Ürdün'de Yunus Emre Enstitüsü'nden uzaktan Türkçe eğitimi

Ürdün'ün başkenti Amman'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkçenin uzaktan eğitim imkanları konusunda İrbid'deki Yermuk Üniversitesi'nde konferans düzenledi.

Ürdün'de Yunus Emre Enstitüsü'nden uzaktan Türkçe eğitimi
Ürdün'de Yunus Emre Enstitüsü'nden uzaktan Türkçe eğitimi
GİRİŞ 21.03.2022 20:18 GÜNCELLEME 21.03.2022 20:18

Yermuk Üniversitesi'ndeki Türk Dili Bölümü ile koordinasyon içerisinde düzenlenen konferans Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Müdürü Yavuz Kartallıoğlu tarafından verildi.

Çok sayıda Ürdünlü öğrencinin katıldığı konferansta Amman Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu da hazır bulundu.

Konuşmasında YEE'nin dünya genelindeki faaliyetleri hakkında bilgi veren Kartallıoğlu, enstitünün, 54 ülkede 65 merkezi bulunduğuna işaret etti.

Video gösterimine yer verilen konferansta, dil öğreniminde yardımcı olacak birçok program olduğunu belirten Kartallıoğlu, Türkçenin uzaktan eğitim sistemi hakkında bilgi verdi.

Türkçenin Ürdün'de alternatif bir dil olarak öğretilmesine devam edileceğini vurgulayan Kartallıoğlu, Yermuk Üniversitesi'nden mezun olan öğrencilerin Türk üniversitelerinde öğrenim bursu almada önceliğinin olacağını aktardı.

Ürdün'ün başkenti Amman'da 1000 kişilik bir okulda 900 öğrencinin seçmeli dil dersi olarak Türkçeyi tercih ettiği aktarılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez