TRT1'in Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi Hollywood yıldızını çağırdı! O teklifi kabul etti

TRT 1 ekranlarında bu sezonun en çok merak edilen, Osmanlı tarihinin en ihtişamlı hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed’in hayatına ışık tutacak olan “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisinin ilk fragmanı yayınlandı.

GİRİŞ 08.02.2024 13:39 GÜNCELLEME 08.02.2024 13:39
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

TRT 1 ekranlarında yakında izleyiciyle buluşmaya hazırlanan, sezonun en iddialı projeleri arasında yerini şimdiden alan “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisinin ilk tanıtımı yayınlandı. Yayınlandıktan kısa süre sonra sosyal medyada büyük yankı uyandıran dizinin ilk tanıtımını kısa sürede yüz binlerce kişi tarafından izlendi.

TRT'den maceraperestleri keyiflendirecek proje! Afacanlar Kampta'dan bomba fragman geldiTRT'den maceraperestleri keyiflendirecek proje! Afacanlar Kampta'dan bomba fragman geldi

Dizinin yurt dışı çekimleri İran’da Nour Cinema City Platosu’nda yapıldı. Yayınlanan tanıtımın çekimleri, Hollywood tasarımcıları tarafından inşa edilen ve İranlı yönetmen Mejid Mejidi’nin Hz. Muhammed’in (SAV) hayatını beyaz perdeye aktardığı plato, “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisi için özel olarak yeniden tasarlandı.

TRT1'in Yeni Dizisine Hollywood Starı Geliyor!

Osmanlı tarihinin en önemli hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed’in hayatına ışık tutacak olan projede Fatih’in yaşamına paralel giden bir hikâye ile İslam dünyasının önemli isimlerinden Eyüp el Ensari’nin de hayatının önemli aşamaları işlenecek. Bu aşamaların ilk sekans çekimleri İran’da bulunan Nour Cinema City platolarında yapıldı. Eyüp el Ensari karakteri için dünyaca ünlü yıldız Ghassan Mesud kamera karşısına geçti. Cennetin Krallığı ve Karayip Korsanları gibi başarılı yapımlarda yer alan Ghassan Mesud’a, İran ve Amerika’dan getirilen özel bir makyaj ekibi eşlik etti. Eyüp el Ensari karakteri için özel olarak hazırlanan oyuncu, projenin güçlü hikayesinden etkilenerek rolü kabul ettiğini belirtti.

Güçlü oyuncu kadrosu dikkat çekiyor!

Yapımcılığını Eyüp Gökhan Özekin’in, yönetmenliğini Şafak Bal’ın yaptığı dizinin yurt dışı çekimlerinin oldukça verimli geçtiği belirtilirken, Türkiye çekimleri de kayda başladı. Oyuncu kadrosunda Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Tuba Ünsal, Sinan Albayrak, Kenan Çoban, Bülent Alkış, Savaş Özdemir, Esila Umut, Ali Nuri Türkoğlu gibi ünlü isimlerin bulunduğu “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisi yakında TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 56
  • Hamza Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizde bi hollywood yıldızı eksikti. Allah c.c. bizi bize zulmedenlerden, yahudi ve hıristiyanı dost edinenlerden ve münafıklardan korusun.
    Cevapla
  • Rıza 2 ay önce Şikayet Et
    Yakında
    Cevapla
  • Bahadır 2 ay önce Şikayet Et
    En hoşuma giden "cennetin krallığı" filmindeki "Selahaddin" karakterini canlandıran aktörün oynaması. Bizim "Selahaddin" dizisinin karakteri "Selo" kıvamında.
    Cevapla
  • mht 2 ay önce Şikayet Et
    saçma yorum
    Cevapla
  • Ali Haydar 2 ay önce Şikayet Et
    Selahaddin Eyyubi Kudüs'ü fethetti Allah razı olsun bunun için ama kendini yetistiren Nureddin Bey'in eşini ölümünden sonra kendisine aile yapmasi tam anlamıyla terbiyesizliktir. Kudüs'ü fetheden ordunun çoğu Zengi Turklerinden oluşuyordu...bir insan nasil bunu yapabilir bugünün akliyla anlayamıyorum; hani diger devleti etki altina almak icin sembolik evlilik olabilir ama ...
    Cevapla
  • Bahadır 2 ay önce Şikayet Et
    İnşallah aşk meşk filmine dönmez. kılıç şakırtısı, , at kişnemesi, nal takırtısından başka; zekanın,ince hesaplı siyasi manevraların, ihanetin, sadakatin, fedakarlığın, davaya baş koymanın işlendiği iyi bir film olur. seyirciyi geri zekalı yerine koymaz. Hele böğürür gibi tepeden konuşan karakterlere tahammülümüz yok. Cennetin krallığı, Çağrı filmi gibi bir film . sonu gelen bişi olur.
    Cevapla
  • Arda 2 ay önce Şikayet Et
    Halife ömer dizisinde Ebubekir rolünu oynayan büyük bir star sırf onun için bile izlenir insallah ghasan mesud
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı