Koç, Sabancı ve Ülker değil! En zengin Türk belli oldu! Servetinin toplamı ise 7,6 milyar doları…

Bloomberg dünyanın en zengin isimlerinin sıralandığı listeyi açıkladı. Dünyanın önde gelen girişimcileri zirveyi kimseye kaptırmaz iken en zengin Türk ünvanına sahip olan Murat Ülker, koltuğunu şaşırtan bir isme devretti. Milyarderlerin 86’sının 40 yaşından küçük olması ise dikkatlerden kaçmadı. Gözler en zengin Türk’ün kim olduğuna çevrilirken şirketinin cirosunun 676 kat artması ise herkeste şaşkınlığa sebep oldu. İşte dünyanın en zenginler listesinde yer alan o isim…

Koç, Sabancı ve Ülker değil! En zengin Türk belli oldu! Servetinin toplamı ise 7,6 milyar doları…
Koç, Sabancı ve Ülker değil! En zengin Türk belli oldu! Servetinin toplamı ise 7,6 milyar doları…
GİRİŞ 12.04.2022 16:57 GÜNCELLEME 12.04.2022 16:57
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Her yıl dünyanın en zengin isimleri Bloomberg tarafından belirlenen listeyle açıklığa kavuşuyor. Özellikle pandemi sonrası sağlık ve girişimcilik sektörüne yatırım yapan kişilerin serveti katlanırken bu yıl nasıl bir sıralama olacağı merak ediliyordu. SpaceX’in kurucusu uzun süredir zirveyi kimseye kaptırmaz iken Amerikan teknoloji şirketi sahibi Jeff Bezos ise yakın takibini sürdürdü. Dünya bir yana ülkemizin en zengin isimlerinin de belirlendiği listede kimlerin kaçıncı sırada yer aldığı ve serveti çok konuşuluyor. Geçtiğimiz yıl listede tek başına yer alan iş insanı Murat Ülker, bu yıl koltuğunu başka bir isme devretti. Herkesin ilk aklına gelen Koç ve Sabancı ailesi olurken listede yer alan Türk isim herkesi şaşkına çevirdi...

Milyarderler Listesindeki Tek Türk Uğur Şahin!

Geride kalan yıllarda tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle ismiini çok kez duyduğumuz BioNTech firması ortağı Uğur Şahin, en zenginler listesindeki tek Türk olmayı başardı. BioNTech firmasında %18 gibi bir ortaklığa sahip olan ünlü ismin toplam mal varlığı ise 7.6 milyar doları aşıyor. Şahin Bloomberg tarafından yapılan en zengin 500 isim arasında 323. sırada yer alıyor.

BioNTech Şirketi Kârını 1 Yılda 676 Kat Arttırdı

Bloomberg'in açıkladığı listeden sonra gözler BioNTech firmasına çevrildi. 2021 yılı finansal sonuçlarını açıklayan firmanın, 2019 yılında 179,2 milyon euro net zarar, 2020'de 15,2 milyon euro net kâr ve 2021 yılında müthiş bir sükseyle 10,3 milyar euro net kâr açıkladığı ortaya çıktı. Bu verilere göre şirketin bir yılda net kâr oranı 676 kat artmış oldu. Öte yandan BioNtech firmasının cirosu bir yılda 482,3 milyon euro dan 19 milyar euro ya yükseldi.

Uğur Şahin Murat Ülker'i Liste Dışı Bıraktı!

Geçtiğimiz yıl Forbes'ın açıkladığı verilere göre en zengin Türk konumunda bulunan Murat Ülker, bu yıl Bloomberg'in açıkladığı listede kendine yer bulamadı. Uğur Şahin, geçen sen 6.3 milyar dolar servetiyle listede bulunan Ülker'i 7.6 milyar dolarlık servetiyle geride bırakmış oldu.

İşte Türkiye'nin En Zengin 5 İş İnsanı!

1- Murat Ülker

Forbes Türkiye tarafından yapılan 2022 en zenginler listesinde Türk iş adamları da yer aldı. Buna göre Türk isimler arasında listenin en başında ÜLKER markası sahibi Murat Ülker bulunuyor. Forbes'e göre 4.7 milyar dolarlık serveti bulunan Ülker'in, iki yıl önceki servetinin 6.3 milyar dolar olduğu biliniyordu. Daha önce yapılan araştırmada 421. sırada yer alan Ülker, bu kez 601. sırada yer aldı.



2- Ferit Şahenk

Listenin ikinci sırasında ise Doğuş Grubun sahibi Ferit Şahenk yer alıyor. 2,4 milyar dolarlık servete sahip olan Şahenk daha önce yapılan araştırmada 3 milyar dolarlık servete sahipti. Şahenk, yapılan bu araştırmayla beraber dünya genelinde 1292'nci sırada kendine yer buldu.



3- Hamdi Ulukaya

Türkiye'nin en zengin 3. ismi ise Amerika'nın en büyük yoğurt firması olan Chobani'nin sahibi Hamdi Ulukaya. Ünlü ii insanı 2.4 milyar dolarlık servetiyle en zengin 5 Türk içerisinde yer aldı.



4- Erman Ilıcak

Listede yer alan bir başka isim ise Erman Ilıcak. Rönesans Holding'in kurucusu ve başkanı olan Ilıcak, 2.3 milyar dolarlık servetiyle en zengin 4. Türk iş insanı konumunda bulunuyor. 



5- Filiz Şahenk

Türk iş insanları arasında ilk 5 içerisinde yer alan ve en zengin Türk kadın olan isim ise Filiz Şahenk. Ferit Şahenk'in kardeşi olan Filiz Şahenk, Filiz makarnanın sahibi. Şahenk'in mal varlığı ise 2.2 milyar dolar.

Açıklanan Listede Başka Kimler Yer Alıyor?

1- Elon Musk 

Son dönemlerde kripto para yatırımları hakkında söylemleriyle gündemden düşmeyen Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'un net serveti 199,9 milyar doları geçmiş durumda.

2- Jeff Bezos 

Dünya çapında faaliyet gösteren Amazon'un kurucu CEO'su ve başkanı olarak bilinen Amerikalı Jeff Bezos 194,2 milyar dolar.

3- Bill Gates

Amerikalı girişimci, yazılımcı, yazar ve aynı zamanda Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates'in serveti 135,9 milyar dolar.

4- Bernard Arnault

Dünyanın en büyük lüks eşya şirketi LVMH'nin Başkanı ve Genel Müdürü olan Bernard Arnault aynı zamanda Fransa'nın en zengin kişisi olarak biliniyor. Açıklanan listeye göre ise bu ismin serveti 115 milyar dolar.

5- Mark Zuckerberg

Listeye 5. sıradan dahil olan Mark Zuckerberg dünyanın en genç zengini olma özelliğini taşıyor. Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformu olan Facebook'u kuran bu ismin serveti ise 102,2 milyar dolar.

YORUMLAR 109
  • Havva ülker 2 yıl önce Şikayet Et
    Soy adım Ülker olsa ne yazar Fas fakir kulum
    Cevapla
  • ŞAHMUHAMMET 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet ablacığım. Hepimiz Allahın fakir kuluyuz
    Cevapla
  • BOYKOTCU 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Vergi verenlerin Tümü 3 - 5 Katı EKSİK VERİYORLAR Bu 1. 2. si ÜLKER Mallarını Aldığım İçin PİŞMANIM. Bundan Böyle Aç Kalsam Bir Tek Malını ALMAYACAĞIM. Milletim BİZDEN!!! Diye Alışveriş Yapıp Zengin Ediyor Onlarda Palazlanınca Millete HAİNLİK EDİYORLAR. ÜLKER'e BİM'e ŞOK'a A101' eBOYKOTTT
    Cevapla
  • Nedesem bilemedim 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne olucak murat Ülker zengin olmasinda benmi olayım çalışanlarina değer vermeyen işçinin hakkını vermeyen bir adam normaldir zengin olması
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    İftira cok buyuk gunahtir. Giybetten cok daha buyuk bir gunah. Bilmeden konusma, sahit olmadan soyleme hatta sahit oldugunu soylemen giybettir dedikodudur kaldi ki tahminle zan ile konusuyorsan vay haline o zaman.
    Cevapla
  • Sss 2 yıl önce Şikayet Et
    İşine mi gelmiyor. Komple teorisine mi inaniyorsun
    Cevapla
  • Velhasil kelam 2 yıl önce Şikayet Et
    Hem koc hem sabanci aileleri yillardir okul ,ogrenci yurtlari yaptirarak gerek sosyal ve gerekse kultur alanlarinda pek cok hizmet sunmuslardir halkimiza...yeni zenginlerinde hayirlarini bekliyoruz
    Cevapla
  • Bırak Ya 1 yıl önce Şikayet Et
    Kenan Bey diğerleri de yapsın bi zahmet o zaman.
    Cevapla
  • Mentallock 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam. Olur.
    Cevapla
  • Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    Babasının parası ile yapılmıyor bu hayırlar .sonuç olarak devlete vereceği vergi yi vermeyip vergi ödeme yerine yapılan hayırlar bunlar .eee ne diyelim Allah kabul etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!