572 yıldır kayıptı! Amerika'da ortaya çıktı

Türk hattının kurucularından ve en büyük isimlerinden olan Şeyh Hamdullah'ın hocası Hayreddin Marâşî'nin yazdığı Kur'an-ı Kerîm, bu hafta Amerika'nın Dallas şehrindeki bir müzede ortaya çıktı. Hat tarihimizin beş asırdan buyana kayıp olan çok önemli bir eseri olduğuna dikkat çeken Murat Bardakçı, eserin hat tarihimizi değiştirecek kadar öneme sahip olduğunu söylüyor.

572 yıldır kayıptı! Amerika'da ortaya çıktı
572 yıldır kayıptı! Amerika'da ortaya çıktı
GİRİŞ 20.07.2020 06:52 GÜNCELLEME 20.07.2020 07:41
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Hat tarihimizi değiştirecek kadar önemli olan bir Kur'an-ı Kerim'in Amerika'da ortaya çıktığını yazan Murat Bardakçı, eserin Türk hattının kurucularından ve en büyük isimlerinden olan Şeyh Hamdullah’ın hocası Hayreddin Marâşî’ye ait olduğunu söylüyor.

 

 

AMERİKA'DAKİ BİR MÜZEDE ORTAYA ÇIKTI

Habertürk'teki köşesinde "572 senedir kayıp ama hat tarihimizi değiştirebilecek kadar önemli olan Kur’an, Amerika’da ortaya çıktı" başlıklı yazısında bu esere değinen Bardakçı, "Hat tarihimizin beş asırdan buyana kayıp olan çok önemli bir eseri, bu hafta Amerika’nın Dallas şehrindeki bir müzede ortaya çıktı..." şeklinde duyurdu. 

 

 

ÇOK AZ KİŞİ TARAFINDAN GÖRÜLDÜ

Mevcudiyeti asırlardan buyana bilinen ama çok az kişi tarafından görülebilen ve daha sonra tamamen ortadan kaybolduğunu hatırlatan Bardakçı, eserin ortaya çıkış öyküsünü ise uzun uzun anlatıyor. 

YORUMLAR 54
  • Marâşî ve Mahdumu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende !5 tane daha var. Arzu edene 50 TL karsiliginda odemeli kargoyla yollyabilirim.
    Cevapla
  • kanarya 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi güzelde amerikanın tarihi yetmez buna bi yanlışlık olmasın.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka ya...!! nasıl bir mantık bu...? eser zaten ülkeden kaçırılmış, sonrasında yakın tarihlerde ABD nin eline geçmiş olamaz mı?
    Cevapla
  • Hattat 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah yeniden aslına rücu ettirirler
    Cevapla
  • Hattat 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah yeniden aslına rücu ettirirler
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    yok canım biz sahip çıkamadık onların ne suçu var onlar medeni!!!!??? onlar çalmazlar izinsiz ödünç!!!! alırlar. onlara laf yok onlar modern cana yakın!!! medyaya bakarsak ama ve lakin yavuz hırsız ev sahibini basarmış misali adamlara hal olsun dedelerini geçtiler nemrudun firavunun başaramadığını onlar başardılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi