Memur ve emekliye seyyanen 1.000 lira zam müjdesi! 2022 en düşük memur ve emekli maaşı kaç TL olacak?

Memura enflasyon zammının yanında, 1.000 TL seyyanen zam ile yüzde 3 refah payı verilmesi isteniyor. Sadece enflasyon zammı ile Ocak’ta en düşük memur maaşı 5.467 TL olacak. Peki Ocak’ta unvanlara göre memurlar ne kadar maaş alacak?

Memur ve emekliye seyyanen 1.000 lira zam müjdesi! 2022 en düşük memur ve emekli maaşı kaç TL olacak?
Memur ve emekliye seyyanen 1.000 lira zam müjdesi! 2022 en düşük memur ve emekli maaşı kaç TL olacak?
GİRİŞ 28.11.2021 15:17 GÜNCELLEME 28.11.2021 15:18
Bu Habere 280 Yorum Yapılmış

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, alım gücünü yükseltmek için memur ve memur emekli aylıklarına 1000 TL seyyanen zam ve yüzde 3 refah payı verilmesini talep etti. Tüketici fiyatları endeksi Kasım ve Aralık ayında geçen yılki kadar artarsa yılbaşında memur ve memur emeklileri yüzde 5 toplu sözleşme zammına ilave olarak yüzde 7.5 enflasyon farkı alacak. Böylece memur ve memur emeklilerinin alacağı toplam zam oranı yüzde 12.5'i bulacak.

2022 en düşük emekli maaşı kaç TL? SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi maaş zam tablosu açıklandı! 2022 en düşük emekli maaşı kaç TL? SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi maaş zam tablosu açıklandı!

MEMUR VE EMEKLİYE 1.000 TL SEYYANEN ZAM

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, alım gücünü yükseltmek için memur ve memur emekli aylıklarına 1000 lira ek zam ve yüzde 3 refah payı verilmesini talep ederek şunları söyledi...

"6. Dönem Toplu Sözleşmesi ile memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. Gerek açıklanan resmi enflasyon gerekse yatırım araçları karşısında memur maaşlarının eridiği ve yapılan artışların yetersiz kaldığı açık. Son dönemde birçok ürün ve hizmete yapılan fahiş zamlar, desteğe en çok ihtiyaç duyan kesimlerin başında maaşları enflasyonun bile altında kalan kamu görevlileri ve emeklilerinin olduğunu gösteriyor.

Ortaya çıkan mağduriyetleri gidermek, enflasyona yenik düşen, temel ve vazgeçilmez harcamalar karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve alım gücünü yükseltmek amacıyla memur ve emeklilere de bir destek paketi açıklanması ve kamu görevlilerine aylık 1000 lira ek zam verilmesi zorunlu hale gelmiştir."

2022 MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

Merkez Bankası’nın açıkladığı ankette yer alan yüzde 19.31’lik enflasyon tahminine göre Ocak ayında; 

  • En düşük memur Maaşı: 5.467,20 TL

  • En düşük memur emeklisi maaşı: 3.669,34 TL

  • En düşük SSK emeklisi maaşı (2000 öncesi) 2.886,93 TL

  • En düşük SSK emeklisi maaşı (2000 sonrası) 1.789,59 TL

  • En düşük Bağ-Kur esnaf emekli maaşı: 2.585,36 TL

  • En düşük Bağ-Kur tarım emekli maaşı: 2.054,45 TL

olması bekleniyor. 

* Bu tutarlara 1.000 liralık seyyanen zam ve yüzde 3'lük refah payı zammı eklenmemiştir.

YÜZDE 3 REFAH PAYI

"Artan milli gelirin adil bir biçimde paylaşılması ve gelir dağılımında adaletin sağlanması için mutlaka kamu görevlilerinin maaşlarına enflasyonun üzerinde artış yapılmalı. Bunun için yapılması gereken her yıl oransal artışlardan bağımsız yüzde 3 refah payı verilmesidir"

ZAM TALEBİ İLETİLDİ

"Bu pakette yer verdiğimiz sorunlar çözüldüğünde çalışma hayatında ciddi rahatlama olacak. Konfederasyon olarak Sayın Cumhurbaşkanı'ndan başta ek zam ve refah payı olmak üzere patenti bize ait olan 'Memur Paketi'mizin içinde yer alan bütün konuları görüşmek ve aktarmak üzere randevu talebinde bulunduk. Bu randevunun gerçekleşmesi halinde tüm bunları kendilerine kapsamlı bir dosya ile sunacağız."

YORUMLAR 280
  • Ali Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben en ağır iş olan inşaata çalıştım 2020 de 950 TL 2021 de 1380 TL ssk aylık pirimi ödüyordum 6 ay önce emekli oldum bana verilen aylık maaş 1500 TL neymiş 2000 sonrası emeklilik, 2000 öncesi olanlara 2600 TL veriyorlar yılık zama gelincede yüzdelik yapiyorlar böyle adaletsizlik böyle hukuksuzluk olurmu hele memurların bize göre avantajları saymiyorum sanki onlar hakıyla biz bedavadan emekli olmuşuz
    Cevapla
  • ali kandemir 2 yıl önce Şikayet Et
    yavrum ben 2 üniversite bitirdim 7 yıl dağlarda gırtlak kestim,bir sürü arkadaşımı şehitverdim sen ne içtin böğle ha,sen nasıl olupta benle aynı maaşı alacaksın onu bi söylesene,sen evinde yatarken ben dağlarda kıcımı yırtıyorydm yavaş gel biraz yavaş
    Cevapla
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    ssk ve bağkur emeklilerini neden seyyanen zammın dışında tutluyor
    Cevapla
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    ssk ve bağkur emeklileri için birşey söylenmiyor seyyanen zam bizlerinde hakkımız lisede ve üniverside okuyan çocuklarımız var. en az amekli maaşı yeni belirlenecek asgari ücretten başlamalı
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle seyyanen zam olmamalı, devletimiz zor bir dönemden geçiyor ve bol harcama yapılmamalı memurların maaşı oldukça iyi toplu sözleşmeden de aldılar alacaklarını daha neyin zammını istiyorlar bir kerede şükür deyin ,asgari ücretle yaşamaya çalışan insanlar var, şimdi hemen diyeceksiniz yok biz şu kadar okul bitirdik falan filan,elinden tutanmi var beğenmiyorsan verilen maaşı ,begendigin yere gidebilirsin.kimse,kimseye mecbur değil...
    Cevapla
  • öğretmen 2 yıl önce Şikayet Et
    yeni nesil senin gibi olmasın diye okuduk....
    Cevapla
  • Cahil Tokatlayan 2 yıl önce Şikayet Et
    cahil!
    Cevapla
  • Şaban 2 yıl önce Şikayet Et
    Memura para yoksa, tüketim de düşer, esnaf da batar, vergi de alınamaz. Herşey ilişkili.
    Cevapla
  • ...... 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşma
    Cevapla
  • ışık 2 yıl önce Şikayet Et
    Emekliler dernek başkanı komisyonda olması lazım emekli. maaşlarrın ne kadar düşük olduğunu söylesin en az asgari ücret olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar