Erdoğan'dan çok sert 'Zafer Çağlayan' tepkisi

Eski Bakan Zafer Çağlayan ile ilgili ABD'de açılan davaya tepki gösteren Erdoğan, "Bu adımı Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum" dedi.

GİRİŞ 08.09.2017 12:39 GÜNCELLEME 08.09.2017 13:09
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 

Erdoğan, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın ABD'deki davaya müdahil edilmesine tepki göstererek "Bu konu gerçekten çok ilginç bir konu. Şu anda bunu hukuki bir mantık içerisinde yorumlamak zaten mümkün değil. Burada bizim eski Ekonomi Bakanımıza yönelik atılan bu adımı açık söylüyorum ben Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum. " dedi.



Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;


BU ADIM SİYASİ, ABD GÖZDEN GEÇİRMELİ

"Burada şahsına yönelik bir iddiayı ortaya koyabilmiş değiller. Neymiş, İran'la ilgili yaptırımları delmiş. İran'a biz bir defa herhangi bir yaptırım uygulama kararı Türkiye olarak almadık ki. Bizim İran'la ikili, hassas ilişkilerimiz var. Doğalgaz, petrolün belli bir kısmını oradan alıyoruz. Ben bunları sayın Obama'ya da söyledim, diğer ilgililere de söyledim. Biz burada yaptırım içerisine girmeyiz dedik. Ekonomi Bakanı hükümetin attığı adımı uygulayanlardan bir tanesi olacaktır. Dolayısıyla atılan bu adımlar siyasidir. ABD bu konuyu gözden geçirmesi lazım.

PİS KOKULAR GELİYOR...

Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor.
Rıza Zarraf olayı Halkbankası genel müdür muavini Hakan Bey'de de öyledir. Benim son ziyaretimde Washington'da Büyükelçiliğimizin önünde PKK terör örgütü mensuplarının bize adeta saldırıyor gibi gelip ABD'li yetkililerin herhangi bir tedbir almaması bu pis kokunun ifadesidir. Benim korumalarım hakkında soruşturma açtılar. Hatta olay günü orada olmayan korumalarıma, eşimin iki koruması bayan, onlara da aynı şeyi yaptılar. Bu ABD'nin düşmüş olduğu aczi gösteriyor. Büyük bir devlet olabilirsin ama adil devlet olmak başka bir şeydir."

 

YORUMLAR 64
  • oğuz 6 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuzda yalan söyleyen mahkemeye polise doğru bilği vermeyen abd li diplomatlar tutuklanmalıdır. hatta vatana ihanetden idamla yargılanmalıdır.
    Cevapla
  • NURİ 6 yıl önce Şikayet Et
    obama nında tutuklanması lazım.....
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra abd ye gitmek cahillik olur. Sn.Cumhurbaşkanımız dahil kimse oraya gitmemeli tezgah büyük. Bunlar " hukuki zemin" oluşturup bu yolla herkesi tutuklayabilirler.
    Cevapla
  • Sakaryalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede ne kadar abd li diplomat varsa haklarında dava açın bakalım ne olcak görek
    Cevapla
  • yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ile ilişkileri keselim. incirlik acilen kapatılsın.
    Cevapla
  • Erhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Olucak.Eninde sonunda olucak.
    Cevapla
  • Komik 6 yıl önce Şikayet Et
    Olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...