Kuruluş Osman'dan sevindiren haber! Hem izleyicinin hem de ATV'nin yüzü böyle güldü

Ekranların reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman, ATV ekranlarındaki 145. Bölümüyle reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde #KuruluşOsman etiketiyle yer aldı. Kuruluş Osman’ın yeni bölümünde Osman Bey’in büyük bir devlet olacağının sinyallerini vermesi bölüme damga vurdu.

Kuruluş Osman'dan sevindiren haber! Hem izleyicinin hem de ATV'nin yüzü böyle güldü
Kuruluş Osman'dan sevindiren haber! Hem izleyicinin hem de ATV'nin yüzü böyle güldü
GİRİŞ 30.01.2024 00:22 GÜNCELLEME 30.01.2024 00:22
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Burak Özçivit, Yıldız Çağrı Atiksoy ve Özge Törer'in başrolünde yer aldığı Kuruluş Osman 24 Ocak Çarşamba akşamı yeni bölümü ile izleyici ile buluştu. ATV'de yayınlanan Kuruluş Osman’, 145. Bölümüyle Tüm Kişiler kategorisinde 7,98 reyting, 19,58 izlenme payı, AB kategorisinde 5,29 reyting, 14,35 izlenme payı ve 20+ABC1 kategorisinde 6,95 reyting, 16,79 izlenme payı elde etti. Dizi, Total ve ABC1 gruplarının en çok izlenen yapımı oldu.

Kuruluş Osman’ın 145. Bölümünde Osman Bey cihan devleti olma yolunda atacağı adımlar için harekete geçerek tekfurlardan vergi, sadakat ve birlik isteyerek Türk’ün himayesi altına girmeler gerektiğini söyledi. Tekfurlar, Osman Bey’in bu talebine karşı çıktığında ise Osman Bey, Moğol tehlikesine karşı kendisinin koruyucu bir kalkan olduğunu vurgulayarak "Sizi Moğol’un gazabından koruyan devlet benim! Şarktan gelen zulme bu vakte kadar ben karşı koydum. Bizans’a gösterdiğiniz hürmeti bundan gayrı bize göstereceksiniz. Ben de sizin ahalinizi koruyacağım!" şeklinde karşılık vererek kendisinin yanında durmayı seçen tekfurları Yenişehir’e davet etti.

Orhan ve Holofira’nın Moğol’un elinde olduğunu öğrenen Bala Hatun, Fatma Hatun ve alplar yola çıkarak Orhan ve Holofira’yı Moğollar’ın elinden kurtardılar.
Mehmet Bey, Alaeddin ve Gonca’yı bir arada görünce deliye dönüp Alaeddin Bey’e saldırdı, ikilinin arasında büyük bir kavga yaşandı.

Holofira’nın teyzesi Olivia, Yakup Bey’i ardına alarak Yenişehir Sarayı’nı bastı. Holofira’nın kararı ise teyzesiyle beraber Yenişehir’den ayrılmak oldu. Osman Bey’in önünü kesmek isteyen Karacelasun kirli oyununu başlatıp Uraz Bey’in obasını bastı. Görklü Han ise Yenişehir kapılarına dayandı ancak Bala Hatun ve alplar yurtlarını canı pahasına korudu. Osman Bey, intikam yeminleri ederek Moğol’a karşı hamle yaptı.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, ATV ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 23
  • Ahmet Kaya 3 ay önce Şikayet Et
    Osman bey devlet kurmaya uğraşırken Osman beyden sonraki varislerin kadın peşinde kosmalari Bence çok iyi değiller. Senaristin daha ciddi Osmanlı Hakimiyetini sağlayacak senaryoya geçmesi lazım.
    Cevapla
  • Mehmet eğilmez 3 ay önce Şikayet Et
    Yakup sultan çok işlendi artık son verilmeli Yakup a Orhan bey ağırlıklı konular islenmeli
    Cevapla
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    Aşk sahneleri olmadan bir senaryo yazacak bir insanoğlu yokmu acaba. Çocuklarla izleyemiyorum artık orhanın alaaddinin aşk sahnelerinden
    Cevapla
  • Z.B 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın Ali bey aşk ve sevgi diye bir şey var yalnız fıtraten de var kusura bakmayın edepli bir şekilde bunların işlenmesi aile hayatına dair usül erkanın muhabbete dair şefkate dair hislerin aktarılması elzemdir tamam ideali bu değildir amma bunlardan bigane sadece öldür as kesle bilinç verilmez gençlere el insaf diyorum
    Cevapla
  • Fatih 3 ay önce Şikayet Et
    Beyefendi çocuklarla o kılıç sahnelerini de izlememeniz gerekiyor yalnız...
    Cevapla
  • olgun bakar 3 ay önce Şikayet Et
    koca cihan imparatorluğunu kuracak olan Osman Bey çok aciz durumlara düşürülmekte sonra bi şekilde kurtulmaktadır.hatta ipte bile sallandırdılar.senaryoda olsa biraz insaf yahu !!!
    Cevapla
  • Konyalı 3 ay önce Şikayet Et
    İzlemeyver,selahattin daha iyi onu izle
    Cevapla
  • ADANALI ALİ 3 ay önce Şikayet Et
    Bu konuda bu önemde bir film, en büyük savaş sahnesinde 15 kişi var...10 dakika boyunca savaş sürüyor saniyede 20 adam ölüyor. ama adam bitmiyor...Allah aşkına 50 tane yevmiyeci tutun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi