeşler (dizi)

Filmleri :

1972 – Kabadayılar Kralı
1975 – Şahin
1976 – Beyazperdeler
1977 – Erkeğim
1978 – Dertli Pınar
1978 – Son Sabah
1978 – Neşeli Günler Zeynep
1978 – Yüz Numaralı Adam
1979 – Doktor Ayşe
1979 – Nazey
1979 – Divane Zeliha
1979 – Hayat Harcadın Beni
1979 – İsyankar
1980 – Sevgi Dünyası
1980 – Çile Tarlası
1980 – Zeytin Gözlüm
1980 – Bağrıyanık
1980 – Sabırlı Kullar
1981 – Kara Gurbet Cemile
1981 – Tövbe Zeynep
1981 – Takip Oya
1982 – Günaha Girme
1982 – Berduşlar
1982 – Yedi Bela Hüsnü Hüsniye
1983 – Kalbimdeki Acı
1983 – Günahkar
1984 – Berduşlar Sosyetede
1984 – Öç İklima
1984 – Aşkım Günahımdır
1984 – Sevginin Bedeli
1984 – Yaralı
1984 – Zavallılar
1985 – Unutamadım
1986 – Beyoğlu'nun Arka Sokakları
1986 – Merhamet
1986 – Ağla Anam Ağla
1987 – Kan Damlaları
1988 – Sokak Çocuğu
1990 – Utan Be
1991 – Kabadayılar Kralı
1992 – Nehirler Denize Akar
1993 – Bayan Perşembe
1996 – Çapraz Ateş
2000 – Hemşo Bankamatikçi
2005 – Deli Duran
2009 – Süpürrr
2012 – İkizler Firarda

BEYNİNDE ÖDEM OLUŞTU

Tetkiklerin ardından ameliyat gerekliliğinin ortaya çıktığını ve ameliyatın ardından da beklendiği gibi kanama problemi gerçekleştiğini aktaran Tanık, şunları söyledi: Oya Aydoğan’ın beyninde ciddi bir ödemin olduğu, hâlâ hastamızın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu sizlere ifade etmek istiyoruz. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Özkara ise aort damarında yırtık tespit ettiklerini anımsatarak, "Bu çok ciddi bir tablodur, olay anında hastaların yüzde 30-35'i hayatını kaybeder... Hastaneye ulaşabilmek bile şanstır’’ diyerek olayın önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Özkara, hastanın ödem tedavisi süresince uyutulacağını bildirdi.

Ünlü isimler Oya Aydoğan’ın vefatı hakkında ne dedi

59 yaşında hayatını kaybeden oyuncu Oya Aydoğan’ın ölümü ünlüler dünyasını üzüntüye boğdu. İşte ünlü isimlerin sosyal medya yorumu...

Özge Ulusoy
Gül yüzlü güzel insan Oya ablam…Allah rahmet eylesin kalanlarına sabır diliyorum…Söyleyecek söz yok.

İbrahim Tatlıses
Sevgili Oya’mızı kaybettik mekanı Cennet, ruhu şad olsun. Severdim çok severdim, oda beni severdi. Evvelki akşam hastahaneye gittim; oğlunu çağırdık, sağlık dileklerimi ilettim. Gazeteci arkadaşlarda duvar dibinde oturuyorlardı, onlara görünmeden çıkıp gittim ama içime bir ümitsizlik düştü ve oğluna birşey demedim. ALLAH sabır versin artık oda bizim EVLADIMIZ…

Gizem Özdilli
Çok çok çok üzgünüm #oyaaydogan oya abla seni herkes çok seviyordu dua ediyordu

Armağan Çağlayan
Nurlar içinde yat Oya Abla. Seni hep gülen yüzün ile hatırlayacağım. Bu camiada gördüğüm en merhametli insanlardan birisi idi Oya Abla….

Alişan
Melek kalpli ablam.. Mekanın cennet olsun İnşallah

Ebru Gündeş
Oya Aydoğan vefat etmiş cümlesini okurkende inanamadım, yazarkende hala inanamıyorum 

SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU'NDAN OYA AYDOĞAN AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sanatçı Oya Aydoğan'ın ölümüne ilişkin, "Sevilen, yılların sanatçısıydı. Milletimizin ve sanat camiasının başı sağ olsun" dedi.

Boğaziçi Köprüsüne Kadın Kanserleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen bisiklet turuna katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu, sanatçı Oya Aydoğan'ın ölümüne ilişkin ise, "Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Sevenleri, sanat camiası, sinema camiasının başı sağ olsun. Sevilen, yılların sanatçısıydı. Toplumun hemen hemen her kesiminden kendisine sanatçı olarak değer verilen bir şahsiyetti. Milletimizin ve sanat camiasının başı sağ olsun. Allah mekanını cennet eylesin" ifadelerini kullandı.

Bülent Ersoy haberi alınca şoke oldu

Sanatçı Bülent Ersoy, yakın arkadaşı Oya Aydoğan'ı ziyaret için gittiği hastanenin girişinde muhabirlerin 'Başınız sağolsun' sözü sonrası adeta şoke oldu. Dostu Oya aydoğan'ın öldüğü haberini ilk kez orada alan Ersoy 'Öldü mü?' şeklinde tepkisiyle hızla hastaneye girdi.

Oya Aydoğan'ın ölümünde acı tesadüf!

Hayatını kaybeden Yeşilçam'ın ünlü yıldızı Oya Aydoğan'ın annesinin de benzer sebepten hayatını kaybettiği öğrenildi.

EN ACI TESADÜF   

'Söylemezsem Olmaz' programındaki arkadaşı Lerzan Mutlu, Oya Aydoğan'ın annesinin de yıllar önce benzer bir rahatsızlık geçirdiğini anlattı. Mutlu, "Oya Abla bunu hep anlatırdı. Yemek yerken sapasağlam kadın bir anda yere yığıldı. Ondan sonra da toparalayamadı derdi. Oya Abla annesiyle ilgili hep bunu söylerdi." dedi.

HABERİ DUYAN HASTANEYE KOŞTU

Oya Aydoğan'ın hayatını kaybettiği hastaneye ziyaretler sürüyor. Sanatçı Oya Aydoğan'ın ölüm haberini alan yakınları ve dostları hastaneye akın etti.

Oya Aydoğan'ın vasiyeti Ulus Mezarlığı'na gömülmek!

Oya Aydoğan'ın ani ölüm haberi bütün sanat dünyası ve sevdiklerini yasa boğdu. Oya Aydoğan'ın ani ölüm haberi bütün sanat dünyası ve sevdiklerini yasa boğdu. Boğazına takılan yemeği çıkarmaya çalışırken aort damarı yırtılan ve yoğun bakıma alınarak tedavisi sürdürülen Oya Aydoğan yaşama tutunamadı.

Sanatçının oğlu Gurur Aydoğan, hastane önünde yaptığı açıklamada, annesinin isteğinin yerine getirileceğini belirterek:

Eminim ki bütün Türkiye'nin çok sevdiği benim en değerlim Oya Aydoğan'ı kaybettik. Yarın 14.30'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda anma töreni düzenlenecek. Ardından ikindi namazını müteakip Levent Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Kendisi Ulus Mezarlığı'nda toprağa verilmek istemişti. Belediye bu konuda yardımcı oldu, teşekkür ederiz.

Cenazeye bütün sevenlerini bekliyorum. Bu sürekçe bize destek veren, dualarını esirgemeyen bütün dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Ameliyattan güçlü çıktı, ümitliydim ama olmadı. İnşallan mekanı cennet olur. Allah'ın takdiri.

OYA AYDOĞAN YETKİLİLERDEN NE İSTEMİŞTİ?

Dün sabah saat 07.15 sıralarında yaşama veda eden Oya Aydoğan yaklaşık bir yıl önce yayınlanan Evrim Akın'la Ev Kuşu programında yetkililerden bir ricada bulunmuştu. 

Bez Bebek dizisinde Evrim Akın'la rol arkadaşı da olan Oya Aydoğan 2007-2010 yılları arasında süren dizinin yeniden yayınlanmasını halkın kendisine sürekli diziyi sorduğunu söyledi...

OYA AYDOĞAN VE EVLİLİKLERİ OĞLU GURUR'UN BABASI

Verdiği bir röportajda eski kocası oğlu Gurur'un babası hakkında konuşan Oya Aydoğan çok konuşulan şu açıklamayı yapmıştı.

-"Bursalı gazinocu Tamer Taylan'dan ayrıldıktan sonra oğlum Gurur'un babası Latif Demirbağ'ı kurtarıcı olarak gördüm. 1987'de tanıştık. Mantık evliliği yapayım dedim.

"BİR ARTİSTLE BİRLİKTE OLURSAN GELECEĞİN BİTER"

-Latif çok fedakârlık yaptı benim için. ANAP'tan milletvekili adayıydı. 'Bir artistle birlikte olursan siyaset geleceğin biter' dedim ama yine de beni bırakmadı. Çok kıskançtı. 'Madem bu kadar kıskançsın, ne işin var böyle artist bir kadınla' dedim. Hamileliğimin üçüncü ayında da baktım yapamayacağım, ayrıldım."

GURUR AYDOĞAN'IN BABASI LATİF DEMİRBAĞ KİMDİR?

Daha önce 2 kez evlilik yaşayan Oya Aydoğan'ın en kısa evliliği bir dönem Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığını yapan Haluk Ulusoy ile olmuştur. Bursalı gazinocu Tamer Taylan ile birlikte yaşamış ama bir türlü evlilik olmamış sonunda ayrılmıştır.

Oya Aydoğan'ın tek aşkı oğlu Gurur ise 2. evliliğinde dünyaya geldi. Oya Aydoğan, Latif Demirbağ ile 1988 yılında evlenmişti. 1989 yılında da boşanmıştı.

Oya Aydoğan'ın oğlu Gurur, Latif Demirbağ ile olan kısa evliliğinin ürünü. Oya Aydoğan'ın tek çocuğu da Gurur...

YORUMLAR 50
  • Terane 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin mekani cennet olsun
    Cevapla
  • gamze 1 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet etsin
    Cevapla
  • fatma 7 yıl önce Şikayet Et
    uffffff mekanın cenet olsun oya aydoğan
    Cevapla
  • Kübra nur 7 yıl önce Şikayet Et
    Oya abla hala inanamıyorum mekanın cennet olsun sizin hayranınız dım kalanlara allah sabır versin
    Cevapla
  • yrsz34328030 5 yıl önce Şikayet Et
    bez bebek güzeldi
    Cevapla
  • Ayşegül 7 yıl önce Şikayet Et
    Of ya çok üzüldüm gerçekten depresyondayım
    Cevapla
  • Gulpinar 7 yıl önce Şikayet Et
    Okadar cokkotu oldumki duyunca inanamadim mekani cennet olsun melekler onu korusun cocuklugum onun filimleriyle gecti Aylesine Allahtan sabirlar dilerim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi