Gül'den siyasete dönüşle ilgili mesaj

11. Cumhurbaşkanı Gül, Köşk'teki devir teslimden sonra İstanbul'a geldi. Gül dönüşte gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Gül'den siyasete dönüşle ilgili mesaj
Gül'den siyasete dönüşle ilgili mesaj
GİRİŞ 29.08.2014 00:26 GÜNCELLEME 29.08.2014 04:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 yıl boyunca sürdürdüğü Cumhurbaşkanlığı görevini halefi Recep Tayyip Erdoğan’a teslim ettikten sonra, saat 19.50’de Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Cumhurbaşkanlığı’na ait özel uçakla İstanbul’a hareket etti.

Abdullah Gül ve ailesini, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eski bakanlar Sadullah Ergin, Ömer Dinçer, Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Hüseyin Çelik, Salih Kapusuz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel uğurladı. 

GÜL'DEN DEVİR TESLİM SONRASI TWİTTER MESAJI

Görevini devreden 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter hesabından açıklama yaptı. Abdullah Gül şu tweetleri attı: 'Milletimi temsil etme onur ve gururuyla yürüttüğüm Cumhurbaşkanlığı görevini devrettim. Şimdi de Ankara'dan ayrılıyorum. Herkese selam ve sevgilerimle.'

GÖREVİ ERDOĞAN'A DEVREDEN GÜL iSTANBUL'DA

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara’da düzenlenen devir teslim töreninin ardından İstanbul’a geldi. 
Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara’daki devir teslim töreninin ardından İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne saat 20.50 sıralarında gelen eski Cumhurbaşkanı Gül’ü, havalimanında kalabalık bir grup karşıladı. Burada kalabalığa hitap etmesi beklenen Gül, konuşma yapmayarak halkı selamladı.

GÜL'DEN 'SİYASETE DÖNECEK MİSİNİZ' SORUSUNA CEVAP

Kalabalık, “Devletin Onuru Milletin Gururu” şeklinde slogan attığı gözlendi.
Havalimanı çıkışında kendisini bekleyen gazetecileri de selamlayan Gül, bir basın mensubunun 'Siyasete devam edecek misiniz?' şeklindeki sorusunu, “Yaşayıp hep beraber göreceğiz bundan sonra. Ankara’daki görevimizi tamamladık, İstanbul’a geldik” diye yanıtladı.
Gül, daha sonra sevgi tezahüratları arasında kendisini bekleyen otomobile binerek buradan ayrıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • NurYolu 9 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah Gül'ümüzü . ne NATO nede BM sekreteri yaparlar ? anlamadınızmı avrupa sömürgecidir avrupa vahşidir Adaletten yana olmaz oysa türkler dürist dir adildir nere gitmişse adalet getirmiştir bu yüzden sayın eklemettin bey gibi etkisiz ve gü dümlerindeki birisini biryerlere götürürler abdullah bey ancak türkiye cumhuriyetinin güdümünde olabilir bu yüzden NO derler ? hayırlı cumalar
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan ve Gül Kardeşliği!. CHP ve yandaşlarının sırtındaki yük biraz daha katmerli olacak,eden bulur.
    Cevapla
  • yunus sirin 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın GÜL'ün. Dış İşleri Bakanı olması dileğimdir.
    Cevapla
  • SELAM 9 yıl önce Şikayet Et
    BM Genel Sekreteri. Bu saatten sonra Cumhurbaşkanımıza, -başbakanlık da dahil- siyasetteki her makam attan inmek gibi olur. Çünkü en üst makamdan ayrıldı. Birleşmiş Milletler ya da NATO Genel Sekreterliği ise ülkemiz için ne kadar da güzel olurdu...
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur başkanı nasıl olur syn Gülü gördü Muhalefet !. ama şimdi karşılarında Türkiyeye karşı durumlarını değiştirmek mecburiyetinde kalacakları bir C başkanı var, yoksa Erdoğan ümüklerini sıkar !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum