CHP'nin seçim vaadinden İHL yasağı

CHP seçim beyannamesinde İHL'lerin önünü kapatacak 13 yıllık kesintisiz eğitim de yer aldı

CHP'nin seçim vaadinden İHL yasağı
CHP'nin seçim vaadinden İHL yasağı
GİRİŞ 20.04.2015 07:11 GÜNCELLEME 20.04.2015 07:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin seçim beyannamesini açıkladı. O vaatler arasında İmam Hatip Liseleri'nin (İHL) önünü kapatacak "13 yıllık kesintisiz eğitim" ve yeniden koalisyon dönemlerini akla getiren "yüzde 10 barajının düşürülmesi" de yer aldı. Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Salonu'ndaki toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hitap etti. 4 ayaklı strateji izleyeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, vaatleri sıraladı.

İHL'Yİ KAPATACAK

Kılıçdaroğlu'nun vaatleri arasında, 'Siyasi ahlak yasasının çıkarılması, yüzde 10 seçim barajının kaldırılması, HSYK'nın ikiye ayrılması, avukat ile savcının aynı düzeye getirilmesi gibi vaatler yer aldı. Ancak en fazla dikkat ceken vaat 28 Şubat'ı akıllara getiren kesintisiz eğitim vaadi oldu. Buna göre CHP iktidara gelirse kesintisiz eğitim 13 yıla çıkarılacak. Kılıçdaroğlu 13 yıllık bu eğitimi 1+8+4 olarak formüle etti. Buna göre zorunlu eğitimin 1 yılı okul öncesinde, 8 yılı ilköğretimde 4 yılı ise lisede olacak. İlköğretim kesintisiz 8 yıla çıkarılacağı için İHL'ler kendiliğinden devredışı kalacak. Şu anda yürürlükte olan 4+4+4 sistemiyle veliler çocuklarını ilk dört yıl sonrası İHL'ye gönderebiliyor. Kılıçdaroğlu'nun bir başka vaadi ise Din dersinin müfredattan kaldırılması oldu. Beyannameye göre dileyen seçmeli olarak Din Kültürü dersini alabilecek. 

YORUMLAR 5
  • muşlu 9 yıl önce Şikayet Et
    merve kavakçı yı meclisten atanların zihniyetleri
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    ey müslümanlar özellikle paralelciler chp yi iyi öğrenin mahşerde bilmiyordum nereden bileyim deme gör ona göre kimin değirmeni dönsün diye su taşıdığını iyice belle öğren hesabını ona göre yap
    Cevapla
  • omer yunus guner 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir insanın alnı secdeye gitmiyorsa 'gece teheccüde kalkıp tefekkür yapmıyorsa.Kork ondanki kork.RABBİM Böylelerine fırsat verme. AMİN
    Cevapla
  • MAZİYE BAK BAFRALI 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben müslümanım elhamdülillah diyen sana nasıl oy vereceeek.
    Cevapla
  • Körfez 9 yıl önce Şikayet Et
    normalde bu adamı dinlemem kanallar arasında gezinirken tam da bu cümlelerin olduğu an'a genk geldi.13 yıllık kesintisiz eğitimi getireceğiz dedi.hanıma dedim ki bak yine imam hatiplileri engelleme çabalarına başladılar.allah c.c şu mübarek üç aylar hürmetine fırsat vermesin inşaallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çamlıca Camisi'nin açılışının 5'inci  yılı! Dünyanın her noktasından ziyaretçi alıyor....
Nisan ayı enflasyonu belli oldu