Mevlana Celaleddin Rumi'yi bekleyenleri mutlu eden haber! Bu kez TRT1 ekranında...

Can Ulkay'ın yönettiği ve Kerim Ayyıldız'ın yapımcısı olduğu Kale Film Aş. imzalı Mevlana Celaleddin Rumi dizisi için nefesler tutuldu. Bülent İnal'ın başrolünde yer aldığı Mevlana Celaleddin Rumii dizisi TRT1'de dizi tutkunlarını ağırlayacak.

Mevlana Celaleddin Rumi'yi bekleyenleri mutlu eden haber! Bu kez TRT1 ekranında...
Mevlana Celaleddin Rumi'yi bekleyenleri mutlu eden haber! Bu kez TRT1 ekranında...
GİRİŞ 19.06.2023 11:57 GÜNCELLEME 19.06.2023 11:57
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Senaristliğini Milay Ezengin ve Ali Aydın’ın üstlendiği ve TRT’nin ‘Tabii’ isimli dijital platformunda dizi severlerle buluşan Mevlana Celaleddin Rumi'den müjdeli haber geldi. Payitaht Abdülhamid’in unutulmaz oyuncusu Bülent İnal’ın başrolünde olduğu Mevlana Celaleddin Rumi, bu kez TRT1 ekranında izleyici kitlesinin karşısına geçecek.

Teşkilat'tan ayrılan Çağlar Ertuğrul'un dizisi Magarsus'tan bomba haber! Büyük başarı...Teşkilat'tan ayrılan Çağlar Ertuğrul'un dizisi Magarsus'tan bomba haber! Büyük başarı...

Mevlana Celaleddin Rumi Dizisinin Konusu Nedir?

1242 yılında Moğolların Erzurum’u kuşatmasıyla başlayan dizide, Selçuklu Devleti’nin içinde bulunduğu çalkantılı dönemde Hz. Mevlana’nın içsel yolculuğu ile birlikte Selçuklu Devleti’nin değişim sürecine de tanıklık ediliyor.

Mevlana Celaleddin Rumi'nin Oyuncu Kadrosu Kimlerden Oluşuyor?

Oyuncu kadrosunda Bülent İnal, Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, Mehmet Ali Nuroğlu, Mert Turak, Devrim Özkan, Nilay Deniz, Levent Can, Burak Can, Yusuf Çim, Baki Davrak, Burç Kümbetlioğlu, Ushan Çakır, Mert Karabulut, Gizem Aydın, Can Nergis, Turgay Aydın ve Haluk Piyes gibi birbirinden iddialı isimler yer almaktadır.

Mevlana Celaleddin Rumi Hakkında Diğer Bilgiler!

Mevlana Celaleddin Rumi’nin yaşantısının gözler önüne serildiği ve Konya ilinde çekimlerinin gerçekleştirildiği dizi güçlü konusu ve zengin kadrosuyla seyircinin şimdiden beğenisini kazandı. Can Ulkay'ın yönetmenliğini yaptığı Mevlana Celaleddin Rumi'nin senaryosunu Ali Aydın ve Milay Ezengin yazarken yapımcılığını ise Kerim Ayyıldız üstleniyor.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • Vatandas 10 ay önce Şikayet Et
    Islam tarihinde Makami ve Hizmetleriyle günümüzde dahi bir cok ehliislam olmayanlari islama davet ederek onlarin kurtulusuna vesile olmus ve ha,lada olan yeri doldurulamiyan sahsiyet.Bu Mübarekin hakkinda sapik fikir beyanda bulunan bazi din düsmanlari günümüzdede var yuh olsun onlara
    Cevapla
  • Mehmet Adıgüzel 10 ay önce Şikayet Et
    Ahileri katlettiren Rumi. İslam ile 100% ters birisi.
    Cevapla
  • ÖZGÜR ÇETİNER 9 ay önce Şikayet Et
    yanlış bilgi. mevlana hazretleri mahkeme-i kübrada hakkını alır
    Cevapla
  • Kul insan 10 ay önce Şikayet Et
    Dünyada 700 şubesi olan Mevlevi Hane ilahiyat fakültesi baş mimarı Mevlana Celaleddin Rumi bir Peygamber Varisi s olarak en güzel şekilde anlatılması gerek.
    Cevapla
  • adem 10 ay önce Şikayet Et
    tabii nereden izliycegiz peki
    Cevapla
  • akif armutçu 10 ay önce Şikayet Et
    kabak hikayesini hatırlayın. ne büyük adam bu mevlana. her konudan bahsetmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'da çarpıcı anlar! İki komutan Rusya Devlet Başkanı Putin'i selamlamadı
Ateşkesi çıkmaza sokan İsrail'den katliam kararı