Hülya Koçyiğit yıllar sonra ilk kez itiraf etti! Bir fotoğrafla hayatı değişti

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "Başkent Kültür Yolu Festivali" etkinliğinde Türk sinemasının usta isimlerinden Hülya Koçyiğit de konuşmacı olarak katıldı. Oyunculuk kariyerini, sinemanın ilk dönemdeki zorlu yıllarından bahseden sanatçı, aktristliğe nasıl adım attığını anlattı. İşte, Hülya Koçyiğit'in açıklamalarından satır başlıkları...

Hülya Koçyiğit yıllar sonra ilk kez itiraf etti! Bir fotoğrafla hayatı değişti
Hülya Koçyiğit yıllar sonra ilk kez itiraf etti! Bir fotoğrafla hayatı değişti
GİRİŞ 08.06.2022 18:05 GÜNCELLEME 08.06.2022 18:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

"Firar", "Kezban", "Susuz Yaz", "Hıçkırık" ve "Gelin" gibi ünlü yapımlarda oynayan Hülya Koçyiğit, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Başkent Kültür Yolu Festivali'ne katıldı. Festival kapsamında "Sinemada Star Olmak" konulu etkinlikte konuşan sanatçı, oyunculuğa başlama sürecini anlattı. Koçyiğit, kariyerinin dönüm noktalarından biri olarak gördüğü "Susuz Yaz" filmine nasıl seçildiğini yıllar sonra hayranlarıyla paylaştı. 

Hülya Koçyiğit kimdir ve kaç yaşındadır? Hangi ünlünün kayınvalidesi? Hülya Koçyiğit dizileri...Hülya Koçyiğit kimdir ve kaç yaşındadır? Hangi ünlünün kayınvalidesi? Hülya Koçyiğit dizileri...

"KÖY EVLERİNDE MİSAFİR EDİLİYORDUK..."

İyi bir oyuncunun nasıl olması gerektiğini tanımlayan Hülya Koçyiğit: “Bir oyuncunun rolüne hazırlanabilmesi için o karakteri sadece gözlemlemesi yetmez, o karakteri tamamen bilmesi gerekir" diye konuştu.

Hülya Koçyiğit

Açıklamasının devamında Türk sinemasının erken dönemine de değinen Koçyiğit: "O zaman ulaşım otobüsle oluyor, köylerde otel yoktu, köy evlerinde misafir ediliyorduk. Çok zor şartlarda çalıştık" ifadelerini kullandı.

"SİNEMA ADINA ÇOK UMUTLUYUM..."

Günümüzdeki imkanların geçmişe kıyasla çok daha ileri düzeyde olduğunu anlatan eski oyuncu, yeni nesil için: "Gençler çok cesurlar, girişkenler ve özgüvenliler. Sinema adına çok umutluyum. Bizim sinema yaptığımız dönemdeki imkansızlıklar içerisinde değiller. Dijital gibi bir imkanları var. Maddi imkanlar, teknolojik imkanlar fazla ve dünyayla iletişim mümkün" dedi. 

BİR FOTOĞRAFLA ŞÖHRET BASAMAKLARINI TIRMANDI

Hülya Koçyiğit'in beyaz perdedeki ilk filmi olarak bilinen Susuz Yaz (Dry Summer, 1963), yayınlandığı dönemde büyük ses getirmişti.

Erol Taş ve Hülya Koçyiğit (Susuz Yaz, 1963)

Filme seçilme evresini de yıllar sonra itiraf etti. Bu film sayesinde sadece Türkiye çapında değil, uluslararası alanda tanındığını belirten oyuncu: "Usta yönetmen Metin Erksan, ‘Susuz Yaz’ filmine oyuncu seçerken annem kendisine beni anlatmış ve biz tanıştık. Kendisi benim fotoğraflarımı çekti ve ‘Tamam’ dedi. Filmin uluslararası başarısından sonra benim adım da duyulmaya başlandı" sözlerini kullandı. 

"DEĞERİNİ BİLİN..."

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği etkinlikte, emektar oyuncuyu dinleyenler arasında gençler de vardı.

Hülya Koçyiğit, Başkent Kültür Yolu Festivali (2022)

Hülya Koçyiğit, gençlere hitaben: "Bir insanın en güzel dönemi talebelik dönemidir. Hayata hazırlandığınız bu yıllar en önemli yıllarınız. Birçok şeyi öğrenmek için bu yıllardasınız. Değerini bilin" önerisinde bulundu.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 2
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    3.sınıf Yeşilçam filmlerine zamanla daha ne payeler verilecek kim bilir!.. Kel ölür sırma saçlı ,kör ölür badem gözlü olurmuş..
    Cevapla
  • Sami Aydemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sinemayı, dizi gibi alanlar sanat değil bence, sanat bir eser ortaya çıkarmakla ilgili eğer bu alanlara sanat dersek yıllarını veren eser üreten insanlara haksızlık etmiş oluruz. Neden olarak da bunu destekleyen bir başka hipotez telefonlarda yapılan canlı yayınlar, yani bunun bir sınırı yok o bakımdan eser üretmek olmalı birinci düstur. Tabi bu benim düşüncem.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı
Başıboş köpekler vatandaşın kabusu oldu! Sonunda harekete geçildi! Belediyelere yazı