İşte Bahçeli’nin yerine hazırladığı isim

MHP’de seçim sonrası koltuğu sallanan Devlet Bahçeli, yerini bırakacak ismi memleketinden buldu.

İşte Bahçeli’nin yerine hazırladığı isim
İşte Bahçeli’nin yerine hazırladığı isim
GİRİŞ 11.11.2015 10:03 GÜNCELLEME 12.11.2015 07:34
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Ferhat Esnek'in haberi

7 Haziran seçimleriyle 1 Kasım seçimleri arasında en çok oy kaybeden parti olan ve milletvekili sayısı bakımından Meclis’te 4. Parti durumuna düşen MHP’de genel başkanlık için birçok isim geçiyor.

Muhalefet Meral Akşener ve Sinan Oğan etrafında toplanırken, Bahçeli genel başkanlık koltuğunu gözü arkada kalmayacak bir isme emanet etme planları kuruyor.

BAHÇELİ'NİN YERİNE HAZIRLADIĞI İSİM RUHİ ERSOY

15 yıldan beri girdiği tüm seçimleri kaybeden Bahçeli’nin teşkilatın yenilenme çağrılarına olumlu yaklaştığı ve partiyi genç bir isime emanet edeceği öğrenildi.

Kendisi gibi Osmaniyeli olan ve Gazi Üniversitesi’nde Edebiyat Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ruhi Ersoy son seçimlerde Bahçeli’nin ardından Osmaniye Milletvekili olarak da Meclis’e girdi.

Ersoy, 2012 yılından bu yana da MHP’nin MYK üyesi olarak görev yapıyor.

RUHİ ERSOY'DAN HABER7.COM'A AÇIKLAMA

Ersoy, konu ile ilgili Haber7.com'a şu açıklamayı yaptı;

Haber 7 internet sitesinde,” İşte Bahçeli’nin Yerine Hazırladığı İsim” başlığı ile  verilen Ferhat Esnek’in haberinde Liderimiz ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in kendi yerine şahsımı hazırladığı iddiası yer almıştır. Sözü edilen haber tamamen gerçek dışı, hayal ürünü uydurulmuş maksatlı bir haberdir. Amaçları Milliyetçi Hareket Partisi’ni karıştırmak olan malum odaklar her gün bir ismi ortaya atarak algı yöneticiliği yapmakta, MHP’de bir genel başkanlık değişimine ihtiyaç olduğu yönünde bir algı yaymaya çalışmaktadırlar. Bu haberlerin emperyalist güçlerin küresel projelerine taşeronluk yapanların medya organlarında görülmesi durumun anlaşılması için kâfidir. Küresel planlarının önünde dik duruşu, taviz vermeyen tavrı ile hedef gösterilen Genel Başkanımız üzerinde oynamaya çalıştıkları kirli oyunların farkındayız! Bu planları yapanların, oyunu yazanların ve yönetenlerin senaryolarına kimlerin figüranlık ettiğini amaç ve gayelerini de iyi bilmekteyiz.  

Açık ve net olarak ifade ediyoruz ki MHP bünyesinde genel başkanlık tartışması söz konusu bile değildir.

Ülkücü geleneği bilmeyenlere bir kez daha hatırlatmak isteriz ki: MHP’de ve Ülkücü harekette  Genel Başkan değil Lider vardır. O da Devlet Bahçelidir. Liderimiz, bu kutlu makamı  ömrünü adadığı ülkücü değerler manzumesiyle temsiline devam etmektedir ve her türlü fitne odağına rağmen de etmeye devam edecektir.

 Ülkücü harekette liderlik,  veliahtlıkla kimseye geçmez. Hareketin hafızasına sahip olanlar bu durumu çok iyi bilirler. Çileyle dolu bir ömrü sürmeyen daldan eğmeler, MHP’nin içini karıştırma operasyonuna alet olmaktadırlar. Türklüğün Anayasadan çıkartılacağı yeni anayasa tartışmaları ve başkanlık sistemine geçiş sürecine dolaylı olarak hizmet eden bu zihniyeti sorumlu hareket etmeye ve Ülkücü geleneği hatırlamaya davet ediyoruz. Haddini bilmek kendini bilmektir.  Bizim yetiştiğimiz aile ve Ülkü Ocağı değerlerinde ilk aldığımız eğitim; vefa iman ilişkisi ve haddini bilmektir. 

Hakkımızda yapılan bu haberi yaptıran odakların çok yönlü neyi hedeflediği tarafımızca da bilinmektedir. Bu haberi servis edenlerin niyeti ile mal bulmuş mağribi gibi davrananların niyeti çok farklı olsa da sonuç olarak MHP’ye ve dolayısıyla ülkeye ihanet etmektedirler. Aynı odaklar liderimizin yanında sadakatle duranlar için de hiç akla gelmeyen itibarsızlaştırıcı haberler yapmaya yaptırmaya devam ederlerse hiç şaşmamak lazımdır.

Tüm benliğimle ifade ediyorum ki; Türklüğün kaderi üç hilalin elindedir. Üç hilalin bugün ki taşıyıcısı Lider Devlet Bahçeli’dir ve her zamankinden daha çok tarihi bir misyona sahiptir. Bunu bilen odaklar liderlik makamını sulandırmanın peşindedirler ama bu tertibi bilen samimi ülküdaşlar bu duruma asla müsaade etmeyecek ve bu tezgahı bozacaklardır. Böylesi bir süreçte her zamankinden daha büyük bir şevkle ömrümüzün yettiği yere kadar liderimiz Devlet Bahçeli’nin ve davamızın emrinde olacağız.

RUHİ ERSOY KİMDİR?

Ruhi Ersoy 1972’de Osmaniye’de doğdu. Karaçay İlkokulu ve Derviş Paşa Lisesini doğum yeri ve memleketi olan Osmaniye’de tamamladı. Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 1995 yılında mezun oldu. 1995 yılında Kayseri Behice Yazgan Kız Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğine başladı.

2001 yılında Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne Öğretim görevlisi olarak atanan Ersoy, 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Doktora çalışmasını tamamladı.

Ruhi Ersoy 2005 yılında İngiltere’de University of London School of Oriental and African Studies’te (SOAS) misafir araştırmacı olarak bulundu. London School of Economy’de “Avrupa Kapısında Türk Kültürünü Doğru Anlamak” konulu konferans verdi. 2008 Güz döneminde ABD’de The University of Rhode Island Sosyal Antropoloji bölümünde “Türk Kültüründe Kadın ve Türklerin Milliyetçilik Anlayışındaki İnsani Boyutlar” konularında seminerler verdi. Ersoy, Almanya, Hollanda başta olmak üzere Avrupa’da Türk Federasyonlarında Konferanslar, Kazakistan, Kırgızsistan, Azerbaycan, Kırım, KKTC gibi Türk yurtlarında da akademik bildiriler sundu.

Ruhi Ersoy 21 Ocak 2011 Tarihinde “Sözlü Kültür Folklor İlişkisi: Baraklar” başlıklı takdim tezi ile Doçentlik sınavını kazanıp ve Doçentlik unvanına hak kazandı.

Ersoy, 2011 genel seçimlerinden sonraki süreçte Gazi Üniversitesine geçiş yaptı ve 4 Kasım 2012’de MHP 10. Olağan Kurultayında MYK üyesi seçildi. Ersoy kongreden bir müddet sonra Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Divan Başkan Yardımcılığına getirildi.
Doç. Dr. Ruhi Ersoy Ruhi Ersoy, yoğun akademik çalışmalarına eş zamanlı olarak MHP ve Ülkü kuruluşlar içinde sürekli yer aldı. Öğrenciliği yıllarından itibaren Ülkü Ocaklarında muhtelif görevler üstlendi. Akademik hayatının yanı sıra fikri hayatının sorumluluğu gereği Ülkü Ocakları dergisi, Kutlu Sesleniş dergisi ve Ortadoğu gazetesinde ülkücü siyasi yazılar kaleme aldı. İyi derece İngilizce bilen Ersoy, Dr. Süreyya Ersoy ile evli olup Kutalmış ve Nazlıhilal adlı iki çocuk babasıdır.

ferhat.esnek@haber7.com
twitter: twitter.com/fesnek

HABER 7

YORUMLAR 52
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    He ya siz liderlerinize ihtiyar dedelerden elde öptürürsünüz.Siz bir başkasınız doğru.
    Cevapla
  • A.EREN 8 yıl önce Şikayet Et
    Yani tartılmaz kişi, başkan mı?
    Cevapla
  • Adler 8 yıl önce Şikayet Et
    Ìyisimi. geleçek. ìyi. biri. olsaydi gelirdi. bu. zamana. kadara..
    Cevapla
  • serkan solmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    fitne odağına karşıymış asıl fitne sizsiniz.
    Cevapla
  • birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    amacı Osmaniye yi tekrar almak. edebiyat parçalayacak sanırım. malum uzmanlık alanı. bu dalda nobele aday olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor