Diyanet, Cumhuriyet'in çirkin seçim haberi için hukuki girişim başlattı

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Cumhuriyet gazetesinde yer alan "Diyanet'ten seçim uyarısı: İktidara destek verin" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını açıklayarak haber hakkında hukuki girişimler başlattı.

Diyanet, Cumhuriyet'in çirkin seçim haberi için hukuki girişim başlattı
Diyanet, Cumhuriyet'in çirkin seçim haberi için hukuki girişim başlattı
GİRİŞ 28.02.2023 16:16 GÜNCELLEME 28.02.2023 16:20
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Diyanetten yapılan açıklamada, bugün bir gazetede 42. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'na ilişkin yer alan haberin "gerçekten uzak, iyi niyet taşımayan maksatlı haber" olduğu ifade edildi.

Söz konusu toplantının, din hizmetlerinin topluma daha etkin ve verimli bir şekilde sunulması amacıyla belirli periyotlarla düzenlendiği anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Toplantıda, seçim uyarısı yapılarak 'iktidara destek verin' şeklinde mesaj verildiği iddiası, tamamen gerçek dışıdır. Toplantının hiçbir bölümünde böyle bir ifade yer almadığı gibi toplantıda siyasi içerikli bir konuşma yapılması da söz konusu değildir.

İsmi geçen gazete, daha önce de il müftüleriyle düzenlenen istişare toplantısı ile ilgili olarak benzer yanıltıcı ve iyi niyet taşımayan, maksatlı bir habere imza atmış, Başkanlığımızca hukuki girişimler başlatılmıştı. Gazetenin masa başında hazırlandığı açık olan bu haberiyle ilgili olarak da hukuki girişimler başlatılacaktır."

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15
  • ismail. 1 yıl önce Şikayet Et
    Camide gözü olmayan imam ile ugraşır bunlar müslüman degilki bunların işi gücü islam ile ugraşmak zamanında çeşitli iftiralar ile rahmetli adnan menderesi de astıran gazete bu yalan haberler ile vatandaşı kandırmaya yönelik .
    Cevapla
  • Metin Güner 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka Oyunlar Peşindeler... Son Günlerde Sinir Uçlarımızı Kaşıyorlar... Ülkeyi Karıştırma Peşindeler.... 28 Şubatın Tekrarını Oynamaya Çlışıyorlar .. AMAN dikkat...
    Cevapla
  • Baybars 1 yıl önce Şikayet Et
    İslam dinine düşmanlar ey cumhuriyet gazetesi DİYANETİ KURAN ATATÜRK DEĞİLMİŞ ATATÜRKÜN KURDUĞU KURUMU NASIL SUÇLUYORSUN
    Cevapla
  • Xxxxx 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda cumhuriyet kelimesini batırdınız, ben şahsen sizlerden tiksiniyorum. Bu gidişle Atatürk'ü bile batırırsınız sizlerden korkulur.
    Cevapla
  • M. Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemeye verin kardeşim, çatır çatır tazminatını alın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!