Altın Koza 'Beş Vakit'in oldu

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Altın Koza Film Kültür ve Sanat Festivali" ödülleri açıklandı.

Altın Koza 'Beş Vakit'in oldu
Altın Koza 'Beş Vakit'in oldu
GİRİŞ 11.06.2006 01:41 GÜNCELLEME 11.06.2006 01:41
Ceyda Düvenci

ve Toprak Sergen 'in sunuculuğunu üstlendiği ödül töreninde, uzun metrajlı ulusal film yarışması ile öğrenci filmleri yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Uzun Metrajlı Ulusal Film Yarışması'nda büyük ödül Reha Erdem'in yönetmenliğini yaptığı "Beş Vakit" adlı filmin oldu. Yüksel Aksu'nun yönettiği "Dondurmam Gaymak" jüri özel ödülü ve halk jürisi ödüllerini kazandı.



Feride Çetin "İki Genç Kız" adlı filmindeki rolü ile en iyi kadın oyuncu, Turan Özdemir "Dondurmam Gaymak" filmindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu seçildi. Uzun Metrajlı Ulusal Film Yarışması'ndaki diğer ödüller ve sahipleri ise şöyle:



En İyi Yönetmen: Ezel Akay (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü) En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Zeynep Eronat (Sen Ne Dilersen) En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Bülent Emin Yarar (Beş Vakit) Umut Veren Genç Kadın Oyuncu: Elif İşcan (Beş Vakit) Umut Veren Genç Erkek Oyuncu: Ali Bey Kayalı (Beş Vakit) En İyi Senaryo: Levent Kazak, Ezel Akay (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü) En İyi Görüntü Yönetmeni: Veli Kuzlu (Gen)

En İyi Film Müziği: Taner Onat, Serkan Sönmezocak (Gen) En İyi Stüdyo: Şafak Film Stüdyoları (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü)

En İyi Kurgu: İlker Canikligil (Gen) En İyi Sanat Yönetmeni: Hakan Yakın, Naz Erayda, Eren Akay (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü)

Yılmaz Güney Anı ödülü: Pelin Esmer Umut Veren Genç Yönetmen (mansiyon): Togan Gökbakar (Gen) Öğrenci Filmleri Yarışması'nın ödülleri ve kazananları ise şöyle:



Kurmaca Dalında En İyi Film: Ankara Üniversitesinden Eray Mert (Müreddit), Marmara Üniversitesinden Kemal İleri (Kapı-2)

Belgesel Dalında En İyi Film: Anadolu Üniversitesinden Tolga Sert, Esra Var ve Seda Özdemir (Bisikletim)

Canlandırma Dalında En İyi Film: Anadolu Üniversitesinden Ali Can Meydan (Uzak Doğu) Deneysel Dalda En İyi Film: Anadolu Üniversitesinden Onur Şentürk (Iskat) Yarışmanın seçici kurulunda yapımcı Cengiz Ergun, müzisyen Garo Mafyan, tiyatro oyuncusu Gülriz Suriri, senarist Hüseyin Kuzu, görüntü yönetmeni Kenan Ormanlar, ressam Mehmet Güleryüz, oyuncu Menderes Samancılar, öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Güçhan, yönetmen Hüsamettin Ünlüoğlu, oyuncu Selma Güneri ve sinema yazarı Sevin Okyay yer aldı.



Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen törende, ödüller Adana Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve törene katılan konuk sanatçılar tarafından verildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray yeni yıldızını KAP'a bildirdi! Türk futbol tarihine geçecek rakam
İki yerli petrol sondaj kulesi Şırnak'ta göreve başladı