RTÜK, Fatih Altaylı'nın depremle ilgili provokatif yalanı için cezayı kesti

RTÜK, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın canlı yayında "Depremzedelere yardım kampanyalarını RTÜK engelledi" yalanı nedeniyle HaberTürk TV'ye idari para cezası verdi.

RTÜK, Fatih Altaylı'nın depremle ilgili provokatif yalanı için cezayı kesti
RTÜK, Fatih Altaylı'nın depremle ilgili provokatif yalanı için cezayı kesti
GİRİŞ 08.03.2023 18:56 GÜNCELLEME 08.03.2023 18:56
Bu Habere 203 Yorum Yapılmış

Türkiye'de yaşanan her olayda provokatif çıkışlarıyla bilinen Habertürk yazarı Fatih Altaylı, ''Bu akşam yerli yabancı sporcular, iş adamları bilimadamları ile depremzedeler için bir yardım yayını yapacaktık. Amacımız birkaç bin tane Konteyner evler almaktı. Son dakikada RTÜK'ten bir talimat geldi ''Yapmayın'' dediler." diyerek Kahramanmaraş'taki depremlerin ilk gününde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nu hedef almıştı.

RTÜK'ten Flash TV'ye 3 kez program durdurma cezasıRTÜK'ten Flash TV'ye 3 kez program durdurma cezası

İDARİ PARA CEZASI VERİLDİ

Habertürk'e bir programdaki "RTÜK'ün bir medya grubunun yardım organizasyonunu engellediği" yönündeki iddialarının, "Soruşturulması basın meslek ilkeleri çerçevesinde mümkün olan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz." hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası verildi.

RTÜK Başkanı Şahin'den Fatih Altaylı'ya sert tepki: Her zamanki gibi manipülasyon peşindeRTÜK Başkanı Şahin'den Fatih Altaylı'ya sert tepki: Her zamanki gibi manipülasyon peşinde

Fatih Altaylı'dan çok çirkin paylaşım! Diyanet mahkemeye vermişti...Fatih Altaylı'dan çok çirkin paylaşım! Diyanet mahkemeye vermişti...

Şenocak Hoca'dan Altaylı'ya sert tepki: 'Bu topraklarda Kur'an'a sövemezsin!'Şenocak Hoca'dan Altaylı'ya sert tepki: "Bu topraklarda Kur'an'a sövemezsin!"

Fatih Altaylı'dan çirkin paylaşım! Messi üzerinden Katar'ı hedef aldıFatih Altaylı'dan çirkin paylaşım! Messi üzerinden Katar'ı hedef aldı

'HER ZAMANKİ GİBİ MANİPÜLASYON PEŞİNDE'

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın düzenlemeyi planladıkları yardım programının RTÜK tarafından engellendiği iddiasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şu değerlendirmelerde bulunmuştu;

"Fatih Altaylı her zamanki gibi sorumlu davranmayıp araştırmadan manipülasyon peşinde. Duyarlı yayıncılarımız tarafından ayrı ayrı yardım kampanyası yapılması yerine daha güçlü bir destek için ortak hareket edilerek birlikte kampanya yapma kararı alındı. Biz de RTÜK olarak bunu destekledik. Kampanya detayları önümüzdeki günlerde duyurulacaktır. Yardım kampanyalarını engellememiz söz konusu olamaz, bilakis yardım kampanyalarının tamamını desteklemişizdir. Desteklemeye de devam edeceğiz. Fatih Altaylı'nın açıklaması düpedüz yalan ve iftiradan ibarettir."

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 203
  • Vatandas 10 ay önce Şikayet Et
    Ya bu sahsi suturacak yokmu bir devletin mekanizmasi? Altayli okadar rahat bir durumda adam iftira buhdan karalama yalan haber devlete olmadik hakaret islamiyete saldiri adamda yok yok,bukadar yaptigina karsi Devletin Mahkemesi Savcisi Hakimi Uyuyormu aceba.Hayret adamin yaptigi ahlaksizliklari yanina kar kaliyor.
    Cevapla
  • osmanmert 10 ay önce Şikayet Et
    Ciner grubu hesap verecek vermeli
    Cevapla
  • Konyalı deli 10 ay önce Şikayet Et
    Bu şahsiyet kemalin hemşerisi yalan makinesi ikide kalitesi yüzünden okunuyor zaten .
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep kendi tarafiniza yontup, toplumun diger tarafini baskalastiriyorsunuz. Siz hic hata yapmaz, baskalari yapar tavrinizla taraftar kaybettiginizin bile farkinda degilsiniz.
    Cevapla
  • ALPASLAN. 1 yıl önce Şikayet Et
    SELAMÜN ALEYKÜM HAYIRLI AKŞAMLAR OLSUN İNŞALLAH. Esas ceza kesilmesi fatih Altaylıya olmalı kanallardan uzaklaştırılmalı çünkü kafa abd kafası ,fetö kafası maksat hükümeti sindirmek ama başaramayacaklar. ALLAH.CC.İzniyle .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..