Sesli kitap uygulaması Haaki, İstanbul'da tanıtıldı

Sesli kitap dünyasının kapıları İstanbul'da aralandı ve bu devrim niteliğindeki adım, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen muazzam bir etkinlikle duyuruldu.

Sesli kitap uygulaması Haaki, İstanbul'da tanıtıldı
Sesli kitap uygulaması Haaki, İstanbul'da tanıtıldı
GİRİŞ 29.11.2023 13:07 GÜNCELLEME 29.11.2023 13:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türk ve dünya edebiyatının öncü isimlerinin eserlerini sesli bir şekilde sunan "Haaki" platformu, kitapseverleri büyülü bir dünyaya davet etti. Yazarlar, yayınevi temsilcileri ve seslendirme sanatçıları, bu benzersiz etkinlikte bir araya gelerek sesli kitap tutkunlarını buluşturdu.

Haaki Genel Müdürü Cihad İlbaş, sahnede yaptığı konuşmada, sesli kitabın basılı kitabın alternatifi olmadığını, Türk halkının kitapsever bir toplum olduğunu söyledi.

Haaki Genel Müdürü Cihad İlbaş, sahnedeki çarpıcı konuşmasında sesli kitabın basılı kitapla rekabet etmediğini, ancak Türk halkının kitapsever bir toplum olduğunu vurguladı. İlbaş, dünya genelinde sesli kitaplara artan ilgiye dikkat çekerek, "Sesli kitap, popülerliğini artırdıkça, okuma oranları da yükseliyor. Elde ettiğimiz veriler, kitap satışlarının arttığını gösteriyor. Ayrıca yazarlar için, eserlerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan büyük bir avantaj sunuyor. Günümüzde toplu taşımada, spor yaparken, yürüyüşte kitap okumaya vakit ayıramıyoruz, işte tam bu noktada Haaki devreye giriyor." dedi. Cihad İlbaş, platformda çocuklar için özel olarak hazırlanan sesli içeriklere özel bir vurgu yaparak, "Çocuklarımız bizim için çok önemli. Ekran bağımlılığını azaltmanın yanı sıra pedagojik olarak incelenmiş eserleri onlara sunuyoruz. Diğer sesli kitap uygulamalarından ayrılarak özel içerikler sunuyoruz. Okuma yazma bilmeyen çocuklara bile kitap sevgisi aşılanıyor, bu bizim en değerli özelliklerimizden biri. Tabii ki önce ebeveynlere ulaşmamız gerekiyor. Yetişkinler için de İslami içeriklerden dünya klasiklerine geniş bir seçkimiz var. Bu seçki her geçen gün yeni yayınevleri ve kitaplar eklenerek zenginleşiyor. Umarım daha da güzel içeriklere kavuşabiliriz." ifadelerini kullandı. İlbaş, Haaki uygulamasının cep telefonlarında bulunan uygulama marketlerinden indirilebildiğini ve 14 gün boyunca ücretsiz kullanılabileceğini ekledi.

"UYGULAMADA ÇOK DEĞERLI ÜRÜNLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Uluslararası Çocuk Yayıncılar Derneği Başkanı ve Nar Yayınları Genel Müdürü Tayfur Esen, sahnede konuşma yaptı, konuşmasında, Haaki platformunun sunduğu değerli ürünleri vurgulayarak, her sektörün kendi ekosistemini oluşturduğunu belirtti. Esen, "Kitapları farklı formlarda okuyucuya ulaştırma çabasında olan bir topluluğuz, elektronik ya da sesli olsun, amacımız kitabı daha geniş kitlelere ulaştırmak. Yeni formlar, her sektörde olduğu gibi avantajları ve dezavantajları bir araya getirir." dedi. Haaki platformunun 3 yıllık profesyonel çalışmaların bir ürünü olduğunu vurgulayan Esen, "Haaki, Türkçe içerik sunuyor ve bu konuda gösterdiğimiz ilgiyle platformun başarıya ulaşacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Etkinlikte, Aşina Kitap, Beyan Yayınları, Büyüyenay Yayınları, Erkam Yayınları, Hayy Kitap, İnkılab Yayınevi, Nar Yayınları, Nesil Yayınları, Pınar Yayınları, Siyer Yayınları, Nida Yayınları, Mecaz Yayınları, Tahlil Yayınları, Timaş Yayınları, Epona Yayınları ve Hüküm Yayınları yayınevlerine ve seslendirme sanatçıları, Oğuz Yanık, Emirhan Akın, Samet Günaydın, Esra Güven, Enise Topçu, Zekeriyya Muhammed Kibar, Serhan Alben, Huzeyfe Dalmaz, Soner Çelebi, Melis Haşim, Mehtap Arslansoy, Özlem Savaşeri, Barış Erbil ve Esra Çınar’a plaket takdim edildi. Haaki uygulamasının tanıtım videoları da büyük ilgi gördü.

Programa, Ak Parti Şişli Belediye Başkan Aday Adayı Av. Eyüp Çakar, Müsider Genel Başkanı Arslan Ateş, Agah Uluslararası Sinema Derneği Başkanı Hüseyin Kuyulu, TRT Baş Spikeri Emin Baykırkık'da katıldı.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Ronaldo 7 ay önce Şikayet Et
    Kitabı eline alacaksın ve hissedeceksin. Sayfaları şöyle hızlıca bir çevirip koklayacaksın. Mümkünse saman kağıt olacak. :) Sesli kitap mı olur ya bırakın bu işleri. Radyo tiyatrosu dinleyin bari daha anlamlı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Prof. Dr. Okan Tüysüz'den büyük deprem uyarısı: Dört kent sıralandı!
Cİhat Yaycı "Kral çıplak" dedi! "Gemi çıkartmadan uçak kaldırmadan diz çöktürürüz"