Eurovision 2024'te büyük kriz! Binden fazla sanatçı İsrail'i istemiyor!

İsrail'in Filistin'e yönelik yaptığı soykırım ve katliama boykotlar devam ederken, bu kez konu Eurovision şarkı yarışmasına geldi. Dünyanın dört bir yanından ülkenin katıldığı Eurovision'a İsrail'in katılmaması için 1000 kişiden fazla müzisyen imza attı.

Eurovision 2024'te büyük kriz! Binden fazla sanatçı İsrail'i istemiyor!
Eurovision 2024'te büyük kriz! Binden fazla sanatçı İsrail'i istemiyor!
GİRİŞ 31.01.2024 22:31 GÜNCELLEME 31.01.2024 22:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İsrail'in aylardan beri Filistin'e yönelik sürdüğü acımasız savaşın ve katliam tüm dünyada yankı bulmuşken, bu kez bu konu Eurovision şarkı yarışmasına kadar taşındı. İsrail'i Eurovision'da görmek istemeyen binden fazla müzisyen aralarında imza topladı.

Bu yıl İsveç'in (Malmö'de) ev sahipliği yapacağı Eurovision'un yaklaşması ile birlikte, boykot çıtası biraz daha genişletildi ve sanat dünyasında da İsrail istenmedi. Dünyanın dört bir yanından insan İsrail'in Eurovision'a katılmaması için çağrıda bulunurken, bu akıma İsveçli müzisyen grubu da katıldı.

EV SAHİBİ İSVEÇLİ SANATÇILAR İSRAİL'İ İSTEMİYOR

İsveçli bir grup müzisyen, İsrail'i, yaptığı insanlık dışı muamele nedeniyle Eurovision'dan men edilmesi gerektiğini açıkladı. Bin kişiden fazla olan müzisyen grubu İsrail'in men edilmesi çağrısında bulunan bir dilekçeye imza attı.

"ÇİFTE STANDART"

İsveçli grup, topladığı imzanın yanı sıra Avrupa Yayın Birliği'ni, Ukrayna'yı işgal eden Rusya'nın yasaklanmasına rağmen İsrail'in yarışmaya katılmasını çifte standart olarak değerlendirdi eleştirdi.

Diğer yandan benzer çağrılar İzlanda ve Finlandiya'daki bazı gruplardan da geldi.

TALEP REDDEDİLDİ

Yapılan bu çağrının ardından İsveçli yetkililer konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, yarışmaya hangi ülkelerin katılıp katılmayacağına Avrupa Yayın Birliği'nin kara verdiğini ve bu karar İsveç'in uymak zorunda olduğu ifade edildi. 

Avrupa Yayın Birliği ise çağrıları defalarca reddetti ve İsrail'in bu Mayıs ayında Malmö'deki yarışmaya katılmasına izin verileceğine karar verdi.

KAYNAK: SONDAKİKA.COM
Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Özgür Filistin 3 ay önce Şikayet Et
    Dünyada ilk defa böyle acımasızca bir katliam Gazze üzerinde oluyorken malesef dünya neyin peşindedir. Bu Eurovisiondan toplanan paranın bir miktarı Filistin halkına gönderme kararı hiçbir ülkenin aklının ucuna bile gelmedi.
    Cevapla
  • kkk 3 ay önce Şikayet Et
    "haç" ne ola ki.!???
    Cevapla
  • istanbullu 3 ay önce Şikayet Et
    biz zaten katılmıyoruz. sorun değil. eskidende israil protesto edilirdi bazı ülkeler katılmazdı.
    Cevapla
  • Muko 3 ay önce Şikayet Et
    Bu belgeye imza atan herkes yarışmaya katılmasın İsrail tek başına söylesin zormu
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    cikmayin evrovizyona olsun bitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakim Ziyech iddiası: Al-Shabab'a gidecek! Galatasaray'a piyango vurdu
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı