Türkiye BRAF toplantısına ev sahipliği yapacak

RTÜK’ün organize ettiği Karadeniz Yayıncılık Düzenleyici Otoriteler Platformu’nun 10. Yıllık toplantısı Antalya’da gerçekleştirilecek.

Türkiye BRAF toplantısına ev sahipliği yapacak
Türkiye BRAF toplantısına ev sahipliği yapacak
GİRİŞ 12.09.2023 15:22 GÜNCELLEME 12.09.2023 15:22

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü(KEİ)'ne üye ülkelerin ulusal yayıncılık düzenleyici otoritelerini bir araya getiren BRAF, yıllık toplantısını Antalya’da yapacak. 

“Sayısal Çağda Lisanslama Zorlukları” ana temalı Karadeniz Yayıncılık Düzenleyici Otoriteler Platformu (BRAF) toplantısı 18-20 Eylül 2023 tarihlerinde RTÜK yöneticilerinin katılımıyla icra edilecek.

YILLIK TOPLANTI SONRASI ÖNEMLİ ÇALIŞTAY…

BRAF üyesi yayıncı otoritelerinin katılımlarıyla yapılacak "10. Yıllık Toplantı"dan sonraysa çok önemli bir çalıştay hayata geçirilecek.

Düzenlenecek "Dezenformasyon ve Dijital Medya Okuryazarlığı Çalıştayı"nda uluslararası çapta fikir alışverişi yapılacak.  

İki oturum şeklinde gerçekleştirilecek çalıştayda, önce “Yayın Hizmetlerinde Dezenformasyonla Mücadele”, sonrasındaysa “Düzenleyici Otoriteler ve Dijital Medya Okuryazarlığı” konuları uzmanlar tarafından istişare edilecek.

BRAF Genel Sekreteri RTÜK Üyesi Deniz Güçer’in açış konuşması ile başlayacak çalıştaya Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan’dan gelecek temsilciler katkı verecek.

Toplantıya BRAF Üyelerinin dışında Malezya, Karadağ, KKTC, Kosova, Kuzey Makedonya düzenleyici otoritelerinden yetkililer de katılacak.

KEİ’DEN ÜST DÜZEY KATILIM

BRAF çerçevesinde düzenlenecek "Dezenformasyon ve Dijital Medya Okuryazarlığı Çalıştayı’na özel önem veren Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ), toplantıya üst düzey katılım gösterecek.

KEİ Genel Sekreter Birinci Yardımcısı Büyükelçi Merve Safa Kavakçı, BRAF toplantısında söz alarak ülkelerin yayıncı otorite temsilcilerine hitap edecek.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...