Başbakanlık'tan flaş Twitter açıklaması

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir sürecin söz konusu olduğu" bildirildi.

Başbakanlık'tan flaş Twitter açıklaması
Başbakanlık'tan flaş Twitter açıklaması
GİRİŞ 20.03.2014 22:17 GÜNCELLEME 21.03.2014 00:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bursa mitingindeki konuşmasında, Twitter hususunda kullandığı ifadelerde, hukuki bir duruma işaret edildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

MAHKEME KARARI UYGULANMIYOR

"Halihazırdaki durumda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir süreç söz konusudur. Nitekim bu süreç zarfında mahkeme kararları doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı gerekli girişimlerde bulunmuş ancak Twitter yetkilileri bu taleplere duyarsız kalmıştır.

BAŞKA ÇARE KALMAYABİLİR

Mahkeme kararlarını umursamama, hukukun gereğini yerine getirmeme biçimindeki bu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi halinde, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için teknik olarak, Twitter'e erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir.

Başbakanımız da Bursa'daki konuşmasında bu olguya dikkati çekmiş bulunmaktadır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Barbaros Gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    IP değiştirerek girenler.... Twitter da Kin ve nefret kusuyor. Hakaretler dehşet verici. Tehditler gırla gidiyor. Ülkemin bir kısmı olmuş sanal delikanlı. Sanki dersin ülkeye düşman girdi ona karşı ayaklanıyorlar. Ulan bu sosyal medya üzerinden ülkeyi çökertme projeleri hazırlanıyor be gezizekalılar. Ama kime anlatacaksın. Bunların alayının kimliklerinden Türkiye Cumhuriyeti ibaresini kaldırıp uş resmi koymak, doğum yerlerini de GEZİ PARKI olarak değiştirmek lazım. Bu kadar haini bu vatan hak etmiyor. Bir sene öncesine kadar en büyük haini PKK lılar sanırdık. Bunlar onlarla yarıştalar,aralarında onları geçenler bile var.
    Cevapla
  • la_edri_ 10 yıl önce Şikayet Et
    bu siteler virüs gibiler,insanları asosyal yapmaktan uyuşturmaktan başka bir işe yaradıkları yok. ben şahsen aylardır girmiyorum,inanın çokta mutluyum,kendimi daha özgür hissediyorum,lakin hükümetin şu anda bunu yapacağını sanmam,seçimden sonraya bırakırlar herhalde.internetle alakalı en büyük sıkıntı bilgi kirlilikleri,bu nasıl halledilir esas buna bakmak lazım
    Cevapla
  • selim meral 10 yıl önce Şikayet Et
    REİS'E DESTEK LAZIM.... Hak davada Allahu Teala zaten Alemi İslamın Sancaktarı Recep Rayyip Erdoğan'ı yalnız bırakmayacak.bizlere de düşen görev canımızla , kanımızla , paramızla , pulumuzla , desteğimizle onun yanında olmak.Parti marti işini çoktan aştı bu mesele.Resmen saldırı altında vatanımız.Lütfen herkes elini vicdanına koysun ve ''Twitter beni özgürleştiriyor ve ben twit atarak özgürüm''desin.Diyebilir mi?Hayır.Asosyal küfürbaz dini hassasiyeti sıfır kemalist cahil birkaç solcu gezizekalı dışında hiçkimse buna evet demez.Reis'e hep destek tam destek.Durmak yok yola devam.Yaşasın tam bağımsız güçlü büyük cihanşumul Türkiye.Yaşasın Osmanlı Torunu RECEP TAYYİP ERDOĞAN...İnşallah zafer bizimdir !
    Cevapla
  • yavuz kemal 10 yıl önce Şikayet Et
    YASAK gerekli niye. çünkü twiter ve youtube ısrarla Türkiyede temsilcilik açmıyor. Türk kullanıcıları üzerinden dünyanın parasını kazanıyor reklam v.s . Türkiye' de olsa hem vergi verecek hem denetlenecek. Ama bu halde dış güçler rahatlıkla kara propaganda olarak kullanıyor
    Cevapla
  • Murat GÜR 10 yıl önce Şikayet Et
    Kapatılsa iyi mi olur acaba?. Bazen bakıyorum da günlük birkaç saatimi facebook veya twitter aleminde geçiriyorum. (kendi adıma söylüyorum) Kapatılırsa sanki bu zamanı sevdiklerime ayırırım bu da daha hayırlı olur gibime geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı