Çankaya Köşkü'nde 'acil' sürpriz toplantı

Ankara’da bugün çok kritik bir toplantı yapılacak. Güvenlik zirvesi beraberinde bir ilki de getirmiş olacak.

Çankaya Köşkü'nde 'acil' sürpriz toplantı
Çankaya Köşkü'nde 'acil' sürpriz toplantı
GİRİŞ 17.09.2014 07:59 GÜNCELLEME 17.09.2014 14:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Irak ve Suriye’deki iç savaş ortamı, terör örgütü IŞİD’in bölgesel etkinliği ve ABD’nin bu örgüte karşı başlattığı operasyon çerçevesinde 17 Eylül Çarşamba günü Çankaya Köşkü’nde kritik bir güvenlik toplantısı yapılacak. Toplantı; Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olarak  görevine başlamasından sonra Çankaya Köşkü’nde yapılan daraltılmış ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı özelliği kazanacak. Toplantının resmi gündemi, Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgedeki olağanüstü boyutu olan ve ulusal güvenlik sorunu içeren rutin gelişmeler olarak belirlendi. 

İLK TOPLANTI BAŞBAKANLIKTA YAPILMIŞTI

ABD Başkanı Barack Obama'nın terör örgütü IŞİD ile mücadelede askeri seçeneği öne çıkarması ile uluslararası bir koalisyon için çağrı yapması ve Irak'taki gelişmeler üzerine Başbakanlık'ta  10 Eylül’de olağanüstü güvenlik toplantısı yapılmıştı.  Toplantıya, komutanların karargahta giydikleri yazlık çalışma üniformaları ile katılmaları dikkat çekmişti.

ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE GÜVENLİK TOPLANTISI

Bugünkü toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek. Toplantıya; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile güvenlik bürokrasisinden önemli görevlerdeki bazı isimler katılacak. Toplantı, saat 13.30’da Çankaya Köşkü’nde yapılacak.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 8
  • ali emre 9 yıl önce Şikayet Et
    doğuda ikamet eden biri olarak... doğuya gittinizmi demiş ya arkadaş..bende doğuda vanda ikamet eden biri olarak..artık şehir içinde bile kimlik kontrolu rahatlıkla yapılabiliyor.atmosfer şu anda tamamen örgüt lehine ruzgarlar estiriyor...psikolojk ütünlükte örgütte...sokaklar zaten kullanıma açık..hele esnafın canı bezmiş durumda..bırak haraç vermeyi örgüte az bir şeyde verirse ötgüt 'koca örgüt senin enin ziyarete geliyor senin verdiğine bak diyor' herkes bliyorki evvan vb. şirketlerin tamirat bahanesiyle mağaza kapatmaları örgüt nedeni ile..vs.vs.vs..evet yazı eninde sonunda oturularak yazılıyor..ama nede olsa doğudan yazılıyor.. vesselam
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    dediğiniz gibi doğuda hakim olsalardı. niye hakim oldukları yeri yakıp yıksınlar ki?acaba oralara hiç gittiniz mi?Oturduğunuz yerden ahkam kesmek,bazı olayları büyütüp propaganda yapanlara hemen kanmak-çünkü işinize öyle geliyor-barış istemiyorsunuz,askerlerimiz ölsün bizde oy devşirelim,çünkü başka propagandanız kalmadı.askerlerimizin ölmemesini küçümsüyor,alaylı alaylı konuşuyorsunuz..siz ancak laf edersiniz bu hükümet iş yapar,barışın sağlandığını,PKKnın bittiğini gördüğünüzde bile başka bahanler bulursunuz.EKMELEDDİN efendide laf biter ama sizin ŞEFlerinizde laf bitmez..nede olsa yılların birikimi var,yıllarca laf ürettiniz..ne yaptınız bu ülkeye? PKK niye zuhur etti,sebebi kim?sadece ötersiniz..
    Cevapla
  • selim sultan 9 yıl önce Şikayet Et
    amaçlarının ne olduğunu . anlamak çok zor değil ama bazılarımız hala anlamamak için çaba gösteriyor aslında onlar da biliyor ama söylemeyince kendiliğinden biter zannediyorlar paralel paralel evet bir paralel var ve onlar bunu açık açık söylüyor ama kimse ses çıkarmıyor allah sonumuzu hayır getire
    Cevapla
  • egemen doğan 9 yıl önce Şikayet Et
    osmnmert. osmnmert herhalde gece çok kabus görmüş :)uyanabilmişsin ya ona şükret :D
    Cevapla
  • orjinal305 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın osman mert . amaç zaten orada devletin herhangi bir gücü kalmadığını dünya aleme göstermek , Artık buraların sahibi biziz demek . Açılım adı altında oralar devletimizin kontrolünden çıktı , artık bizim değil . Ama önemli değil ne de olsa şehit vermiyoruz , analar ağlamıyor !!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Pusu kurup öğretmenini bıçakladı! Dehşet anları kamerada...
TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Özgür Özel'den yeni anayasa açıklaması