TRT ortak yapım “İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi” 20 Ekim’de beyaz perdede!

TRT Çocuk ekranlarının en sevilen çizgi dizilerinden biri olan “İbi”, “İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi” animasyon filmi ile 20 Ekim Cuma günü vizyona girecek.

TRT ortak yapım “İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi” 20 Ekim’de beyaz perdede!
TRT ortak yapım “İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi” 20 Ekim’de beyaz perdede!
GİRİŞ 09.10.2023 09:32 GÜNCELLEME 09.10.2023 09:54

TRT Çocuk ekranlarının en sevilen çizgi dizilerinden biri olan “İbi”, bu sene vizyona girecek TRT ortak yapımı animasyon filmlerinden sekizincisi olan “İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi” ile sinemaseverler ile buluşmak için gün sayıyor. 20 Ekim Cuma günü sinemada gösterime girecek olan “İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi”, macera dolu bir serüven sunacak.

UZUN VE TİTİZ BİR ÖN HAZIRLIKTAN GEÇTİ

“İbi” çizgi dizisinin ilk sinema filmi olan bu yapım, İbi ve dostlarının Doğu Ekspresi ile Kars’a giderken atıldıkları macera dolu serüveni konu alıyor. TRT Çocuk uzman psikologları, çocuk gelişim uzmanları ve içerik editörleri ile uzun ve titiz bir çalışma sürecinden sonra tamamlana filmin yapımcılığını Özgür Karaca filmin yönetmen ve senaristliğini ise Sinan Ölmez üstleniyor. Filmin seyir zevkini katlayacak olan eğlenceli müziklerini Ali Bakan ve Bülent Güven birlikte hazırladı.

TRT ortak yapım “İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi” 20 Ekim’de beyaz perdede!

“İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi” Filmi Konusu

“İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi” animasyon filmi; Doğu Ekspresi ile Kars’a seyahat etmek isteyen ve bu seyahat sırasında başına gelen maceraları konu alan İbi, ailesi ve arkadaşlarını konu alıyor. Yolculuk anında daha adı bile konulmamış olan bir Baldiyar masallarının yazıldığı yer olan Masalaltı’ndan gelen bir masal kahramanının kötülüklerini engellemeye çalışan İbi, Doğu Ekspresinde beraber olduğu ailesi ve arkadaşları korumak için türlü türlü fedakârlıklar yapacaktır.

TRT ortak yapımının bu yıl vizyona girecek olan sekizinci animasyon filmi olan “İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi”, 20 Ekim’de tüm Türkiye’de sinema salonlarında severleri ile buluşmaya hazırlanıyor.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı