'Ufka Yolculuk' kazananları ödüllerini aldı

588 bin 403 kişinin başvurduğu Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerine kavuştu.

'Ufka Yolculuk' kazananları ödüllerini aldı
'Ufka Yolculuk' kazananları ödüllerini aldı
GİRİŞ 07.05.2017 14:03 GÜNCELLEME 07.05.2017 14:03

Bu yıl Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize edilen Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil yarışmasının beşincisi, Kur'an-ı Kerim Meali konusunda düzenlendi.

Türkiye geneli ödüllerinin takdim edildiği tören, 5 Mayıs 2016 Cuma günü saat 20.30'da Konya Selçuklu Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde başladı. Yarışmanın A, B, C, D, E ve F kategorilerinde birinci, ikinci ve üçüncü olanlara 36 umre seyahati, 36 dost ülke yolculukları ve para ödüllerinden dilediği takdim edildi.

ufkayolculuk.com sitesi üzerinden gerçekleştirilen G (Türkçe online) ve H (İngilizce online) kategorilerinde yarışanlar arasında birinci, ikinci ve üçüncü gelenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazandı.

Yekta TOK’un sunuculuğunu yaptığı Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması Türkiye geneli ödül gecesi, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma dünya birincisi Ali Tel'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Konya İrfander Eğitim Yardımlaşma ve Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali GÖKMEN, Server Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit OKUYAN, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk ULULAR'ın selamlama konuşmaları ile devam etti.

Büyük ödüllerin takdimleri

Sınavda 50 puan ve üstü alanlar arasından noter huzurundaki çekilişle 10 kişiye daha Umre Seyahati ya da Kudüs Seyahati hediye edildi.

Konya il ödüllerinin dağıtılmasıyla devam eden programda, A, B, C, D ve E kategorilerinde ilk üçe girenlere ödülleri takdim edildi. Aynı zamanda Konya Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nce düzenlenmiş “Çizgilerle Ayetler Resim Yarışması” kazananları da ödüllendirildi.

Organizasyonundaki en genç yarışmacı olan Ankara'dan 2013 doğumlu Sait Furkan GÖKSU (4) ile en tecrübeli yarışmacı Çorum Sungurlu'dan 1930 doğumlu Ayşe DERENOĞLU (87) da ödüllendirildi.

Türkiye geneli A, B, C, D, E ve F kategorilerinde ilk üçe girenlere ödüllerin takdiminin ardından ses sanatçısı Fatih KOCA konseri ile halk manevi iklime büründü.

Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil bilgi yarışması

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları adıyla gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil bilgi yarışması olan organizasyonun bu yıl beşincisi gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim Meali Konulu Yarışma

Kur'an-ı Kerim Meali konusunda; “Feyzü'l-Furkân Kur'ân-ı Kerîm Meali – Hasan Tahsin Feyizli”, “Kur'an-ı Kerim Meali – Türkiye Diyanet Vakfı”, “Kuranı Hâkim ve Meali Kerim – Hasan Basri Çantay” ve “Kur'an-ı Kerim Meali – Ömer Nasuhi Bilmen” temel sahih kaynakların birisinden sorumlu tutulan yarışmacılar, A kategorisi (10 yaş altı), B kategorisi (10-14 yaş arası), C kategorisi (14-19 yaş arası), D kategorisi (19-30 yaş arası), E kategorisi (30 yaş üstü) ve F kategorisinde (ihtisas) çoktan seçmeli test gerçekleştirildi.

G kategorisi (Türkçe online) ve H kategorisi (İngilizce online) sınavı ise dünya genelinde www.ufkayolculuk.com web sitesi üzerinden gerçekleştirilirdi.

6 Bin 969 tutuklu ve mahkûm kayıt yaptırdı

Engellilerin de katılabildiği yarışmaya, Türkiye genelindeki 360 cezaevinden 235'indeki 6 bin 969 tutuklu ve mahkûm kayıt yaptırdı.

17 bin gönüllü ve 83 STK destekledi

17 bin gönüllünün desteklediği yarışmaya, 83 sivil toplum kuruluşu da proje ortağı oldu. Sınav için ise 2 bin 626 bina tahsis edildi. Proje ortağı sivil toplum kuruluşları da kendi bölgelerinde katılımcılara ayrıca ödüller takdim etti.

Büyük Ödül Sıralaması

Türkiye geneli A kategorisinde birinci Mustafa Kağan GÖKSU (Ankara, Çankaya), ikinci Ömer Faruk TÜRKMEN (Giresun, Merkez), üçüncü Mirza İNCEKÖSE (Çorum, Sungurlu), B kategorisinde birinci Meryem İrem CEYLAN (Afyonkarahisar, Dinar), ikinci Gülmelek GÜNDÜZ (İstanbul, Büyükçekmece), üçüncü Abdullah Sait ÇETİN (Erzurum, Pasinler), C kategorisinde birinci Mesut GÜNEŞ (Bursa, Yıldırım), ikinci Muhammet Emin AYTUNÇ (Bursa, Osmangazi), üçüncü Abdülkerim ARSLAN (Mardin Midyat), D kategorisinde birinci Meryem ALTINTAŞ (Eskişehir, Tepebaşı), ikinci Mustafa ÖZENLİ (Konya, Karatay), üçüncü Kevser ÇOLAK (İstanbul, Çekmeköy), E kategorisinde birinci Hayriye ALTINKESER (Konya, Selçuklu), ikinci Bilal AKTAŞ (Sivas, Merkez), üçüncü Bünyamin ARSLAN (Samsun, Atakum), F kategorisinde birinci Ensar YAŞAR (Trabzon, Of), ikinci Mustafa TARIM (Konya, Meram), üçüncü Kadir Emrah DİVANLIOĞLU (Zonguldak, Merkez) oldu.

Büyük ödül gecesi, salondaki katılımcılara çekilişle 20 bisiklet ve 30 bilgisayar dağıtılmasıyla tamamlandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!