Tavuk 6 yavru köpeğe annelik yapıyor

Manisa'da ''Broiler'' cinsi tavuk, anneleri tarafından terk edilen 6 yavru köpeğe annelik yapıyor.

GİRİŞ 23.02.2013 15:42 GÜNCELLEME 23.02.2013 15:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sarıgöl ilçesine bağlı Alemşahlı köyünde Fatma Ulu'nun evinde beslediği ''Paris'' adlı köpeğin bir süre önce 6 yavrusu dünyaya geldi. Anne köpek bir ay boyunca emzirdiği yavrularını bir süre sonra terk etti. Annelerini arayan yavru köpeklerin sürekli havlaması üzerine, ''Broiler'' cinsi tavuk, yavruları kanatları altına aldı.

Yavru köpeklerle gezen tavuk, onlarla birlikte besleniyor.

Yavru köpekler ve tavuğun sahibi Ulu, AA muhabirine köpeğinin bir ay önce 6 yavru dünyaya getirdiğini, bir süre sonra yavrularını terk ettiğini belirterek, köpek yavrularını tavuğun sahiplendiğini söyledi.

Anneleri tarafından terk edilen köpeklerin sürekli havladığını anlatan Ulu, şöyle konuştu:

''Bir hafta önce tavuğum 6 yavruyu kanatlarının altına alarak üzerine kapandı, eniklerin sesi kesildi. Enikler içsin diye bir tasa süt koydum, bir de ne göreyim, annelik yapmakta olan tavuk altı yavruyla sütü bitirdi. Şimdi tavuğum ve eniklerle gezip dolaşıyor. Tavuğumun köpek yavrularına annelik yapması beni mutlu etti. Bu durumu görenler inanamıyorlar ama gerçek ortada. Tavuğum, görenlere insanlık dersi veriyor.''

Veteriner hekim Erkan Pars ise tavuğun köpek yavrularının sahiplenmesinin nadir rastlanan bir durum olduğunu anlattı.

''Tavukta annelik içgüdüleri gelişmiş'' diyen Pars, ''Tavuğun, annesi tarafından terk edilen köpek yavrularının havlamalarına dayanamayıp annelik yapmaya başlaması, annelik duygularının kabarmasından kaynaklanmaktadır. Tavuk, köpek yavrularını korumakta ve üşümemesi için kanatları altına almaktadır. Böyle durumlarda tavuk, köpek yavrularına sahip çıkar ve birlikte dolaşmaya başlar. Artık köpek yavruları anne olarak tavuğu bilir'' şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 11 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce rastlamış mı?. Veteriner Bey 'ender rastlanan bir durum' demiş. Eminim kendiside bir tavuğun, köpek yavrularını sahiplendiği durumu ilk defa görüp, duyuyordur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!