Kuruluş Osman Diriliş Ertuğrul gözdesinden reytingleri sallayacak tarihi dizi! Kasıp kavuracak

Reytinglerde zirvenin tek sahibi Diriliş Ertuğrul & Kuruluş Osman dizi projelerinin yapımcılığını üstlenen Mehmet Bozdağ başarısını uluslar arası yapımı ile taçlandıracak. Hem proje tasarımında hem de yapımında Mehmet Bozdağ imzasını taşıyan Türk-Özbek ortak projesi Mendirman Celaleddin (Ben Celaleddinim) önümüzdeki günlerde ülkemiz başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde izleyici kitlesinin karşısına geçecek.

GİRİŞ 17.02.2021 09:18 GÜNCELLEME 17.02.2021 15:43
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Türk dizi sektöründeki üstün muvaffakiyetiyle ''kilometre taşı'' olarak nitelendirilen ve namını sınır ötesine taşıyan Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman dizilerinin efsane yapımcısı Mehmet Bozdağ uluslar arası tarihi projesiyle göz dolduracak.

Türk dünyasının şimdiye dek hazırlanan en hacimli yapımı olduğu açıklanan ‘Mendirman Celaleddin’in yönetmenlik koltuğunda Nurgisha Almurad otururken, genel yönetmenliğini ise Metin Günay üstlenecek. Bununla birlikte gerek proje tasarımınında gerekse yapımında Kuruluş Osman & Diriliş Ertuğrul yapımcısı Mehmet Bozdağ yer alırken, görüntü yönetmenliği görevini Efe Kubilay ve son olarak sanat yönetmenliğini de İran Azerbeycanı’ndan Reza Himmeti devralacak.

Masumlar Apartmanı 23.bölüm fragmanı 'Kırk yıl düşünse aklına gelmezdi!' Hayretten donakalıyor

 

Uyanış Büyük Selçuklu 22.bölüm fragmanı: 'Ciğeri sökülüyor!' Büyük feryadı yeri göğü inletiyor

Mendirman Celaleddin 1.bölümüyle 14 Şubat Pazar tarihinde Özbekistan Milly TV ekranlarında yayına girmeye hazırlanırken, önümüzdeki günlerde de Türkiye'de ve dünyanın birçok ülkesinde de dizi severleri nefes kesen sahneleriyle ağırlayacak.

TRT1'in popüler dizisinde üzücü gelişme! Tövbeler Olsun yayından kalkacak: Yolun sonuna geldi

Kırmızı Oda 25.bölüm fragmanı ''Bıçak kemiğe dayanıyor!'' Ağır darbeyi püskürtebilecek mi?

MENDİRMAN CELALEDDİN TANITIM FRAGMANI YAYINLANDI!

CELALEDDİN HARZEMŞAH'IN HAYATI DİZİ OLUYOR!

Yenilmez hükümdar Cengiz Han’ın ordularını üst üste mağlup edip, Moğol ordularının yenilemeyeceği efsanesini yerle bir eden, “gerçek bir kahraman ve devlet adamı”  Harzemşahlar Devleti’nin son lideri Celaleddin Harzemşah’ın yaşam öyküsü dizi olacak.

MENDİRMAN CELALEDDİN'DE TÜRK DÜNYASI BİR ARAYA GELDİ!

Türkiye, Özbekistan ve Türk dünyasının tanınmış oyuncularının yer aldığı dizinin başrolünü Emre Kıvılcım, Özbekistanlı Yulduz Radjova, Rano Shodiyeva, Rayxoun Ulesanova, Tohir Saidov, Saide Rametova, Gülenay Kalkan Ünlüoğlu üstlendi. Dizinin kadrosunda Türkiye’den Cemal Hünal, Sezgin Erdemir, Ferhat Yılmaz, Kaan Yalçın gibi isimler de yer aldı.

MENDİRMAN CELALEDDİN İÇİN 200 KİŞİLİK ULUSLAR ARASI DİJİTAL EFEKT EKİBİ GÖREV ALDI!

Kamera arkasında yaklaşık 500 kişilik bir ekibin çalıştığı ‘Mendırman Celaleddin’ dizisinin dijital efektleri Türkiye, İngiltere, Hindistan ve Malezya’dan 200 kişilik bir ekip tarafından hazırlandı. Özel efektleriyle uluslar arası alanda büyük ses getirecek projede aslan avı sahnesinin animasyonları beş ayda tamamlandı.

MENDİRMAN CELALEDDİN DİZİSİNDE OYUNCULAR KAMPA GİRDİ!

Özbek ve Türk oyuncular, dönem silahlarının kullanımı, binicilik, dönemin beden dilini kullanma gibi konularda Bozdağ Film bünyesindeki eğitim alanlarında her biri konusunda uzman ekiplerinden altı ay eğitim aldı. Bu eğitimler sonrası oyuncular 13’üncü yüzyıldan günümüze gelmiş kahramanlar gibi her açıdan dönemin gerçeğini yansıtacak birikime ulaştılar.

MENDİRMAN CELALEDDİN DİZİSİNDE 13’ÜNCÜ YÜZYIL ÖZBEKİSTAN’I İNŞA EDİLDİ!

Dizinin hazırlık süreci 2 yıl sürerken, 300 kişilik sanat ve dekor ekibi; 300 dönüm arazi üzerine kurulu Avrupa’nın en büyük film platolarından biri olan Bozdağ Film Platosunda 13. yüzyıl Özbekistan’ının mekanlarını inşa etti. Dönemin Ürgenç kenti;  çarşısı, hanları, evleri ve sokaklarıyla 20 bin metrekare alanda inşa edildi. Sultan Aleaddin Sarayı ise 7 bin 500 metrekare kapalı, 2 bin 500 metrekare açık alan olmak üzere 10 bin metrekarelik bir alanda, taht odası, sultan odaları, haremlik, saray girişi ve avlusu dahil olmak üzere inşa edildi.

Ayrıca 5 bin metrekarelik bir alanda 50 çadırlık Cengizhan obası kuruldu. Dizinin aksiyon ve savaş sahnelerinin çekimleri Aksaray Ihlara ve Nevşehir’deki Kapodokya Vadileri’nde çekildi. Dizide kullanılan aksesuar ve eşyaların büyük kısmı Özbekistan’dan temin edilirken, yüz bin metre kumaş kullanılarak bin 500 kostüm dikildi. 

MENDIRMAN CELALEDDİN OYUNCU KADROSU KİMLERDEN OLUŞMAKTADIR?

Emre KIVILCIM (Celaleddin), Yulduz RADJABOVA (Kutlu Bike), Jovahir ZAKKROV (Cengizhan), Rano SHODİYEVA (AyÇiçek), Rayxon ULESANOVA (Mihri Cihan), Tohir SAİDOV (Nizamülmülk), Cemal HÜNAL (Behram), Sezgin ERDEMİR (Timur Melik), Akbarhoja RASULOV (Uzlagşah), Kaan YALÇIN (Sultan Aleaddin), Ferhat Yılmaz (Şemseddin), Jamsid SAGATOV (Cebe), Ali KHAN (Cuci), Feruza NORMATOVA (Şirin Hatun), Akmal MİRZO (Subutay), Johangir ABDULMALİKOV (Kılıç), Yaxyo POLATOV 

YORUMLAR 39
  • Bayrak 3 yıl önce Şikayet Et
    Bozdağ teşekkür ederiz tarihi filmler çektiği için abuk subuk filmlerden kurtardığı için bizi birebir olmasa da tarihimizi yaşanmışlıklara öğreniyoruz teşekkür ederiz
    Cevapla
  • Emine 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarihimiz gerçekten harikalarla dolu . Lütfen filmleri izlerken boş boş izlemeyin . Tarihimizi iyi öğrenmeliyiz.Bildiğimiz üzere tarih tekerrürden ibarettir.
    Cevapla
  • Ertuğrul gazi 3 yıl önce Şikayet Et
    engin Altanı diziden çıkarmada çok büyük hata yaptı bozdağ hastasıydık ertuğrul çok güzel bir dizi lakin Burak hiç beceremiyor sesi bile çok basit zaten Barbaros başlıyor eğer oda çarşamba günü oynarsa final kaçınılmaz olur osmanda
    Cevapla
  • Gul 3 yıl önce Şikayet Et
    Duzdu Dirlis Erturul hec bitmezdi ama Kurlus Osman da cox gozel dizi kas men de oynardlm o dizilerde
    Cevapla
  • Kubilay 3 yıl önce Şikayet Et
    Moğollar la ne alıp veremediği var bu yönetmenin anlamadım gitti . Yaptığı flimlerde bir gram tarih gerçekliği yok . Anca flimde Moğolları hayali yenip duruyor aklınca
    Cevapla
  • Kartal 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bütün savaşlar Moğol larla yapılmış biraz tarih okusan ya Moğol ya haçlı başka yok sen hangisinin
    Cevapla
  • vatansever Gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    demekki Kurulus bunun icin birseye yaramadi, Drilis iyi idi ama Kurulus yaramaz bakmadigim kadar var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor