'Bu zihniyetini bilseydik aday göstermezdik'

Ankarada'da katıldığı bir programda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu sert bir dille eleştirdi.

GİRİŞ 21.07.2014 01:03 GÜNCELLEME 21.07.2014 01:08
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'da MÜSİAD tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Programda konuşan Davutoğlu, muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na sert eleştirilerde bulundu.

O MÜBAREK BABANIN HUZURUNA NASIL VARACAKSIN

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun "Araplar'ın iç işlerine karışmayalım" tavrını eleştiren Davutoğlu,"Şimdi Ekmeleddin İhsanoğlu'na soruyorum; Kilis'teki, Antep'teki kamplara gitseydi ve Suriye'den kaçıp gelen, yolda eşini babasını kaybetmiş yetimlere ve kadınlara dönüp bunları deseydi, acaba o mübarek insan ve hep mazlumların yanında durmuş olan babası İhsan Efendi'nin huzuruna varabilir miydi?" dedi.

''ONUN İÇİN BİR ADIM DAHİ ATMAZDIK''

Davutoğlu, ''Zalim ile mazlum arasında tarafsız olmak zalimin yanında durmaktır. Halid Bin Velid’in Humus’taki kabri Suriye rejimin uçakları tarafından yerle bir edilirken tarafsız kalmayacağız. Onun genel sekreter olabilmesi için çok büyük çaba sarf ettik. Ama bu zihniyetini bilseydik değil aday göstermek şuradan şuraya bir adım dahi atmazdık'' diye konuştu. 

YORUMLAR 11
  • m.ömeroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    HABEŞ KRALI NECAŞİ SANA RAHMET OLSUN, BİZDEKİ ebu leheblere inat.... habeşistana sığınan Müslüman mültecileri geri istemeye gelen Mekkeli müşriklere Müslüman mültecileri teslim etmeyen HRİSTİYAN KRAL (sonradan Müslüman olduğu bilgisi verilir, hz. PEYGAMBER gıyaben cenaze namazını kılmıştır) sana rahmet olsun, içimizde Müslüman olup da ülkemize sığınmış Müslüman kardeşlerinden nefretle bahseden, niye aldık bunları diyen bahtsızlara inat...
    Cevapla
  • Mehmet Selim 9 yıl önce Şikayet Et
    BAŞBAKANDAN SONRA. Başbakandan sonra başbakanlığı hak ettiğini düşündüğüm tek aday, inşallah başbakan olur ve ülkemizi ve ortadoğuyu bir 10 sene de Sn. Davutoğlu yönetir.
    Cevapla
  • asil çığlık 9 yıl önce Şikayet Et
    mehmet coşkun 111. tek kelime ile haklısınnnn
    Cevapla
  • asil çığlık 9 yıl önce Şikayet Et
    mehmet coşkun. haklısın kardeşim o iller değil sadece biz aksarayda yız konya niğde bile mahvoldu bu mülteciler yüzünden :(( oraları cok iyi anlıyorum , anladımki biz Tayyip beyi bizim işlerimizi düzeltsin diye seçmişdik o artık unuttu buraları burdaki kaynakları vergi altında bizden alıp ortadoğuya yatırmaya başladı ben açık konuşuyum cumhurbaşkanlığı seçiminde destek vermemeyi düşünüyorum :( yoksa tüm ülke mülteci dolacak
    Cevapla
  • m.ömeroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeli Mülteciler Üzerinden Eleştiri Yapan m. coşkun ve n. kızılırmak nadanları... . tarihteki her istiklal mücadelesi yerleşik idare tarafından ayrılıkçı ve anarşist ilan edilir, başarı oluşunca meşru devlete dönüşür. suriyeye İngiliz ve Fransız veledi zinası olarak yerleştirilmiş bir zalim ailenin elinden ülkelerinin yönetimini kurtarmak isteyen bu insanlara terörist demenizi lanetliyorum. babası onbinlerce insanı hamada humusta vb. yerlerde katletmiş, oğlu demokrasiye geçiş vadetmiş Türkiye bu girişimi desteklemiş ve sürekli demokratik gelişmeyle ülkedeki sorunları çözmesini zalim esede telkin etmiş. adam ülkede insanların en temel insan hakları taleplerini katliamlarla karşılık vermiş. neyse ülkemize sığınmak zorunda kalmış bu Suriyelileri niye kabul ettik, esedin insafsızlığına bıraksaydık diyen sizin zihniyetinize ne anlatmaya çalışıyorum ki... veyl olsun zihniyetinize...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır
Kapıda vize uygulamasında yeni gelişme! İşte eklenen yeni adalar...