Erdoğan, 8. seçim zaferi konuşması yaptı

AK Parti ile 8. seçiminden de zaferle ayrılan Başbakan Erdoğan, Ankara'da parti genel merkezinin balkonundan vatandaşlara seslendi.

GİRİŞ 31.03.2014 00:37 GÜNCELLEME 31.03.2014 02:27
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sandıkların açılmaya başlamasının ardından Üsküdar Kısıklı'daki evinden Ankara'daki AK Parti Genel Merkezi'ne geçti.

Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde balkon konuşmasını gerçekleştirdi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın o konuşması:

Aziz milletim, çok değerli kardeşlerim. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. 81 vilayeti 77 milyon vatandaşımızı, bu akşam bir kez daha kucaklıyor ve selamlıyorum.

Ankara'dan AK Parti Genel Merkezi'nden, 81 vilayetle birlikte dünyanın tüm dost ve kardeş başkentlerini, tüm şehirlerini, yürekten selamlıyorum. Az önce binlerce kişinin toplandığı Üsküp Meydanı'na telekonferansla bağlandım. Ciddi bir soğuk altında onlar sizin bu coşkunuzu paylaşıyorlardı. Öncelikle rabbime bize böyle büyük bir zafer, anlamlı sonuç nasip ettiği için sonsuz şükranlarımı ifade ediyorum.

Ya Rab ne büyüksün. Dünyanın her yerinde zaferimiz için ellerini, gönüllerini, dudaklarını duaya açan, dost ve kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Suriye'de, bombaların, kurşunların altında açlık ve kıtlıkla başbaşa, her an büyük acılar yaşayan ama Türkiye'nin, AK Parti'nin zaferi için dua eden mazlum kardeşlerime teşekkür ediyorum. Tıpkı Kurtuluş Savaşı öncesinde olduğu gibi, dünyanın dört bir köşesinde, ellerini semaya açarak, Türkiye'nin istiklal mücadelesine yürekleriyle destek olan tüm dostlarıma aziz milletimizin selamlarını ifade ediyorum. Elbette en büyük teşekkürü, bu aziz ve asil millet hak ediyor.

 

25 MART HATIRLATMASI

Kardeşlerim, siz yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesine sahip çıktınız. Siz büyük Türkiye hedeflerine sahip çıktınız. Siz en başta kendi iradenize, kendi geleceğinize, siyasete, partinize, başbakanınıza sahip çıktınız. Hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Kardeşlerim bugün 30 Mart, ne dediler, "25 Mart'tan sonra kaos" dediler. Gördük kaosu. Bu ülkenin ulusal güvenliğine ne yazık ki müdahale ederek, Dışişleri Bakanlığı'nı dinleyecek kadar ihanet içinde olan vatan hainlerini bu ülke tanıma fırsatı buldu. Onların kaos planı buydu. Ne diyordum ben aylardır, "Bunların inine gireceğiz, inine"..

"BİZ KAZANDIK" DİYECEKLER

Şimdi zaman zaman bana bazı gazeteciler soruyor, "Bu sene de balkon konuşması yapacak mısınız".. Tamam da balkon konuşmasından ne bekliyorsunuz. Muhalefet liderlerine veya genel başkanlarına veya genel müdürlerine niye sormuyorsunuz, siz de bir balkon konuşması yapacak mısınız diye. Bunların artık sesi soluğu çıkmıyor. Ne diyecekler yarın. Söyleyim ben. "Biz kazandık" diyecekler.

Çünkü hayatları böyle geçti bunların. Ben ise "Eğer 1. parti olamazsam, genel başkanlığı bırakırım" dedim. Zira siyaset onur ister, siyaset bu noktada asillik ister, makamı zenginleştirebiliyorsanız orada oturun. Yoksa bırakıp gidin. Fakat genel müdür Bursa'da dedi ki, 40'ın altında kalırsam giderim dedi. 26 aldı. Gitti mi? Gitmedi. Yine gidemez.

Aynı şekilde diğeri de 17 yıldır o makamda oturuyor. O da gidemez. Çünkü onlar makamdan hazlanıyorlar.

 

"TÜRK MİLLETİ GEÇİLMEZ"

Millet bugün dünyaya bir mesaj verdi. Biz buradayız. Türk milleti geçilmez dedi. Millet, bu ülkenin sahipleriyiz dedi. Millet eğilmez, Türkiye yenilmez dedi.

Kardeşlerim, biz Türkiye Cumhuriyeti'ni sokakta bulmadık. Bu vatanı sokakta bulmadık. Bu şehitlerin kanı ile yoğrulmuş bu toprakları, biz Pensilvanya'ya veya onun buradaki hain uzantılarına asla teslim etmeyiz. Kaçanlar kaçtı. Yarın da kaçanlar olabilir. Bunlar kaçabilir diye suç duyurusunda bulundum. Dedim ya, inlerine gireceğiz.

Suriye'deki Süleyman Şah türbesi bizim topraklarımızdır. Oraya olan saldırı bizim topraklarımıza yapılan saldırı ile aynıdır.

Bunlar haşhaşilere rahmet okutur. Haşhaşiler bunların yanında bir hiç. Milletin sandıkta verdiği açık bir mesaj var. Milletimiz, siyaset dışı yollardan Türkiye'nin istikametinin belirlenmesine, itirazını belli etmiştir.

"STATÜKO BUGÜN ÇOK BÜYÜK BİR DARBE ALDI"

Ahlak dışı siyaset kaybetmiştir. Kaset siyaseti, montaj siyaseti, çamur siyaseti kaybetmiştir. Esersizlik siyaseti, plansız projesiz hedefsiz siyaset bugün kaybetmiştir. Ey genel müdür, ey güya genel başkan, elinizde bu kasetler olmasaydı siz seçim kampanyasında ne konuşacaktınız. Biz plan ve proje konuştuk, bunlar yalan, iftira, fitne, fesat.. bunları konuştunuz. Statüko bugün çok büyük bir darbe almıştır. Kirli ilişkiler, adı konulmamış ittifaklar bugün kaybetmiştir. Vesayetin her türlüsü bugün milletten tam bir Osmanlı şamarı yemiştir. Bugün kibir kaybetmiştir, gurur kaybetmiştir. Milletine tepeden bakan, milletini küçümseyen, milletin tercihlerini hafife alan kibir bugün bir kez daha sandıkta erimiştir. Kardeşlerim, harflerinden kanlar damlayan, öfke damlayan o manşetleri atanlar bugün bir kez daha ağır bir yenilgi almıştır.

Ey buradaki yandaşları olan medya, ey yandaş sermaye.. Hani siz demokrasinin karşısında konumlandırılmıştınız, ne oldu? Sandıkta bugün demokrasi kazandı, irade kazandı. Ne oldu? 21. yüzyılda 2014 Türkiye'sinde, halka hala darbe beklentisi içinde verilen mesajlarınız ne oldu.

"NETİCELERİ ANALİZ EDECEĞİZ"

Buradan muhalefete açık çağrı yapıyorum. Biz AK Parti olarak her seçim sonrası olduğu gibi şimdi de neticeleri analiz edeceğiz. Acaba niye 48 dolaylarında aldık da, niye 55 yapamadık, niye 60 yapamadık, şimdi oturup bunu konuşacağız. Ama muhalefetin böyle bir derdi yok. Onlar her seçime girerken, hep hazırlıksız yakalanırlar. Bize oy veren insanların da oy vermeyen vatandaşların da hissiyatını, mesajını samimi bir şekilde değerlendireceğiz.

Ekonomi çökecek diyorlardı. Çöktü mü ekonomi. Daha da güçleneceğiz. Siyasette de demokraside de daha güçleneceğiz. Batı'nın özlemini duyduğu demokrasi bizde var bizde. Evet onlar samimi davranmadılar ve biz samimi davrandık. Biz kararlı şekilde yolumuza devam ettik. Artık eski Türkiye yok. Yeni Türkiye var. Eski siyaset tarzıyla, eski muhalefet tarzıyla asla yönetim biçimi olmaz. Yeni Türkiye'nin yeni bir muhalefet ihtiyacı açıktır. Yeni Türkiye'nin iktidar kadar milleti kucaklayan bir muhalefete ihtiyacı var. Yeni Türkiye'nin kutuplaştırıcı muhalefete değil, Türkiye'nin tamamına aynı dille konuşan bir muhalefete ihtiyacı var. Şunu net bir şekilde gördük ki, sadece iktidar partisinin Türkiye'yi kucaklaması yetmiyor. Krizden beslenen muhalefet anlayışı ülkeye fayda getirmiyor. İstismar siyaseti artık son bulmalıdır. Kibirli, aşağılayıcı, dışlayıcı, horlayıcı siyaset artık muhalefet partileri nezdinde son bulmalıdır. Muhalefet partisi yöneticileri bu akşam aynaya bakmalı.

40 çürük yumurta, 1 sağlam yumurta etmez. Adı konulmamış ittifakları gördük. Biz diyoruz ki gelin yeni bir sayfa açalım. Ey muhalefet, Türkiye sevdası her şeyin üzerinde olsun. Türkiye'nin menfaatleri her şeyin üzerinde olsun. Biz dedik ki, Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız dedik. AK Parti kaybetsin de Türkiye'ye ne olursa olsun anlayışı artık tarihe karışsın. Siyasetin merkezinde değer, samimiyet olsun. Türkiye'yi hep birlikte yüceltelim.

"TÜRKİYE'YE SALDIRANLAR HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI"

Allah'a sonsuz hamdediyorum ki Türkiye'ye saldıranlar bugün hayal kırıklığı yaşamışlardır. Bu milletin içinden çıkan ama bu millete ihanet eden taşeronlar bugün milletin ne kadar asil ve aziz olduğunu bir kez daha görmüşlerdir. Millet istiklaline uzanan elleri sandığa gömmüştür.

Millet, sinsi planları, ahlaksız tuzakları bugün bozmuştur. Buradan istiklaline, iradesine, ülkesine, bayrağına sahip çıkan aziz milletime tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Rabbim bu aziz milleti korusun diye dua ediyorum. Bu milletin ümmetin umududur. Dünyanın umududur. Her türlü plana, oyuna ve tuzağa karşı korusun diye dua ediyorum.

"BİZDE AYRIMCILIK YOK"

Mitingler boyunca bir şeyi özellikle vurguladım. Said Nursi diyor ki, baki hakikatler, fani şahsiyetler üzerine bina edilemez. Biz ezelden gelen ebede giden bir davanın hizmetkarlarıyız. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Biz büyük bir dava taşının sadece amanlarıyız. Dün biz yoktuk ama bu dava vardı. Yarın biz olmayacağız ama dünya var oldukça bu dava da var olacaktır.

Onun için ne dedik, Türk'ü ile, Kürt'ü ile, Laz'ı, Çerkes'i, Gürcü'sü, Boşnak'ı ve Roman'ı ile tek millet dedik. Bizde ayrımcılık yok.

CHP'ye bakıyorsunuz "Biz kumsalların partisiyiz" diyorlar. Biz bu milletin tamamını seviyoruz.

"DEVLETİN KURUMLARINA SIZANLARI AYIKLAMA ZAMANI"

30 senedir devletin hangi kurumuna sızmışlarsa sızmışlar. Biz de iyi niyetimizin kurbanı olduk. Şimdi bunları ayıklama zamanı gelmiştir. Yasalar içerisinde olacağız. Çünkü bu tür şebekeleri ne millet hoş görü ile karşılar ne de biz. Burada bir şeyi daha hatırlatmak istiyorum. Rabbime sonsuz şükürler olsun ki, bize bu davanın bayraktarlığını yapma şerefini bahşetti.

Ben ve arkadaşlarım müsterih içindeyiz. Bizden öncekilerden aldığımız bayrağı yüksek burçlara dikmenin gururu içindeyiz. Demokrasiyi güçlendirmiş olmanın memnuniyeti içindeyiz. Büyük AK Parti ailesinin her ferdinin bu şuurla hareket edeceğinden şüphe duymuyorum.

"BUGÜN TÜRKİYE KAZANMIŞTIR"

Bugün hiç kimse üzülmesin, 77 milyon bilsin ki bugün Türkiye kazanmıştır. 77 milyonun herbir ferdi bilsin ki yeni Türkiye kazanmıştır. Bugün yeni Türkiye'nin düğün günüdür. Bugün 77 milyon bir ve beraber olarak birbirine kardeş olarak yeni Türkiye'nin zafer günüdür. Bugün barışı sağlayan, hakkı her yerde cesaretle savunan Türkiye kazanmıştır. Bugün çözüm süreci kazanmıştır. Milli birlik ve kardeşlik süreci kazanmıştır. 77 milyonun ezeli ve ebedi kardeşliği kazanmıştır. 77 milyon içinde tek bir kişi bile kaybetmemiştir. Onlara hizmetkar olan bir kadro ayrımcılık yapmadan hizmete devam etmektedir.

Dünyanın her yerinde Türkiye'nin istiklali için dua edenlere teşekkür ediyorum. Teşkilatıma, genel merkezimden il teşkilatlarıma, ilçe teşkilatlarıma, belde teşkilatlarıma. Sandık müşahitlerine kadar hepsine teşekkür ediyorum. Kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Şimdi seçilen tüm başkanlara, meclis üyelerine, il genel meclis üyelerine, muhtarlara, başarılar diliyorum. Rabbim bu seçimleri Türkiye için hayırlara vesile kılsın. Rabbim milletimi korusun. Kardeşlerim unutmayın, Türkiye eğilmez millet yenilmez. Zaferimiz kutlu mübarek olsun diyorum. Hepinizi yürekten selamlıyorum.

 

YORUMLAR 12
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Eeeee Millet şimdi Sopayı Başbakanın eline verdi?............. .........Millet açık açık Beni tanımayana Vatanı sanata vur,da vur!!!!!!!!!!........
    Cevapla
  • Hazinoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    PARALELCİLERİN KÖKLERİ KAZINMALI. Bu iğrençlere hadleri muhakkak bildirilmeli.
    Cevapla
  • ali demir 10 yıl önce Şikayet Et
    VER ALLAHIM VER. Başbakanı çok hırpaladılar, Şimdi Başbakan da Milletin sopasıyla onları kovalayacak. Kaçacak in bulamayacaklar.
    Cevapla
  • Aziz AKBIYIK 10 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah. Yarabbi sana şükürler olsun. Vatana millete hayırlı olsun.
    Cevapla
  • Majestelerim 10 yıl önce Şikayet Et
    ŞÜKÜR RABBİME...Özlediğimiz tabloyu tekrar gördük.. Sn. başbakanımızın dediği gibi; SANA SONSUZ ŞÜKÜRLERİM OLSUN YARABBİM...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri