Fırat: Güler'i Emine Ülker Tarhan konuşturdu

CHP milletvekili Birgül Ayman Güler'in Meclis konuşmasındaki sözleri Türkiye gündemine oturdu. CHP'den istifa eden Salih Fırat'a göre Birgül Ayman Güler'i Emine Ülker Tarhan 'maşa' olarak kullandı.

Fırat: Güler'i Emine Ülker Tarhan konuşturdu
Fırat: Güler'i Emine Ülker Tarhan konuşturdu
GİRİŞ 31.01.2013 06:43 GÜNCELLEME 31.01.2013 06:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güler'in sözleri sonrası partisinden istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Beyaz TV'de Nagehan Alçı'nın sunduğu Med Cezir programında konuştu.

"TARHAN KENDİSİ YERİNE GÜLER'İ KONUŞTURDU"

Ulusalcı kimliğiyle bilinen Emine Ülker Tarhan'ın, Birgül Ayman Güler'in konuşacaklarını muhtemelen tahmin ettiğini kaydeden Fırat "Hasip Kaplan bir konuşma yaptı. Ve o konuşmadan sonra Grup Başkanvekilimiz Emine Ülker Tarhan 'Partimize sataşma var. Söz istiyorum' dedi. Söz verildikten sonra Emine Ülker Tarhan partimiz adına Birgül Ayman hanım konuşacak dedi ve kürsüye çıktı" dedi.

"EMİNE ÜLKER TARHAN, GÜLER'İN NE KONUŞACAĞINI TAHMİN EDİYORDUR"

Parti adına konuşmaların genelde grup başkanvekilleri tarafından yapıldığına dikkat çeken Fırat, "Genelde parti adına grup başkanvekilleri konuşur ama o konunu hakimi ise başka vekillere söz verilir. Ama burada Emine Ülker Tarhan bir hakim. O konuşabilirdi. Tarhan'ın konuya hakim olması gerekir diye düşünürken, kalktı Siyasal bilimler profesörü birini kaldırdı. Emine Ülker Tarhan, Birgül Ayman'ın konuşacaklarını az çok tahmin ediyordur." diye konuştu.

"TANRIKULU'NUN ARAYIP 'İSTİFA EDİYORUM' DEDİM"

Fırat, Birgül Ayman Güler'in konuşmasının ardından aldığı istifa kararını aldığını belirterek "Kürsüde Birgül Ayman'ı o sözlerinden sonra partili vekillerimizin tamamına yakını MHP'yle birlikte konuşmayı alkışlayınca, o anda istifa kararını aldım ve Sezgin Tanrıkulu'nu arayıp 'Ben yarın istifa ediyorum' dedim." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 1
  • levent 11 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar tesekkur etseler azdir. sosyal demokrat gecinen chp nin ipligini pazara cikaran bu konusma dolayisi ile pkk chp li vekil e ne kadar tesekkur etse azdir - boylece devlet partisi chp nin zihniyeti ile kurtlere nasil ikinci sinif muamelesi yapildigi meclis kursusunden itiraf edilmistir - artik kimse biz hep kurtlere esit davrandik diyemez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü