Cami önünde vatandaşa soruldu: 'Akşam namazı kaç rekattır?' Gelen cevaplar şaşırttı

Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Cuma Sohbetleri programının ekibi, Fatih Eminönü meydanında vatandaşa 'Akşam namazı kaç rekattır?' sorusunu yöneltti. Gelen cevaplar izleyiciyi bir hayli şaşırttı.

GİRİŞ 18.12.2022 16:04 GÜNCELLEME 18.12.2022 16:08
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Muhsin Bay'ın sunumu, Necmettin Nursaçan Hoca'nın katılımıyla Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Cuma Sohbetleri programı, 'Akşam namazı kaç rekattır?' sorusu ile gündeme geldi.

Cuma Sohbetleri programının ekibi, Fatih Eminönü meydanına giderek birden fazla vatandaşa aynı soruyu yöneltti.

Muhsin Bay

Bazıları hiç tereddüt etmeyip 3 rekatlık farzı bilirken, bazıları heyecandan ötürü daha farklı cevaplar verdi.

Cuma Sohbetleri ekibi, Eminönü'ndeki ahaliye akşam namazı farzı dışında 'Namaz kılıyor musunuz?' ve 'Vitir kaç rekattır?' sorularını da iletti. İşte, vatandaşın cevapları!

'VALLAHA O KADAR HATIRLAMIYORUM'

Cuma Sohbetleri ekibinin sorularını yönelttiği bir vatandaş, akşam namazı farzının 3 rekat olduğunu direkt söyledi.

Fakat sıra vitir namazına gelince 'Vallaha o kadarını hatırlamıyorum' dedi.

'HACCA BİLE GİTTİM'

Eminönü meydanındaki yaşlı bir vatandaş ise, 'Namaz kılıyor musunuz?' şeklindeki soruya 'İnşallah. Kılıyorum tabii ki Hacca bile gittim' cevabını verdi. 

Ancak 'Akşam namazı' farzının rekat sayısı sorulduğunda heyecanlanan vatandaş, '5' cevabını verdi. Vatandaşın heyecanlanıp akşam namazı farzını, toplam rekat olarak söylediği saniyeler renkli görüntülere yol açtı.

Cuma Sohbetleri ekibinin sorularını yönelttiği bir kadın ise, namaz kılmayı bildiğini ve namaz kıldığını söyleyip; tıpkı yaşlı vatandaş gibi heyecandan ötürü akşam namazı farzının 5 rekat olduğunu belirtti. Aynı kadın, vitir namazının da 5 rekat olduğunu söyledi.

'UZUN ZAMAN OLDU AKŞAM NAMAZI KILMAYALI'

Bir genç ise, cumadan cumaya namaz kıldığını ifade ederek; akşam namazı sorusuna 'Uzun zaman oldu akşam namazı kılmayalı' cevabını verdi. Genç önce '4 rekat' olduğunu, daha sonra '3 rekat' olduğunu belirtti.

'SEN NAMAZI BİLİYOR MUSUN?'

Başka bir vatandaş ise 'Namaz kılıyorum tabii' diye söze başlayıp, akşam namazı farzının '2 rekat' olduğunu söyledi. '2 rekat farz var' diyen vatandaş, muhabire 'Sen namazı biliyor musun?' diye soru yöneltti.

'Önce ben sana sorayım. Sen namazı biliyor musun?' diyen vatandaş, 'Bak ben bilenim, bak ben söylüyorum' şeklinde konuştu.

'MÜMİNİN MİRACIDIR'

Son görüşün akabinde tekrar stüdyoya dönüldü. Muhsin Bay röportaja dair Necmettin Nursaçan Hoca'nın görüşlerini istedi. Nursaçan Hoca da şu cevabı verdi:

'Namaza Allah'ın ihtiyacı yok. Bizim ihtiyacımız var. Namaz ruh banyosudur. Müminin miracıdır. Dinin direğidir. Yani 'Namaz kılıyor musunuz?' diye Ayşegül kızımız sorduğunda 'Yok' demek ne kadar acı, ne kadar zor... Demek 'Rabbim beni huzuruna kabul etmiyor' demek diye düşünmek gerekiyor.'

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 43
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarz sokak röportajları dürekli yapılıyor ve insanımızın müslümanlığına puan veriliyor. Herkes kendi işini yapsın, kimin ne kadar imanlı yada bilgili olduğunu ancak Allah bilir. Bir kaç kişiyle konuşma ülkemin dini bilgisi değerlendirilemez
    Cevapla
  • özmuşlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok bilmiş arkadaşım o işler öyle olmuyor. Ülken resmi dini İslam.. Her ne kadar sen kabul et veya etmesen de bu böyle.. ! İslam dinine tabii olanlarda Müslüman oluyor. Namaz Müslümanın Allah huzurunda Miracıdır. Tabii bilene.......
    Cevapla
  • Battal 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimin imanlı olduğunu ALLAH c.c zaten biliyor sen merak etme. Ama şuda bir gerçek ki gittikçe imanımız zayıflıyor.Birde 32 farzı sorsa tüm bitti müslümanlık.Ama bir futbolcu veya bir artist ,bir diziyi sorsan a’dan z’ye herkes bilir.Kimin cehenneme gideceğinide ALLAH c.c biliyor hemde çok iyi biliyor.Şu an kendimde dahil hepimizin işi çok çok zor.100 kişi içinden 3-5 kişi cennete giderse gene çok iyi oran.
    Cevapla
  • TURAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Dediğinde haklisin iman ALLAH ile kul arasındadır haklısın; ama suda gösteriyor ki maalesef ama galiba müslüman toplumlar arasında en zayıf biziz inşallah ben yanılıyorumdur acil eğtim öğretim her açıdan gerekli adımlar atılmalı hatta kuran-i kerim dersleri öğretilmeli üniversite sınavında çıkmalı inansın inanmasın kim olursa bilsin uygulayıp uygulamamak ona kalmış artık!
    Cevapla
  • Goksel 1 yıl önce Şikayet Et
    5 diyenler aslında akşam namazı kaç rekâttır şeklinde algılamış. Soruyu soran hızlı konuştuğu için millet önüne mikrofon gelince panikleyip farzını değil hepsi kaç rekattır anlamış.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle 5 diyenler akşam namazı kaç rekaattır diye algılıyor.
    Cevapla
  • Nakkaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısınız bende aynı düşünüyorum
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Olur inşallah sen kıl yeterki zamanla manasını da öğrenirsin.
    Cevapla
  • Reisim 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin yeni dindarligi bu. Allah sonumuzu hayretsin. Dini gercekten bilenleri de kurtarsın
    Cevapla
  • ASİLBEY@06ÇUBUK 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşın İslam diniden bu kadar uzaklaşmasının baş sebebi, Cumhuriyet kurulduğundan beri ,sorunca müslümanım diyen ancak İslamiyetten uzak bir batı hayranı bir toplum yetiştirmekti, verilen cevaplara bakarsın % 90 hedeflerine ulaşıldığı görülüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2 bin yıldır kırılmayan fay: 'Yakın bir zamanda' diyerek uyardı!
Bakan Güler'den İran'a tepki: Yaptıkları hoş değil