Stone soyundu, Yeni Şafak zorlandı

Yeni Şafak, Sharon Stone'un Temel İçgüdü-2 filmini yorumlayınca olanlar oldu: 'Filmin karelerinden sayfamıza girebilecek bir fotoğrafını bulabilmek bile sorun oldu'

Stone soyundu, Yeni Şafak zorlandı
Stone soyundu, Yeni Şafak zorlandı
GİRİŞ 31.03.2006 17:10 GÜNCELLEME 02.04.2021 10:27

İşte Yeni Şafak gazetesindeki film ile ilgili haber:

'Çok mersi, ama biz almayalım

 

48 yaşındaki (ve özünde de gayet iyi bir oyuncu olan) Amerikalı bir aktristin ayakta (ve hayatta) kalabilmek için perdede umutsuzca sergilediği bu son çırpınışları izleyerek keyif alacaklar var ise buyursunlar. Ancak, inanıyorum ki sinemadan bambaşka keyifler bekleyenlerin tercihi asla bu film olmayacaktır.

 

 Temel İçgüdü-2
(Basic Instinct-2)

Yönetmen: Michael Caton-Jones
Oyuncular: Sharon Stone, David Morrissey, Stan Collymore, Charlotte Rampling
2005-ABD yapımı, 114 dakika
Dağıtım: UNP
18 yaşından küçükler ve dindarlar için zararlıdır.

Tanınmış Londralı psikiyatrist Dr. Michael Glass mesleğinin en iyilerindendir. Dedektif Roy Washburn ondan, ünlü bir spor yıldızının ölümüyle bağlantısı olduğunu düşündüğü güzel ve etkileyici bir kadını değerlendirmesini istediğinde, Glass'ın bütün dünyası altüst olur. Çünkü sorgulanan kadın, kitapları en fazla satan Amerikalı cinayet romanları yazarı Catherine Tramell'dir. Cinayet masası dedektiflerinin spotları, yıllar sonra bir kez daha bu gizemli yazara çevrilmiştir.

 

 

 

Hollywood'un -tıpkı yakışıklı aktörler gibi- güzel ve alımlı aktristleri de posasını çıkartana kadar tepe tepe kullanışının ibretlik bir örneği daha... 1992 yılında gerçekleştirdiği 'Temel İçgüdü-1' ile kısa sürede dünya çapında bir yıldıza dönüşen Sharon Stone, 40'larına girmesiyle birlikte sektörde aynen yükseldiği hızla çaptan düşmüş ve artık başrol bulamaz olmuştu (Ha, şu ünlü 'Kurtlar Vadisi' macerasını unutmayalım!).

 

Son derece zeki bir kadın olarak tanınan Stone, 2000'li yıllarda yaşadığı kahredici işsizlik canına tak ettiğinden olsa gerek, vaktiyle bütün dünyada epeyce gürültü koparmış olan bu erotik gerilimin ikinci bölümünde, 'Ben ölmedim, hâlâ dimdik ayaktayım' dercesine elinde avucunda ne kalmışsa bol keseden ortaya döküyor.

Ancak bu beyhude bir çaba elbette... Çünkü söz konusu film, insanın nefsini harekete geçirmek şöyle dursun, Stone'un beyazperdedeki yükseliş ve düşüşünü iyi bilenlerin kalplerinde olsa olsa güçlü bir 'acıma duygusu' uyandırıyor. Yıllar önce menapoza girmiş yorgun bir aktristin kendisini 'yapımcılara hâlâ para getirebilecek değerli bir meta' olarak sunabilmek için ilk filmi bile aşan böylesine yoğun bir cinsellik dozunun ardına sığınmasını izlemek gerçekten de trajik bir durum. Oysa hatırlayanlar olacaktır, aynı aktrist, cinselliğini zerre kadar ön plana çıkarmadığı 1999 tarihli bir diğer filmi 'Gloria'da ne kadar da içten ve derinlikli bir oyun vermişti. Keza, 2000 yapımı 'Güzel Joe'da da öyle...




 
 Sharon Stone'un bu filmdeki karelerinden sayfamıza girebilecek bir fotoğrafını bulabilmek bile sorun oldu.

Ancak Hollywood kadın yıldızlardan iyi oyunculuk gösterileri falan değil, doğrudan doğruya 'et' istiyor. Eskiyen yüzlerin yerine yeni yüzler, kırışan tenlerin yerine yeni tenler... Bu döngü bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de aralıksız sürecek. Bayatlayanlar en yakındaki çöplüğe fırlatılıp atılacak, onların yerine yarışmalardan ya da model ajanslarından daima yenileri gelecek. Çünkü Amerikalıların o ünlü sözünde olduğu gibi, 'Gösteri devam etmek zorunda', değil mi ya!

 

 

 

 

48 yaşındaki (ve özünde de gayet iyi bir oyuncu olan) Amerikalı bir aktristin ayakta (ve hayatta) kalabilmek için perdede umutsuzca sergilediği bu son çırpınışları izleyerek keyif alacaklar var ise buyursunlar. Ancak, inanıyorum ki sinemadan bambaşka keyifler bekleyenlerin tercihi asla bu film olmayacaktır.

 

Bu arada, 'Temel İçgüdü-2'nin batılı IMDb yorumcularından 10 üzerinden 4.2 aldığını ve pek çok izleyici tarafından 'berbat' olarak değerlendirildiğini de hatırlatalım. Demek ki yeryüzündeki tek 'gerici' biz değilmişiz!'

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı