Fatih Altaylı, Eda Taşpınar'a arka çıkıp Diyanet'i hedef aldı!

Gazeteci Fatih Altaylı, Habertürk TV canlı yayınında, camide dini değerleri hiçe sayarak poz veren tasarımcı Eda Taşpınar'a sahip çıkarak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı hedef aldı.

GİRİŞ 03.01.2023 23:37 GÜNCELLEME 04.01.2023 10:29
Bu Habere 648 Yorum Yapılmış

Tasarımcı Eda Taşpınar, sosyal medya hesabı üzerinden camide çektirdiği skandal bir fotoğrafını paylaştı. Bir otelin içerisinde yer alan Sultanahmet Cezaevi Camii/Hayyatin Hassa Camii'nde çekildiği belirlenen pozlar sosyal medyada da büyük tepkilere yol açtı.

Eda Taşpınar'ın skandal paylaşımına soruşturma başlatıldıEda Taşpınar'ın skandal paylaşımına soruşturma başlatıldı

TEPKİLER GELDİ, FOTOĞRAFI APAR TOPAR SİLDİ

Taşpınar'ın camide çektiği skandal fotoğrafların görüntüleri ise sosyal medyada kısa sürede yayıldı ve tepkilerinde ardı arkası kesilmedi.

Eda Taşpınar ise cami içerisindeki uygunsuz bir şekilde, dini değerleri hiçe sayarak çektirdiği karelerle ilgili olarak gelen tepkiler sonrasında Instagram hesabından fotoğrafları sildi ama herhangi özür dilemedi.

FATİH ALTAYLI DİYANET'İ HEDEF ALDI

Habertürk TV canlı yayınında, DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan'ı konuk eden Fatih Altaylı, Taşpınar'ın provokasyonu üzerinden Diyanet İşleri Başkanlığını hedef aldı.

Camiden mescit olarak bahseden Altaylı, "Gidilmiş başında bekleniliyor falan. Diyanet buna soruşturma başlatıyor. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı bir takım yerlerde olanlara soruşturma başlatılmıyor. Bu da toplumda inananlar dahil çok ciddi sıkıntılar yaratıyor." ifadeleriyle Diyanet İşleri Başkanlığını 'soruşturmaların üzerini kapatmakla' itham etti.

Altaylı, skandal açıklamasında şunları söyledi:

"Bugün sıcak tartışma var. Bir tane Türkiye'de, Instagram'da mı diyeyim... Hayatıyla 10-15 senedir gündeme gelmiş bir kadın var. Bir otelin mescidinde fotoğraf çektiriyor soruşturma açılıyor, otel müşterilerine yönelik bir mescit. Gidilmiş başında bekleniliyor falan. Diyanet İşleri Başkanlığı buna soruşturma başlatıyor. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı bir takım yerlerde olanlara soruşturma başlatılmıyor. Bu da toplumda inananlar dahil çok ciddi sıkıntılar yaratıyor."

BABACAN: DİYANET ENSTRÜMAN HALİNE GELDİ

Babacan da Altaylı'nın sözlerine, "Diyanet İşleri Başkanlığı enstrüman haline geldi" diyerek destek verdi.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 648
  • HASAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Altaylıdan beklediğimiz gibi hareket aksi düşünülemezdi zaten ( ha bu arada fatih demedim bu altaylı ya saygısızlıktan değil, fatih sultan mehmet ismine saygısızlık olmasın diye)
    Cevapla
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    islami edep almayan dini islam olmayan bir gazetecinin milli ve manevi değerleri öne alması beklenemez saygı ve kusuru unutmuş bu beyinlere verilecek söz ve zamana yazık olur bu mahlukata cevap vermek bile kendini hint kumaşından zanar ....
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    senin başörtülülere dediklerini unutmadık.sana cevap olarak rahmetli hasan abinin verdiği cevabı hiç unutmadık
    Cevapla
  • mehmet İlhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey Millet Bunların dini de mezhep i de meşrep i de budur, fakat ibret alınması gereken şey ise Bizden gibi görüp bunca sene içimizde saklanmışların ortalık yerlere dökülmesi Allah'ım Sen bizim şer bildiklerimiz de Hayrı verensin sana hamdolsun Allah'ım yoksa Maskeler bu kadar ayan beyan ortaya çıkarmıydı
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki TC görünümlü Ermeni ve Yahudiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti