Yalnız Kurt dizisinden Fetullah Gülen göndermesi: Dahhak; beyin yiyen yılan

Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutacak olan Osman Sınav yapımı Yalnız Kurt dizisi, ilk bölümüyle dikkat çekti. Diziye, terör örgütü FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e yapılan gönderme damga vurdu

GİRİŞ 30.01.2022 13:59 GÜNCELLEME 30.01.2022 15:30
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Yapımını Osman Sınav'ın üstlendiği "Yalnız Kurt" dizisi atv ekranlarında yayınlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in gençliğindeki ajanlık faaliyetlerini de konu alan dizi birçok kişinin dikkatini çekti.

Dizinin Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutma amacıyla yola çıktığı biliniyor.

Dizi Asya'da geçen bir Türk efsanesiyle başlıyor, hikâye daha sonra 1950'ler ve 60'ların Türkiye'sine ve oradan da günümüze ulaşıyor.

Dizi, Türk efsanesi Salurkazan'ın yedi başlı bir ejderhayı öldürdüğü bir animasyonla başlıyor

DAHHAK KARAKTERİ, FETÖ'YÜ ANLATACAK

1961'de Amerikan Barış Gönüllülerinin Türkiye'ye gelişinden itibaren yaşanan cinayetleri, ihanetleri ve terör olaylarını konu edinen dizide "Fettah Dahhak" karakteri dikkat çekti.

Dahhak, Arapça'da "gülen" anlamına geliyor. 

Fetullah Gülen, örgüte müzahir yayın organlarında yazdığı yazılarda örgütün 'mahrem imamları' gibi 10 farklı kod isim kullanıyordu.

İlk yazılarını 1960'da yazmaya başlayan Gülen kimliğini gizlemek için 1988 yılına kadar yazılarına 'A. Fettah Şahin', 'Enver Aydın' ve 'M. Abdulfettah Dahhak' gibi kod isimlerle imza atardı.

Fetullah Gülen'i anlatan Fettah Dahhak karakteri

Arapça 'gülen' demek olan 'Dahhâk' aynı zamanda İran mitolojisinde 'zalim, insan beynini yarasına süren kişi' anlamına geliyor. İran'da Müslüman Türkleri acımasızca, testere ile ortadan ikiye keserek katleden, İran halkına tarifi güç zulümleri keyifle yapan Şah Cemşit'e verilen isimdir. Şah Cemşit, 'Dahhâk-i zalim' diye de anılır.

Dizinin sonlarına doğru kendisini ve grubunu soruşturan Davut Bahadır isimli kumandanla gerçekleştirdiği diyalog, FETÖ elebaşının ihanet planına gençliğinde başladığını ortaya döküyor.

Dizinin sonlarına doğru izleyici, Fettah Dahhak'la böyle tanışıyor

Öyle görünüyor ki, dizinin ilerleyen bölümleri, örgütün devletin kritik noktalarına nasıl sızdığı, CIA gibi dış örgütlerin güdümünde hangi faaliyetlerde bulunduğu izleyiciye aktarılacak.

YALNIZ KURT KİMİ ANLATIYOR?

Kurdoğlu lakaplı kafes dövüşçüsü Altay'ın, silahların patladığı bir gecede küçük kızına kavuşmak için olay yerinden kaçan Esra'ya yardım etmesi ile başlayan hikaye, yasadışı dövüş kulübünün sahibi yani Esra'nın sevgilisi Doğan'ın onların peşine düşmesini ve gelişen olayları konu ediniyor. Altay, Esra'ya yardım edince endi geçmişine de uzanan yeni yolculuğa çıkmış olur. Efsanelerden 1950'lerin Türkiye'sine ve oradan da günümüze ulaşan bu yolculuğunda Altay'a, ormanda bir kulübede tek başına yaşayan "ihtiyar", Davut Bahadır yol gösterir.

Altay Kurtoğlu karakteri

FETÖ'NÜN İLK HİKAYESİ

Dizinin sonlarında tanıtılan Dahhak karakterini kumandan rolünü canlandıran Davut Bahadır şöyle anlatıyor:

Fettah Dahhak isimli şahsın, ABD'liler hesabına ajanlık faaliyetinde bulunduğu tespit edilmiştir. Dedesi, Kuvvacıların silah deposunu Ermeni çetecilere ihbar ettiği için aile Bitlis Ahlat'tan kovulmuş, sonra Erzurum'a gelmişler. Rabinoğlu Fettah Dahhak, 1941'de Erzurum'da doğmuş. Dahhak, Hint/İran mitolojisinde, insan beyni yiyerek beslenen kocaman bir yılandır. Kendini din kisvesi altında saklamış Fettah Dahhak adındaki bu ajanı çevresindekiler vaiz diye biliyorlar. Herkesin sevip saydığı bir imamı, Atatürk aleyhinde konuşuyor diye jandarma gözaltına alır. Askerin derdest ettiği imam, bölgede çok saygı duyulan Alvarlı Efe'nin oğlu Sait Efendi'dir. Yanlış bir şey yaptığına kimse inanmaz. Ahali komutana bunun garantisini verir. Alvarlı'nın oğlu serbest bırakılır. Vatandaş, bu sahte ihbarı kimin yaptığını öğrenmek ister. Hocaları, genç Fettah'ı sigaya çekerler. Hata yaptığını kabul etmeyince medreseden kovulur. 1957 yılında cami cemaatinden bir terzinin dikkatini çeker. Farklı bağlantıları olan terzi, ondaki potansiyeli görür, bir gün namazdan sonra onu dükkanına davet eder. O gün, o terzi dükkanında hayatı değişir. İçeride zamanın Seferberlik Tetkik Kurul Başkanlığı'ndan yüzbaşı Esat Keşşafoğlu vardır. Uzun süren sohbet boyunca, daha gencecik bu imamdaki hırsı, inancı ve şehveti görürler. Hem Nur cemaatine, hem de devlete ve Türk istihbaratına giriş kapıları o gün açılır. Girdiği çatlaktan her yere sızmaya çalışır. Bir daha sırtı yere gelmez. Artık özel harpçilerin elemanıdır. Askerliğini istihbaratçıların kollaması altında telsizci olarak yapar. Hiçbir askeri teamule uymadan hareket eder. İskenderun'da askerliğini yaparken, camilere vaaz vermeye gider. Cami cemaatin üzerindeki etkisinin farkındadır artık ve her fırsatta sınırları zorlar. 1963 senesinde Erzurum'da CIA parasıyla Komünizmle Mücadele Derneği kurulur. Amerikan ajanlarıyla kol kola. Fettah da kurucularından biridir. Seferberlik Tetkik Kurul Başkanlığı'nın bazı sivilleri eleman olarak kullandığı bilinen bir vakadır. Ama bu şahıs devletin kontrolünden çıkmış ve artık alenen yabancı devletlerin ajanlarıyla, kişisel çıkarları üzerinden ilişkiler kurmaya başlamıştır.

Amerikan ajanların Erzurum'da kurduğu Komünizmle Mücadele derneği, görüntüde Fettah Dahhak da var

Teröristbaşının dizide Fettah Dahhak olarak adlandırıldığı sahnelerde, Dahhak'ın kendini din kisvesi adı altında saklanmış bir Amerikan ajanı olduğunun altı çizildi.

Fettah Dahhak'ın bir kukla olduğu ve diğer kuklalar gibi büyük kuklacıya bağlı olduğuna işaret edildi.

FETÖ elebaşının din kisvesiyle insanların beynini yiyen kocaman bir yılan olduğu tasavvuru yapıldı.

Dahhak karakteri

Dizinin devamında, yakın tarihte Türkiye'de yaşanan hainlikleri ve buna karşı verilen mücadeleyi bilinmeyen yönleriyle izleyeceğiz.

Ülkemizin yakın tarihinde meydana gelmiş terör olaylarının perde arkasına ışık tutacak Yalnız Kurt'un, 15 Temmuz 2016'da meydana gelen hain darbe girişimini ve milletin tarihi direnişini de ekrana taşıması bekleniyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 72
  • Gerekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar olaydan sonra hala fettullahı destekleyen varsa bu nasıl bir beyindir incelenmesi gerekir
    Cevapla
  • Saftirik 2 yıl önce Şikayet Et
    Fetö çöktü terör ve suikasler bitti bunu bile göremeyen saftirikler var
    Cevapla
  • yakup 2 yıl önce Şikayet Et
    Osman SINAV dan ricamız dizide bu fetö konusu biraz geri plana çekilip aksiyon sahneleri ön planda tutulsa(kurtlar vadisi misali) daha iyi olur diye düşünüyorum ,Milletimizin halen aktif olarak mücadele edilen bu örgütün filmlerde de ön planda olmasını isteyeceğini hiç sanmıyorum aksi takdirde bu kadar emek ettiğiniz dizi erken final yapar biz de üzülürüz.
    Cevapla
  • Abdullah53 2 yıl önce Şikayet Et
    haini temizlemez isen böyle başına belâ olur. haine merhamet mazluma ihanet.
    Cevapla
  • Bülent demir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kurt ismi düşündürücü..!!!! Övgü gibi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!