Gündüz Gece lezzet, tarih ve doğanın birleştiği Kırşehir'de

Anadolu'nun her köşesini karış karış gezen, doğal güzelliklere dokunan, tarihi koklayan, en lezzetli yöresel yemeklerin tadına bakan ve tüm bu güzellikleri izleyicisiyle buluşturan Gündüz Gece, bu hafta Kırşehir'den evlere konuk olacak.

 Gündüz Gece lezzet, tarih ve doğanın birleştiği Kırşehir'de
Gündüz Gece lezzet, tarih ve doğanın birleştiği Kırşehir'de
GİRİŞ 20.10.2023 16:04 GÜNCELLEME 20.10.2023 16:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Anadolu’nun gizli kalmış köşeleri, doğal güzellikleri ve kültürel mirasları Gündüz Gece ile izleyici karşısına çıkmaya devam ediyor. Kürşat’ın sunumuyla ekrana gelen Gündüz Gece bu hafta, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kırşehir’den evlere misafir olacak.  Gece Gündüz Ekibi  Kırşehir’de ilk olarak Kırşehirli bir ailenin bahçesine konuk oldu. Burada evin hanımıyla Kırşehir lezzetlerini ekrana taşıyan Kürşat, Kırşehir köftesinin bölge halkı için önemini öğrendi. Gündüz Gece ekibi daha sonra Kırşehir denince akla ilk gelenlerden olan aşıklarla bir araya geldi. Sazlı sözlü bir sohbete imza atan Kürşat, bir yandan yöresel oyunlarla keyiflenirken diğer yandan da izleyicileri için keyifli bir dinleti gerçekleştirdi. Gündüz Gece ekibinin bir sonraki durağı Selçuklu döneminde Kılıçaslan oğlu Keyhüsrev zamanında Kırşehir emiri Nurettin Cibril Bin Cacabey tarafından 1271-1272 yıllarında yaptırılan Cacabey Medresesi oldu. Medresenin tarihi dokusunu inceleyen Kürşat, tarihten kalan izler karşısında hayranlığını gizleyemedi.

Gündüz Gece ekibi son olarak Kırşehir yöresel lezzetlerini yerinde tattı. Kırşehirlilerle bir araya gelip çeşit çeşit yemek yapımına eşlik eden Kürşat, yemekler pişerken Kırşehir geleneklerini de öğrendi.

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de… 

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR 1
  • Ne önemi var 6 ay önce Şikayet Et
    Kırşehirde gezecek bir yer yok. Kendine özgü bir damak zevki de yok. Nereyi gezdireceksin. Kent parkını mı? Hılla gölü denen kütük evi mi? Ağalar konağını mı? Burası Cacabey dedin. Şurası Ahi Evran dedin. Bitti gitti. Uzun çarşıyı mı gezdireceksin? Kurumuş Seyfe gölü nü mü? Nereyi? Ağalar konağında Kayseri nin mantısı nı, Adana nın kebabı 'nı mı yedireceksin Kırşehir lezzeti diye.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...