MHP’den hükümete destek

MHP'li Vural, Osmanlıca’nın zorunlu ders olması yerine Türkçe’yi zenginleştirecek bir araç olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

MHP’den hükümete destek
MHP’den hükümete destek
GİRİŞ 05.12.2014 14:34 GÜNCELLEME 05.12.2014 15:38
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Osmanlıca’nın zorunlu ders olması yerine Türkçe’yi zenginleştirecek bir araç olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Osmanlıca’nın liselerde zorunlu ders olarak verileceği tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Oktay Vural, Osmanlıca’nın aslında Türkçe olduğunu, MHP olarak yaşayan Türkçe’den yana olduklarını belirtti.

TÜRKÇE'NİN ÖNÜNDE TEHDİT VAR

Türkçe’nin önünde tehditler olduğunu kaydeden Vural, “Osmanlıca aslında Türkçe. MHP olarak biz yaşayan Türkçe’den yanayız. Osmanlıca’da aslında özü itibariyle bir Türkçe’dir. Bu nesillerin bundan önce yazılmış eserleri değerlendirmesi gerekir. Yeni bir Osmanlıca dersine ihtiyaç mı var, yoksa Türkçe derslerinin zenginleştirilmesi mi gerekir bu pedagojik olarak değerlendirilmelidir. Türkçemizi iyi öğrenmemiz ve zenginleştirmemiz lazım. Osmanlıca’nın yaşayan Türkçe ile birlikte değerlendirerek, kelime haznesini artırmak amacıyla bu dersin Türkçe’yi zenginleştirecek bir ders olarak kullanılması gerekir. Zorunluluk esasının getirilmesi yerine Türkçe’yi zenginleştirecek bir araç olarak değerlendirilmesi gerekir. Bu tartışmaları çıkartanlar şöyle bir Tunalı Hilmi’ye çıksanız, bu tabelaların ne kadarı Türkçe. Alışveriş merkezlerimiz vardı, mall oldu. Yaşadığımız yerin adı yabancı, alışveriş yaptığımız yerlerin adı yabancı, Türkçe’nin önünde bu tehditler var” dedi.

YORUMLAR 12
  • Ahemt 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Oktay VURAL BENGÜTÜRK kanalı MHP'nin değil mi? Türkçeyi zenginleştirelim diyorsunuz ama oradaki sunucularınızın konuştuğu 10 kelimden 4 ü yabancı. Şimdi ne kadar samimisiniz sorgulayalım?
    Cevapla
  • Cafer UÇA 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Vural, başörtüsü için verdiğiniz destek AKP ye kapatma davasına dönüşmüştü bu neyin nesi. Çünkü: Lozan antlaşması ve Atatürk milliyetçiliği ile oluşturulan, Osmanlı’yı tarihten silen. TC Kuruluş ilke ve devrim yasalarını kayıtsız şartsız savunun. Bunun mücadelesi için 944 de Turancılıktan hapse girmiş olan Türkeş'in. 950 sonrası Menderes hükümeti'nin Türk İslam tarihi ve yaşam kültürü üzerindeki Kemalizm rejiminin yasaklarını kaldırması ile. Anadolu'da Yeniden İslam devleti kuruluyor diyerek. Abd ve İsmet İnönü'nün önderliğinde, Dünya lideri Abd nin Ortadoğu’daki çıkarları ve İsrail’in güvenliği, TC nin kuruluş ilke ve devrimlerinin korunması ile mümkün olacağıydı. Bazı Akademisyen ve yüksek bürokrasinin de desteği ile bir kısım subayımızla ki bunların içinde, şimdiki Mhp nin kurucusu, Abd de kontrgerilla eğitimi almış, darbede etkin rol alan Türkeş 27 Mayıs darbesinin organizatörlerinden değilmiydi?
    Cevapla
  • partiler 9 yıl önce Şikayet Et
    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunca böyle rahat yazılıyor işte. 12 Eylülün en büyük mağdurlarından biri Türkeştir. Mağdur edebiyatı yapmak için mağdur hikayesi arayıp bulamayanlar bunu bilmez. Başörtüsü davasında mhp destek vermese miydi. Ondan sonra oyuna geldik falan dedideler. Siyai partiler Allah'a hizmet etmez. Kendilerine ve yandaşlarına hizmet ederler. Allah nurunu tamamlaycaktır. İnsanlar şimdi Kendini partiye adamak yerine keşke Allah'a adasa
    Cevapla
  • hakan haklı 9 yıl önce Şikayet Et
    bu mhp liler çok tehlikeli bir ajan gibi çalışıyorlar bir kere osmanlının torunlarıyız diyip osmanlıyı bitirmeye gönderilmiş atatürkü savunuyorlar ne oldukları belli değil kılıktan kılığa giriyorlar.MHP NEYİ SAVUNURSA BİLİNKİ O YANLIŞTIR NEYİ ELEŞTİRİRSE BİLİNKİ O DOĞRUDUR bunlar çıkarı söz konusu olmadımı babalarını tanımzalar bilmezmiyim bunları
    Cevapla
  • Nesim 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence her yorumunda adını değiştirmelisin; çünkü inandırıcılığın kalmadı. Seni okumadan gülüp geçiyorum.
    Cevapla
  • RUHİ 9 yıl önce Şikayet Et
    Zorla ecdada düşkünlük. Her iş bitti bi bu kaldı şimdi. 64 yaşında emekli olacak bir serbest meslek erbabına bu konuyu söylesek herhalde dayak yerdik
    Cevapla
  • Hakkı Söyler 9 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum; siz önce tüm alış veriş merkezlerini, markaları hatta vatandaşların isimlerini Türkçeleştirin.Dersim diyorsunuz, Tillo diyorsunuz; amacınız ne?
    Cevapla
  • hakan haklı 9 yıl önce Şikayet Et
    he bulgar rum azeri yunan boşnak isimleri olsa daha iyi değilmi siz göçmenlerde hiç bişey beğenmiyorsunuz mhp göçmen dolu zaten
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Dersim veya Tillo demek zaten orjinaline, yani Osmanlı dönemine ve öncesine dönüş demektir! İsimler yüzlerce yıllık tarih gelişimi sürecinde oluşur. Üçbeş kendini bilmezin o isimleri keyfine göre değiştirme hakkı yok!
    Cevapla
  • gsli 9 yıl önce Şikayet Et
    hakkı söyler kardeş, ben Siirtte yaşıyorum. burada herkes ilceye Tillo diyor hatta biz bile tillo diyoruz. İstanbuldan Ankaradan oturup buralarla ilgili yorum yazanlara çok gülüyorum. Birde bilmiş bilmiş yazıyorlar ya hayret ediyorum. buraların gerçeklerini bilmeden kafadan yazmayın. Tillo belki bu ülkedeki en temiz insanların bazılarının yaşadığı evliyalar diyarı güzel bir ilçedir. Konuyu başka yerlere çekmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır
İsrail polisi, Türk vatandaşını şehit etti