Türk TV'leri dünyanın her yerinden izlenecek

Cihan Haber Ajansı (Cihan), internet alt yapısını kullanan IPTV teknolojisi ile Türk kanallarını gurbette yaşayan Türklere ulaştıracak.

Türk TV'leri dünyanın her yerinden izlenecek
Türk TV'leri dünyanın her yerinden izlenecek
GİRİŞ 04.02.2011 16:18 GÜNCELLEME 16.06.2017 01:51

Cihan ile IPTV İletişim Holding arasında yapılan anlaşma sayesinde yurt dışında yaşayan Türkler, Türk kanallarını seyredebilecek. İnternet ile televizyon teknolojisini bir araya getiren sistem sayesinde Türk vatandaşları, memleketlerinden binlerce kilometre uzakta bile kendilerini vatanlarında hissedecek. Sistem sayesinde kullanıcılar, kaçırdıkları programları 8 güne kadar geri dönerek HD kalitesiyle izleyebilecek.

Cihan ve IPTV İletişim Holding arasındaki iş ortaklığı anlaşması Cihan'ın Yenibosna'daki Genel Müdürlüğü'nde imzalandı. İmza törenine Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, Genel Müdür Yardımcısı Zafer Demiriz, IPTV İletişim Holding CEO'su Gökhan Özsaraç katıldı. İmza töreni öncesinde konuşan Cihan Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, özellikle Türklerin yoğun olarak yaşadığı ve çanak anten kullanımının sınırlanmaya başladığı Avrupa için bu projenin önemli olduğunu söyledi. İşbirliğinin anlaşma aşamasına gelmiş olmasından heyecan duyduğunu belirten Bilici, şunları ifade etti: "Avrupa'da 5 milyondan fazla Türk yaşıyor. Sadece Almanya'daki Türkiye kökenli nüfus 3 milyonun üzerinde. İngiltere, Hollanda, Belçika ve Fransa'da bu açıdan önemli ülkeler. Listeye Avustralya ve ABD'yi de ekleyebiliriz. Türkiye'de olup bitenleri çok yakından izleyen bu insanlara IPTV üzerinden Türk kanallarını ulaştırmak güzel bir hizmet olacak. Projenin başarılı olması için elimizden gelenin en güzelini yapacağız. Cihan olarak en büyük avantajımız, Türkiye'deki ulusal ve yerel kanallarla aramızda güvene dayanan sağlam ilişki. Avrupalı ortakların sağladığı son teknoloji ile birleşince Türkiye ile dünyadaki Türkler arasında yeni bir köprü kurulmuş olacak. Bu sayede yurtdışındaki Türkler sadece ulusal kanalları değil, uydudan yayın yapamayan kendi şehir ve ilçelerindeki yerel kanalları da izleyebilecek."

MEMLEKET ÖZLEMİ SONA ERİYOR

IPTV İletişim Holding CEO'su Gökhan Özsaraç da, IPTV'nin dünyanın kabul ettiği yeni bir teknoloji olduğunu hatırlattı. Dünyanın her yerine yayılmış Türklere ulaşmak gayretinde olduklarını anlatan Özsaraç, "Bu teknolojiyle Türkçe konuşan herkese ulaşacağız. IPTV'nin en güzel yanı antene bağlı kalmaksızın internet ve televizyonla 2 megabit internet olmak şartıyla televizyon seyredebiliyor olmaktır. Kuzey Kutbu ve Güney Kutbu arasında yeter ki bir televizyon ve internet bağlantısı olsun. Yüzlerce Türkçe kanal artık izlenebilecek. Yapılan bu anlaşma ile IPTV daha da yaygınlaşacak. IPTV'yi 2014 yılında 200 milyon insanın kullanması bekleniyor." diye konuştu.
Cihan ile IPTV İletişim Holding arasında imzalanan protokolle temelleri atılan yeni teknoloji ilk etapta Hollanda ve Avrupa'nın diğer ülkelerinde hayata geçecek. 10 yerel, 40 ulusal kanalın yer alacağı platform kısa bir süre içinde dünyanın dört bir yanındaki Türkler'in hizmetine sunulacak. Sistem 'izlemek istediğim programı kaçırdım' sorunlarının da önüne geçecek. Kullanıcılar, kaçırdıkları programları 8 güne kadar geri dönerek izleyebilecek. İsterse programı kaydedip daha sonra istediği zaman seyredebilecek. Sinema kanalları ile istediği filmi istediği zaman seyretme imkanına kavuşacak olan kullanıcılar, dilerlerse filmleri HD ve 3D görüntü kalitesiyle de izleyebilecek.
İnternet ile televizyonu birleştiren sistem en az 2 megabit internet ve set-top box cihazı ile kullanılabiliyor. Sistem aynı zamanda kullanıcılarına facebook, twitter gibi sosyal paylaşım sitelerine bağlanma imkanı da veriyor.

IP TV (Internet Protokol Television) NEDİR?

İnternet teknolojisinde son yıllarda yaşanan büyük gelişmeyle birlikte gündeme gelen IPTV temelde görüntü sinyallerinin genişbant internet teknolojisi üzerinden kullanıcılara ulaştırılması prensibiyle çalışıyor. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde revaçta olan teknoloji kullanıcılarına klasik televizyondan çok öte imkanlar tanıyor. IPTV'nin klasik televizyonları göre en büyük avantajı her kullanıcının istediği zaman istediği içeriği seçebilmesi ve ileri / geri sarma, durdurma gibi seçenekleri vermesi.

(CİHAN)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız