Tepki çeken sahne! RTÜK'ten 'Taş Kağıt Makas' dizisi açıklaması!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK) Kanal D'de yayımlanan "Taş Kağıt Makas" adlı dizi hakkında yayın ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle inceleme başlatıldı.

GİRİŞ 07.03.2024 15:38 GÜNCELLEME 07.03.2024 15:55
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kadın istismarı içeren ve kadınları aşağılayan yapımları incelediklerini belirtti.

Kadınlar ve çocukların "kırmızı çizgileri" olduğunu, bunun üzerinde hassasiyetle durmaya devam edeceklerini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Tartışmalı sahneler içeren diziye karşı hem vatandaşlarımızın hem de duyarlı STK'lerimizin tepkilerini biliyor ve hassasiyetle takip ediyoruz. Yayına başladığı andan itibaren yayın ilkelerini ihlal ettiği değerlendirilen sahnelerin bulunduğu dizi hakkında gerekli incelemeyi başlatmış bulunmaktayız. Hiçbir zaman kadını aşağılayıp meta olarak görülmesine neden olan ve kadın istismarı içeren yapımlara izin vermedik, vermeyeceğiz."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Rezil bir dizi. Diziler yayınlanmadan önce kurul tarafındsn izlenmeli.
    Cevapla
  • ALi AY 1 ay önce Şikayet Et
    Zaten film in adında hayır yok
    Cevapla
  • ACİL ÖNLEM 1 ay önce Şikayet Et
    Bu dizileri evde boş boş oturan kadınlar izliyor önce onları ihya edin yoksa kadın bozulur kadın bozulursa BÜTÜN NESİL, SONRA BÜTÜN ÜLKE YOZLAŞIR VE BOZULUR
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    diziyi izledim Gine içki Mafya kadın ûzerine oynatiliyur bu yanlıştır
    Cevapla
  • Murat YILDIRIM 1 ay önce Şikayet Et
    Yayına başladığı andan itibaren yayın ilkelerini ihlal ettiği değerlendirilen deyip inceleme başlattık demiş. İlk andan itibaren bozuksa niye geç kaldınız?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak