'Şu çılgın Türkler' sahne alıyor!

Turgun Özakman'ın çok satan kitabı 'Şu Çılgın Türkler' tiyatro oyunu oldu.

'Şu çılgın Türkler' sahne alıyor!
'Şu çılgın Türkler' sahne alıyor!
GİRİŞ 21.02.2008 09:44 GÜNCELLEME 21.02.2008 09:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Harbiyeliler, Ata'yı 'Şu Çılgın Türkler'le selamlayacak. Turgut Özakman'ın çok satan kitabından uyarlanan oyun, Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na (KHO) girişinin 107. yıldönümü olan 13 Mart'ta, Devlet Tiyatrosu Sanatçıları, konservatuar öğrencileri ve Harbiyeliler tarafından sahnelenecek.


Yazar Turgut Özakman, satış rekorları kıran 'Şu Çılgın Türkler' adlı kitabını, Atatürk'ün Harp Okulu'na girişinin yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek kutlama etkinlikleri için dramatik anlatıma dönüştürdü.


Kurtuluş Savaşı'nı konu alan 700 sayfalık dev romanın yazarı Özakman tarafından hazırlanan ve yaşananları en iyi özetleyen tiyatral nitelikteki bölümlerinden oluşturulan 50 dakikalık dramatik anlatım, Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Rüştü Asyalı'nın rejisiyle sahneye konulacak.


Harbiyeliler ile aileleri ve personel için 11-12 Mart tarihlerinde Kara Harp Okulu'nda Atatürk amfisinde sahnelenecek eser, Atatürk'ün Harp Okulu'na girişinin 107'inci yıldönümü olan 13 Mart gecesi ise aynı yerde devlet protokolünü selamlayacak.


Devlet Tiyatrosu Sanatçılarından Sinan Pekinton ve Osman Nuri Ercan'ın yönetmen yardımcılığını üstlendikleri çalışma kapsamında, Devlet konservatuvarı ve KHO öğrencilerinin yanı sıra Ankara Devlet Tiyatrosu kadrosundan 3 sanatçı da rol alacak. Harp Okulu'ndan kız öğrencilerin de çeşitli roller üstleneceği oyunda, yaklaşık 40 kişi görev yapacak. Müzik, dans ve efektlerle süslenen oyun, Türk halkının kurtuluş mücadelesini en çarpıcı yönleriyle sahneye aktaracak.

YORUMLAR 1
  • ihsan zengin 16 yıl önce Şikayet Et
    düzelme. EDİTÖR\'ÜN NOTU: İlginize teşekkürler. selamlar...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
Devlet Bahçeli'den Mehmet Şimşek açıklaması: Her zaman arkasındayız