Ajda Pekkan ve Turgul Özal'ın terzisi Nail Yurdakul'un ölüm haberi geldi

Ünlü tasarım Nail Yurdakul hayatını kaybetti. Ajda Pekkan, Zeki Müren, Turgut Özal, İsmet İnönü gibi birçok isme özel tasarımlar yapan ünlü modacı ölüm haberinin ardından gündem oldu.

Ajda Pekkan ve Turgul Özal'ın terzisi Nail Yurdakul'un ölüm haberi geldi
Ajda Pekkan ve Turgul Özal'ın terzisi Nail Yurdakul'un ölüm haberi geldi
GİRİŞ 02.08.2023 15:47 GÜNCELLEME 02.08.2023 15:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ajda Pekkan'ın dünyaca ünlü elbisesinin tasarımcısı Nail Yurdakul hayatını kaybetti. Bulunduğu dönemde yaptığı tasarımlar ile adından söz ettiren 'Moda Kralı' Nail Yurdakul, İsmet İnönü, Turgut Özal ve Zeki Müren gibi isimlere özel de tasarımlar dikmişti.

Nail Yudakul

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde ikamet eden Nail Yurdakul bir süredir Milas'taki özel bir hastanede tedavi altındaydı. 95 yaşındaki ünlü modacı, bugün hastanede hayata gözlerini kapattı. 

Nail Yudakul ve Ajda Pekkan

Nail Yudakul, Ajda Pekkan'a yaptığı ekose kostüm ile dünya çapında bir modanın başlangıcını oluşturmuştu Bunun yanı sıra, Zeki Müren'e sahne kostümleri, Turgut Özal'a kurşun geçirmez yelek, İsmet İnönü'ye ise özel kıyafetler tasarlamıştı. 

Nail Yudakul ve İsmet İnönü

NAİL YURDAKUL KİMDİR?

Nail Yurdakul, 1929'da Ankara'nın Keskin ilçesinde dünyaya geldi. 5 yaşındayken Atatürk ile tanıştı. Küçüklüğünden beri ilgi duyduğu terzilik mesleğine yöneldi ve ilerleyen dönemlerde özel tasarımları ile tanınır hale geldi. 1970'lerin en ünlü tasarımcıları arasında yer aldı. Çok sayıda ünlü isim, sanatçı ve siyasetçiye özel tasarımlar hazırladı. Türkiye'de ilk mankenlik ajansını kurdu ve yine ilk kez Boğaziçi Köprüsü'nde defile yaptı. 31 Temmuz 2023'te vefat etti. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 5
  • namık kemal 9 ay önce Şikayet Et
    dünyaya kazıkmı çakacaktı? Allah herkese ölümün hayırlısını güzel ameller ile iman üzere ölmeyi nasip etsin
    Cevapla
  • volkan halil 9 ay önce Şikayet Et
    ahret elbisesi hazırlamayı Allah nasip etsin hepimize.....Az yaşa çok yaşa akıbet gelecek başa
    Cevapla
  • Adnan 9 ay önce Şikayet Et
    Zeki Müren'e bayan kıyafetleri mi dikiyordu yoksa erkek kıyafetleri mi? Onu merak ettim. Birde neden Bülent Ersoy yok.
    Cevapla
  • hıdır diker 9 ay önce Şikayet Et
    darısı en kısa zamanda ajdaya
    Cevapla
  • Anonim 9 ay önce Şikayet Et
    İnsanların ölmesini istemek ne zaman bir Müslümana yakışmış? Senin bu tavrınla Müslaman olmayandan ne farkın kaldı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ankara'da: Hakan Fidan karşıladı
New York Times İsrail hezimetini yazdı