Adam yerine konulmayanlar listesine tepki

Genelkurmay'ın basın toplantılarına çağırmadığı yazarları listeleyip, ‘adam yerine konulmayan’ yazarlar diyen Yeni Şafak yazarı Mehmet Şeker’e, listede adı geçmeyen Vakit yazarı Sibel Eraslan’dan tepki geldi.

Adam yerine konulmayanlar listesine tepki
Adam yerine konulmayanlar listesine tepki
GİRİŞ 08.03.2008 09:50 GÜNCELLEME 29.05.2020 17:53
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Mehmet Şeker’in, Yeni Şafak, Zaman, Bugün, Vakit ve Star’da yazan yazarları, Genelkurmay tarafından 'adam yerine konulmayan' yazarlar diye vermesi tartışma başlattı. Şeker'in oluşturduğu listeye alınmamasına tepki gösteren Vakit’in etkin yazarlarında Sibel Eraslan bugünkü yazısında Şeker’e sert tepki gösterdi. Yazısına “Grev var” başlığını atan Eraslan, Şeker’in Vakit’ten tüm yazarları yazarken kendisi ve Merve Kavakçı’ya yer vermemesini şöyle eleştirdi:

“Dün Yenişafak’tan Mehmet Şeker Bey, Genelkurmay’ın akreditasyonundan geçemeyen gazetecileri tek tek sayarak bir “Adam Yerine Konulmayanlar Listesi” verdi okurlarına. Dikkat ettim, Vakit Gazetesi’nden herkesi zikrederken, beni ve Merve Kavakçı’yı “Adam Yerine Konulmayanlar” listesine bile katmamış… İnsan ister istemez mahkum edildiği bu yokluk üzerinden kendini gözden geçiriyor. Demek ki körlüğün içinden geçen daha dip körlükler ve sağırlığın içinden yol alan daha kalın duvarlı sağırlık odaları da varmış… Dahil olamadığı sınıfın nazarında hiç olmazsa daha az riskli olduğunu ispatlamak için sergilenen bu dil yutmaca oyunundan bana gına geldi. Yeter artık! Bizi yok sayanları yok sayma grevi başlamıştır!”

SİBEL ERASLAN’IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ…


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLİŞKİLİ HABER

 

Adam yerine konulmayan yazarlar
Mehmet Şeker, Genelkurmay'ın basın toplantılarına çağırmadığı, televizyon ve radyoların da programlarına davet etmediği 'adam yerine konulmayan yazarları' listeledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 8
  • salih ateş 16 yıl önce Şikayet Et
    sen onu boş ver de . sen onu boşver ya melekler, listesine koymazsa? napçan
    Cevapla
  • emrullah tan 16 yıl önce Şikayet Et
    sabır. sibel hanım biraz sabredip bekleseydi kendini de o listede görürdü.Bugünkü yazısında Mehmet şeker sibel hanımın ismini vererek özür de dilemiş.sabır sabır sabır.....
    Cevapla
  • Zehra Bera 16 yıl önce Şikayet Et
    Alıştırıldık bu duruma maalesef!. Kadının zaten bir yeri ve öneminin olmadığı toplumumuzda,başörtülü kadının hiç değeri yok.İş yerleri ve okullar da dahil hiç bir yerde adam yerine konulmuyoruz.Adeta görünmez,silik şahsiyetlermişiz gibi davranılıyor bize.Onların böyle davranması bizim değerimizi düşürmez.Ben artık bunları ciddiye bile almıyorum.
    Cevapla
  • Batu Han 16 yıl önce Şikayet Et
    . Vakit gibi ona buna küfür etmekten başka haberi olmayan bir gazeteyi neden çağırsınlar??
    Cevapla
  • Mirza BUYURBURDANYAK 16 yıl önce Şikayet Et
    İlginç. \"Adam sayılmayanlar listesinde\" yokum diye stres yapmak ))) Çok ilginç Adam yerine konulmuşsunuz işte, ne var bunda. İstanbul\'un fethi esnasında o surlar arasındaki ulemanın nelerle uğraştığını biliriz, Sizinki de farklı bir şey değil, Medya bombardımanına, kültür dejenerasyonuna, toplum seviyesine, eğitim sistemine, geleceğin nereye gittiğine bakarsanız ayıp olur. İnancımıza, kültürümüze, dilimize ve çoğu dğerlerimize kısa bir süre sonra \"el-fatiha\" diyeceğiz, sizin uğraştığınız şeye bakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak