Sarı Kareler Fotoğraf yarışması sonuçlandı

Türkiye’nin en çok sevilen fotoğraf yarışmalarından biri olan Sarı Kareler Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Sarı Kareler Fotoğraf yarışması sonuçlandı
Sarı Kareler Fotoğraf yarışması sonuçlandı
GİRİŞ 27.05.2016 17:00 GÜNCELLEME 27.05.2016 17:02

Yarışmada sergilenmeye değer bulunan eserlerden oluşan fotoğraf sergisi de Güneş Sigorta Sanat Galerisi Sergi Salonu’nda açıldı.

Vakıf Emeklilik tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sarı Kareler Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerini aldı.

Ödül töreni, dereceye giren, mansiyona hak kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserlerin yer aldığı Güneş Sigorta Sanat Galerisi Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. “Hayattan Sarı Kareler” temasıyla fotoğraf tutkunlarını buluşturan yarışmada, İstanbul’dan Halit Kartal birinciliğe layık görüldü. Van’dan Tayfun Çiftçi ikinci olurken, üçüncülük Kocaeli’nden Adnan Teymur’un oldu. Aksaray’dan Caner Başer, Eskişehir’den Hadi Mousavi ve İstanbul’dan Sami Uçan da mansiyon ödülü kazandı.

Sanata ve sanatçıya saygı çerçevesinde Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle düzenlenen Sarı Kareler Fotoğraf Yarışması, bu yıl en yüksek başvuru alan yarışma oldu. 2.013 amatör ve profesyonel fotoğrafçının 6.846 fotoğrafla katıldığı yarışmada; birinciye 3.000 TL, ikinciye 2.000 TL ve üçüncüye 1.000 TL’lik para ödülü dağıtıldı. Yarışmada sergilenmeye değer bulunan eserlerden oluşan fotoğraf sergisi de Güneş Sigorta Sanat Galerisi Sergi Salonu’nda açıldı. Sergi, 23Mayıs- 6 Haziran 2016 tarihleri arasında fotoğraf severlerle buluşacak. 

Yarışmanın bu yılki seçici kurulunda; İz TV Genel Yayın Yönetmeni Coşkun Aral,  Milliyet Gazetesi eski Fotoğraf Editörü Garbis Özatay, THY Skylife Fotoğraf Editörü Murat Gür ve Fotoğraf Dergisi Yayın Yönetmeni Ömer Serkan Bakır yer aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonda belirgin düşüşe kadar sıkı para politikası sürecek
Pusu kurup öğretmenini bıçakladı! Dehşet anları kamerada...