Diyaneti hedef alan Cumhuriyet İslam'ın hükmüyle dalga geçti: Pasta caiz değil

Allah'ın içki ve kumar gibi Müslümanlara haram kıldığı hükümleri paylaşan Diyanet'i hedef alan Cumhuriyet Gazetesi sanki bunlar İslam'ın hükmü değil de Diyanet'in keyfi kararıymış gibi haber yaparak halkı kin ve nefrete sürükledi.

Diyaneti hedef alan Cumhuriyet İslam'ın hükmüyle dalga geçti: Pasta caiz değil
Diyaneti hedef alan Cumhuriyet İslam'ın hükmüyle dalga geçti: Pasta caiz değil
GİRİŞ 30.12.2021 14:24 GÜNCELLEME 30.12.2021 14:24
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın en üst danışma kurulu olan Din İşleri Yüksek Kurulu, her yılbaşında olduğu gibi bu sene de "Yılbaşında piyango bileti almak caiz mi?" "Piyango bileti almak haram mı?" "Yılbaşını Hristiyanlar gibi özel pasta ve eğlencelerle kutlamak caiz mi" gibi sorulara cevap verdi.

Yılbaşı kutlamaları İslâm’a aykırıYılbaşı kutlamaları İslâm’a aykırı

"PARA ÇIKARSA FAKİRE DAĞITIN"

2022 yılına sayılı günler kala en çok merak edilen konulardan biri de piyango bileti almanın caiz olup olmadığı. Diyanet İşleri, piyango biletinin alımının haram olduğunu belirterek "Para çıkarsa fakire fukaraya dağıtın" fetvasında bulundu.

"MİLİ PİYANGO BİLETİ ALMAK HARAM MI?

2022'ye sayılı günler kala kimileri için en büyük heyecan, Milli Piyango İdaresi'nin 31 Aralık gecesi düzenleyeceği 120 milyon lira ikramiyeli büyük yılbaşı çekilişi. Ancak, her yıl olduğu gibi "Mili Piyango bileti almak haram mı?" soruları da yine gündemde. Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl da soru yağmuruna tutuluyor. Bu yılki beklenen cevap ise Diyanet TV'de yayınlanan “Diyanet’e Soralım” isimli programda geldi.

Yılbaşı kutlamak haram mı?

"ALLAH'IN BUYRUĞU, UZAK DURUN"

"Allah'ın buyruğu çok açık ve net. İçki, kumar, putlar, fal, şeytanın pislikleridir, uzak durasınız ki kurtuluşa eresiniz. Piyango denilen şey haramdır. Alımı asla caiz değildir. Eğer ki bir kardeşimiz yanlış yapmış, bileti alıp çıkmışsa hemen bir fakire fukaraya sevap gözetmeksizin dağıtmak zorundadır."

CUMHURİYET'İN FETVA HABERİ: PASTA CAİZ DEĞİL

Diyanet'i hedef alan Cumhuriyet Gazetesi İslam'ın haram kıldığı hükümleri sanki Diyanet'in keyfi kararıymış gibi haber yaptı.

"Diyanet'ten yılbaşı fetvası: Pasta caiz değil, içki satmak ve aracılık etmek de günah" başlıklı haberde "Yılbaşı pastası yapılmasının “İslam’a yakışmadığı”nı savunan Diyanet, daha sonra piyangonun kumar kapsamında olduğu için helal olmadığını belirtti. İçki içmenin yanı sıra satmanın ve aracılık yapmanın da haram olduğu aktarıldı." ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR 48
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    kimseye kızmaya gerek yok piyangoyu kimse almasın yılbaşinı kutlamasın olay biter sanki piyangoyu alan yılbaşı kutlayan hep cunhuriyet gazetesi taraftarımı hayır malesef müslüman müslüman gibi yaşamıyor hayatı nefis ve şeytan kazanan
    Cevapla
  • Levocan 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim hidayet versin
    Cevapla
  • Ülkem benim 2 yıl önce Şikayet Et
    Yoldan çıkmış şirazesi kaymış içlerinin kiri yüzlerine vurmuş mahlukatlar; görüp göreceğiniz eğlence ve keyif bu alemde ölümünüze kadar. Ölüm sonrası sonsuz ,bitmeyecek daimi azap sizlerle. Acınacak halinizle gülün eğlenin kafire benzeyin bakalım. Her nefis ölümü tadacaktır.
    Cevapla
  • anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    hükümet piyangoyu içki satışını kaldıralım diye kanun çıkarmaya kalksa bu insanlar ayağa kalkar. zira tekeller piyango bileti satan yerler iddia bayileri ağzına kadar dolu.
    Cevapla
  • Misafir65 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın laneti bu kafirlerin ve onların zihniyetinin üzerine olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar