Ünlü Youtuber'a soruşturma şoku! Yaptıklarından sonra büyük tepki toplamıştı...

Çektiği videolarla dikkatleri üzerine çeken, Türkiye'de en çok kitleye ulaşan Youtube hesaplarından birine sahip olan Orkun Işıtmak soruşturma şokuyla karşı karşıya kaldı. Ünlü Youtuber "Bir Günlük Anaokulu Öğretmeni Oldum" adlı videosunda çocuklarla olan diyaloğu sebebiyle hemen herkesin tepkisine maruz kaldı. İşte yaşananlar ve Orkun Işıtmak'ın konuyla alakalı açıklamaları!

Ünlü Youtuber'a soruşturma şoku! Yaptıklarından sonra büyük tepki toplamıştı...
Ünlü Youtuber'a soruşturma şoku! Yaptıklarından sonra büyük tepki toplamıştı...
GİRİŞ 11.11.2021 12:31 GÜNCELLEME 11.11.2021 12:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Youtube'da yaptığı videolarla herkesin dikkatini üzerine çeken, en çok takipçi sayısı bulunan hesaplardan birine sahip olan Orkun Işıtmak soruşturma şoku yaşadı. Youtube Türkiye'de yaptığı içerikler çok izlenen deneyimli Youtuber son videolarından birinde yaptıklarıyla büyük tepki çekti. "Bir Günlük Anaokulu Öğretmeni Oldum" adlı videosuyla gündeme gelen Işıtmak, Anaokulu öğrencileriyle yaşadığı diyalog ve hal ve tavırları sebebiyle eleştiri oklarının hedefi oldu. İşte Orkun Işıtmak'ın videosuyla ilgili yaşananlar ve detaylar...

Orkun Işıtmak'ın Youtube Videosu Neden Gündem Olmuştu?

Orkun Işıtmak Youtube hesabı üzerinden paylaştığı videoyla gündeme gelmiş ve kendisine tepkiler çığ gibi büyümüştü. Ünlü isimin "Bir Günlük Anaokulu Öğretmeni Oldum" adlı videosuyla, Squid Game fon müziğinde montajlanan fragman niteliğindeki kısa video sosyal medyada tepkilerin çığ gibi büyümesine sebep oldu. Devamında yaşanan olaylardan dolayı Orkun Işıtmak açıklama yapma durumunda kaldı.

Youtuber Orkun Işıtmak Konuyla Alakalı Açıklama Yaptı

Yaşananlardan dolayı kendini açıklama zorunluluğu hisseden Işıtmak konuyla alakalı bir açıklama yaptı. Ünlü Youtuber yaptığı açıklamada, "Video özelinde bazı Instagram hesapları bot hesaplarla Twitter üzerinden bu video hakkında saldırı başlatmışlar. Öncelikle video çekimi öncesi okuldan ve tüm çocukların ailelerinden yazılı izin alındı. Her zaman çocuklarımız dahil herkese iyi örnek olmaya çalıştım. 2 tane akılsız Instagram hesabının takipçilerine 'SALDIRIIN' demesiyle bu durum değişmeyecek"



Bu şahısların paylaşımları sonrasında videoyu farklı farklı öğretmenlere, avukatlara, psikologlara, psikiyatr ve pedegoglara gösterdik, hiçbiri bir problem göremedi. Ayrıca Twitter'da yoğun bir şekilde paylaşılan Youtube Shorts videosu, Squid Game özelinde yapılan bir uyarlamadan ibarettir. Videonun tamamı değildir" şeklinde konuştu.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Soruşturma Başlattı 

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada video ile ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Işıtmak'ın videosunda, "İnşallah ısırılmam tetanoz aşımı da yaptırdım" sözleri, çocukların tuvaletteyken bile videoya alınması, çocukların yüzlerinin gösterilmesi ve çocukların ağlaması yoğun tepkilere sebep olurken Işıtmak tepkilerin ardından yaptığı açıklamada, ailelerden yazılı izin alındığını ve videonun pedagoglar tarafından onaylandığını söylemişti. Yoğun tepkiler üzerine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Basın Açıklaması’ başlığı ile yaptığı duyuruda konu ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.



İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Ümraniye İlçemizde faaliyet gösteren özel bir anaokulunda bir youtuber tarafından ilgili kurumlardan izin alınmadan gerçekleştirilen "Bir Günlük Anaokulu Öğretmeni Oldum" isimli video görüntünün çekilmesi ve sosyal medyada yayınlanması ile ilgili olarak 03.11.2021 tarihinde inceleme/soruşturma işlemi başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

YORUMLAR 5
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Anayasa Madde 1:Parası olan herşeyi yapar.
    Cevapla
  • Yazıklar olsun 2 yıl önce Şikayet Et
    Okumadan yorum yazacağım, söylediği saçmalıklara tahammül edemeyeceğim çünkü. Haber bülteninde yayınladığı kadarını izledim. Rezalet ötesi. O kreşe çocukların yanına gitmesine izin veren herkese dava açılmalı ve kreşin ruhsatı iptal edilmeli. Çocuklar için sarfettiği sözler insan onuruna aykırı. Nasıl bir çukurda yaşıyorsa artık, zeka yok , mantık yok, ahlak zaten yok.
    Cevapla
  • Fehmizat 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatan millet düsmani hain gezici ,öldürelim polisleri diye bir yerlerini yirtiyordu o zaman.Malesef bugün o dedekleri unutulmus durumda .Hic birinin cezasi kesilmedi
    Cevapla
  • haklıyım 2 yıl önce Şikayet Et
    asıl bunu sergileyecen youtube de insan müsvettesi diye
    Cevapla
  • Ay yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    Kabahat onu okula sokan da ve ailelerinde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..