Gerçek ortaya çıkınca bile durmadılar! Sözcü 'pes' dedirtti

İYİ Parti binasına gelen kurşun sonrası algı operasyonuna başlayan Sözcü Gazetesi, failin yakalanıp gerçeğin ortaya çıkmasına rağmen bugünkü 1. sayfasında algı operasyonuna devam etti.

Gerçek ortaya çıkınca bile durmadılar! Sözcü 'pes' dedirtti
Gerçek ortaya çıkınca bile durmadılar! Sözcü 'pes' dedirtti
GİRİŞ 01.04.2023 17:54 GÜNCELLEME 01.04.2023 21:58
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Dün İYİ Parti'nin İstanbul İl Başkanlığı'na gelen kurşun sonrası büyük bir hareketlilik yaşandı. Siyasetçilerden olayla ilgili peş peşe açıklamalar gelirken, polis ekipleri çok geçmeden olayın failini yakaladı. Kurşunu sıkan kişinin yakalanmasının ardından olayın perde arkası ortaya çıkarken, iki gündür ortalığı ayağa kaldıran muhalefet medyasının algısı ise boşa çıktı. Ancak malum medya gerçeğin ortaya çıkmasına rağmen bugün de algı operasyonuna devam etti.

AKŞENER ERDOĞAN'I SUÇLADI

İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı’na, dün sabaha karşı kurşunlandı. Seçime sayılı günler kala gerçekleşen bu saldırı sonrası İYİ Parti Lideri Meral Akşener kurşunlanan parti binasının önüne İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla birlikte gelerek bir açıklama yaptı. 

Partisinin kurşunlanan İstanbul İl Başkanlığı önünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "Meral Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı, korkmuyorum Recep Bey!" diyen Akşener, provokatif saldırı nedeniyle açıkça Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçladı. Önceki günde açıklama yapan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Meral Hanım beni kendinle uğraştırma' sözlerine cevaben "Benim için Silivri soğuk değil" açıklamasında bulunmuştu.

SALDIRGAN YAKALANDI GERÇEK AYDINLANDI

Bu söz düellosunun ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına kurşun gelmesi ortalığı ayağa kaldırdı. Yaşanan olayın ardından polis ekipleri hemen harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 17.49'da yaptığı Twitter paylaşımında, failin yakalandığını duyurdu. Sorguya alınan failin Zeytinburnu'nda bir inşaatta bekçi olduğu, İYİ Parti binasına gelen kurşunun ise inşaat bekçisinin görevli olduğu yerde yaşanan hırsızlık girişimini engellemek amacıyla ruhsatlı silahından ateşlediği ortaya çıktı. 

SÖZCÜ'DEN ALGI OPERASYONU

Yaşanan olaylar sonrası Akşener'in dünkü sözlerini manşetinde haberleştiren Sözcü Gazetesi büyük bir algı operasyonuna imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meral Akşener arasında yaşanan tartışmayı manşetine yaşıyan Sözcü, "Akşener kendisini tehdit eden Erdoğan'a cevap verdi: Benim için Silivri soğuk değil, beni tehdit edemezsin" başlığıyla okuyucularına duyururken, bugün saldırganın yakalanması, olayın gerçeğinin ortaya çıkmasına rağmen Sözcü algı operasyonunu sürdürmeye devam etti. 

OLAY AYDINLANMASINA RAĞMEN VAZGEÇMEDİLER

Bugünkü birinci sayfasını tamamen algıya ayıran Sözcü, olay aydınlanmasına ve İYİ Parti binasına yönelik bir saldırı olmadığının ortaya çıkmasına rağmen "Kurşunla seçim startı verildi" diyerek Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerini "Üzerimize gelen kurşunları çek, eğer geleceksen sen gel" başlığıyla manşete çekti. Akşener'in fotoğrafının üzerine küçük puntularla "Fail yakalandı" notunu düşen Sözcü Gazetesi, "Erdoğan'ın Akşener'e 'Tayyip ismine dikkat et. Beni kendinle uğraştırma' demesinden 32 saat sonra İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binası kurşunlandı." diyerek yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zan altında bırakmaya çalıştı.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 72
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    o kurşunlar yoldan geçen birinede gelebilirdi ne olursa olsun serbest bırakılması düşündürücü insan hayatı bu kadar şansa bırakılmamalı
    Cevapla
  • Sancaktar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların okuyucusunda beyin tamamen durmuş durumda. Gazetede onu bildiği için haberini bilerek düzeltmiyor. Bunlara böyle bir gazete çok bile.
    Cevapla
  • muhsin 1 yıl önce Şikayet Et
    kurşunla başladılar, elektrik trafolarına zarar vererek devam edecekler,seçimden sonrada oyları çöplerde bularak biraz yaygara yapacaklar, muhalefetin bu oyunlarına alıştık
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizleri bildiği gibi yapsin sizleri ALLAH a havale ediyorum
    Cevapla
  • CAN BAR 1 yıl önce Şikayet Et
    Acziyet ten başka birşey değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları yayınlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek