CHP yargı paketini AYM'ye taşıdı

CHP, yargı paketinin durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

CHP  yargı paketini AYM'ye taşıdı
CHP yargı paketini AYM'ye taşıdı
GİRİŞ 01.07.2016 10:21 GÜNCELLEME 01.07.2016 12:19
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) dün Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen yargı düzenlemesinin yürütmesinin durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu. Başvuruyu  CHP Grup Başkanvekili Levent Gök yaptı.

PAKET NELERİ KAPSIYOR?

Kanun, Yargıtay ve Danıştayda önemli değişiklikler yapıyor.

-Kanuna göre, Danıştay daire sayısı en geç 3 yılda 17'den 10'a düşürülecek. Danıştay üyeleri 12 yıl için seçilecek, bir kişi iki defa Danıştay üyesi olamayacak.

-Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte Danıştay üyelerinin üyelikleri sona erecek ancak vekalet edenler hariç Danıştay Başkanı, başsavcısı, başkanvekilinin üyelikleri devam edecek.

-Yargıtay daire sayısı 46'dan 24'e düşecek. Yargıtay üyeleri 12 yıl için seçilecek. Bir üye, iki kez Yargıtay üyesi olamayacak.

-Terör davaları, il merkezlerindeki ağır ceza mahkemelerinde görülecek.

-Kayyım atanan şirketlerin yönetim organı ile ortaklık payları idare yetkileri de kayyıma devredilecek. Kayyımların görevleriyle ilgili tazminat davaları devlet aleyhine açılacak. Devlet, ödediği tazminatı görevini kötüye kullanan kayyımlara rücu edecek.

-Adalet Bakanlığının teklifi ve HSYK'nın kararıyla bir yıllık staj süresini tamamlayan hakim ve savcı adayları, mesleğe kabul edilmeleri halinde, 5 yıl süreyle bu göreve atanabilecek.

YORUMLAR 41
  • zigana6161 7 yıl önce Şikayet Et
    Göründüğü yerde pis kokular olan adamlardan biri. CHP in yeni kamer genci.
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    and içtim seninle karşılaştığım an, Polisimize ettiğin küfürleri yüzüne haykıracağım !
    Cevapla
  • Konyalı mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    chp , benim ülkemde ne işe yarar ?? soruyorum.
    Cevapla
  • alihaaydar 7 yıl önce Şikayet Et
    klasık chp budur zaten hayatları boyunca bu ülkeye hayırlı bir iş yaptıkları görülmemiş bunlar şımarık evlat rölünü hep oynamışlar bildikleri yaptıkları zarar ziyan bundan sonrada Allah ıslah etsin
    Cevapla
  • bira bilgilenelim 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar size bir sey sölimi bu adamalar kanunlardan bi haber nedenmi bu kanuna resmi gazetede yayınlandıkdan sonra 60 ıncı günün sonunda anayasanın 151 madesine gore iptal istene biliniliyor ayriyeten bunlar biraz anayasa kanunlarını çalışmalarını tavsıye ederim bunlar bu haldeyse bunlara devleti yönetmeye nasıl izin verirler bu durumka devlet kanunsuzca yönetilir geçmişlerindeki gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı