Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında aniden Kürtçe konuşmaya başladı! İbrahim Tatlıses 'Te go tı çı go tı' diyerek neyi kastetti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün bir dizi program için Şanlıurfa'yı ziyaret etti. 110 bini aşkın kalabalığın katıldığı mitingde Urfa ile özdeşleşmiş İbrahim Tatlıses vardı. Tatlıses bir ara 'Te go tı çı go tı' diye Kürtçe ifadeler kullandı. Peki bu ne demek?

GİRİŞ 04.12.2022 14:44 GÜNCELLEME 04.12.2022 15:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün bir dizi programa katılım sağlayabilmek için Güneydoğu Anadolu'daki şehrimiz Şanlıurfa'daydı.

Burada Abide Kavşağı'nda düzenlenen Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'ni gerçekleştiren Cumhurbaşkanı bir de miting düzenledi.

110 bin Şanlıurfalının yer aldığı mitingde vatandaşa seslenen Erdoğan, devam eden dakikalarda Urfa ile özdeşleşmiş İbrahim Tatlıses'in şarkısından bir kesit okudu.

Daha sonra İbrahim Tatlıses de sahneye çıkarak "Sayın Cumhurbaşkanım için buradayım, o beni davet etti onun için geldim. Son nefesime kadar da onun yanındayım" sözleriyle Erdoğan'a olan desteğini belirtti.

'BİZE CUMHURBAŞKANI YETER'

İlk olarak Urfalıya hal hatır soran Tatlıses şöyle konuştu:

"Selamun aleyküm. İyi misiniz? Bize Cumhurbaşkanı yeter gerisi te go ti çı goti. Cumhurbaşkanı nereye biz oraya. Başka tanımam. Az önce de şarkımı söyledi. Sözlerini. Çok mutlu oldum. Haydi söyle... Onu nasıl sevdiğimi"

Usta sanatçının bu sözlerinin akabinde binlerce vatandaş, Kürtçe ifadelerin ne anlama geldiğini araştırdı. Ancak bu sorunun cevabını da bizzat kendisi yıllar öncesinde cevaplamıştı. İşte o deyişin anlamı!

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • Kasımpasalı nuri 1 yıl önce Şikayet Et
    Eli mecbur ya şimdi ya hiç hadi Türkiyem
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta saldırı başlattı
Yerel seçim; Panorama; Son durum