RTÜK Üyesi Taşçı'ya 'Kızıl Goncalar' cevabı

RTÜK Üyesi Nurullah Öztürk, FOX TV'de yayımlanan Kızıl Goncalar dizisinin yayından kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP'li RTÜK Üyesi İlhan Taşçı'ya cevap verdi.

GİRİŞ 10.01.2024 13:27 GÜNCELLEME 10.01.2024 13:42
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, RTÜK tarafından alınan karar ile Kızıl Goncalar dizisinin yayından kaldırılmasını eleştirdi.

Sosyal medya hesabından, "RTÜK kimin ne izleyeceğine; tarikat ve cemaatlerin nasıl dokunulmaz olduğuna karar verdi; mahkeme de yerinde gördüğü için #kızılgoncalar yayımlanmayıp yerine “ceza” olarak belgesel yayınlanacak. Nereden baksan tutarsızlık…" açıklamasında bulundu.

Yapımcısı açıkladı: Kızıl Goncalar dizisi yayınlanmayacakYapımcısı açıkladı: Kızıl Goncalar dizisi yayınlanmayacak

Kızıl Goncalar milyonluk cezayı önce reddetti sonra RTÜK'E dava açtı! Kızıl Goncalar milyonluk cezayı önce reddetti sonra RTÜK'E dava açtı!

Kızıl Goncalar dizisi için büyük protesto! Fox TV binasının önüne akın edildiKızıl Goncalar dizisi için büyük protesto! Fox TV binasının önüne akın edildi

'TUTARSIZLIK' SÖZLERİNE CEVAP

Bir diğer RTÜK Üyesi Nurullah Öztürk ise İlhan Taşçı'ya yanıt vererek asıl tutarsızlığı kendisinin yaptığını şu sözlerle belirtti:

"Sayın üyem, değerli mesai arkadaşım, biliyorsunuz 6112 sayılı bir Yasa var ve bu yasada Medya Hizmet Sağlayıcılarının uyması gereken hükümler var. Bu hükümlerin takibi için de kurulmuş müstakil Daire Başkanlıkları var.

Kurul üyelerinin görev ve yetkileri de yine yasada yer alan hükümlerden. Ve bir de yasadaki bu hükümlere uyulmadığında karşılaşacakları idari ve adli yaptırımlar mevcut. Üstelik RTÜK benzeri kurullar ‘çağdaş’ tüm ülkelerde mevcut.

Bu tür kurulların oluşturduğu uluslararası platformlara (EPRA-Avrupa Düzenleyici Kurullar Platformu vb) kurulumuz da üye. Eğer yapılan bir işlemde yasaya aykırılık varsa, zaten kararlarımız yargı denetimine tabi.

Yok, hiç müeyyide uygulanmasın deniyorsa, o zaman RTÜK ve ilgili yasal düzenlemeler niye var? Ve yine, hiç müeyyide uygulanmasın deniyorsa, sizin de müeyyide yönünde oy kullandığınız onlarca kararınız niye var?

Üstelik, bu mesajı attığınız kararla ilgili toplantıda da başka yayın kuruluşları için benzer müeyyidelere siz de katıldınız. Bu durumda, siz de ‘kimin ne izleyeceğine’ mi karar vermiş oluyorsunuz? Veya, sizin müeyyideleriniz başka anlama mı geliyor?

Kurulda alınan bir kararın isabetli olması için sizlerin de evet demesi mi gerekiyor? Siz de biliyorsunuz ki “RTÜK kimin ne izleyeceğine; tarikat ve cemaatlerin nasıl dokunulmaz olduğuna” değil, yasada yer alan bir yayın ilkesinin ihlali nedeniyle, kuruluşundan bugüne aldığı binlerce karara benzer ve yargıya açık bir karar verdi. Karar vericilerin kararlarında yargının uygun bulmadığı kararlar da olabilir

Ama, kendi kararlarımıza farklı, başka kararlara farklı anlam yüklemek ve başkalarının kararları ile ilgili niyet okuyuculuğu yapmak  ‘nerden baksanız tutarsızlık’ olmaz mı?"

KAYNAK: HABER7
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Asli 3 ay önce Şikayet Et
    Eğer ki fox TV dini dizi yapıyorsa bilin ki nifak tohumlarını serpmek içindir topluma.Fox un anlami tilki demek tilki gibi kurnaz sandıkları amerika kanalı fox.uyanik olun ve imanınıza sahip çıkın.kuran ve sünnet ten ayrilmazsaniz doğru yoldan sasmazsiniz .?yoksa insanoğlu sizi aldatır hep
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Nasıl Müslümanız biz, anlamadım.
    Cevapla
  • Emir 3 ay önce Şikayet Et
    Neden korkuyoruz ki bırakın yayinlansın dinimizden şüphemimiz mi var..
    Cevapla
  • Filmdizi 3 ay önce Şikayet Et
    Neden hep Müslümanlar ile ilgili dizi sinema filmi çekilir ki ? hep kötüleme hep algı vs... için! İçimizde Türk ismi ve Kimliği ile ortalıkta gezen, karıştıran Erm *niler ve Yah *diler var. kötülemek adına neden onların dinleri ilgili film dizi yapılmıyor ?
    Cevapla
  • Zariç 3 ay önce Şikayet Et
    Biz müslümanız deyip kendimizi düzeltmediğimiz için
    Cevapla
  • dipNot 3 ay önce Şikayet Et
    ben ilk satirda biraktim okumayi. ceha(let)pe üyesi bu kanunu bilmiyor mu! Daha kisa ve anlamli cevap gerek bu ceha(let)pe zihniyetine!
    Cevapla
  • umur 3 ay önce Şikayet Et
    Memleketini insanını üç kuruşa satmış insanlar topluğu Doğruyu eğriyi bildiği halde yalanı yanlışı eğriyi savunanların hepsini tez günde gazabına uğratsın yüce Rabbimiz Allah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz